AnaSayfa > Güncel > OSMAN ZEKİ ORAL ANILDI..

OSMAN ZEKİ ORAL ANILDI..

Ünlü Ressam Osman Zeki Oral ölümünün 5. yılında Karadeniz Ereğli Belediyesi’nce düzenlenen etkinlikle anıldı.

05.Nisan.2017 Çarşamba 17:00
A A

5 yıl önce bugün 87 yaşında hayatını kaybeden Ressam Osman Zeki Oral, şehir mezarlığındaki kabri başında anıldı. Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Oral ailesinin akraba ve yakınları Oral’ın mezarına karanfil bırakırken, Kur'an ı Kerim okundu.
Ressam Osman Zeki Oral için daha sonra Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonunda anma etkinliği düzenlendi.
Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan ve daha önce TRT’de yayınlanan Osman Zeki Oral’ın hayatını anlatan belgesel gösterimi ile devam eden etkinlikte, Osman Zeki Oral’ın öğrencilerinden Güldane Akbulut ve asistanı Meral Atsan birer konuşma yaptı.

UYSAL: TARİHİN AKTÖRLERİNİ YAŞATMAK ZORUNDAYIZ
Anma törenindeki konuşmasına “İlçeler kimlikli, kişilikli ve marka şehir olmak istiyorsa tarihinin aktörlerini yaşatmak zorundadır. Bizler de Osman Zeki Oral ismini gelecek nesillere öğretmek zorundayız “ diyerek başlayan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da, “Dünyaya mal olmuş sanatçımızın değerini dünya biliyor ancak biz, bizim evladımız olduğu halde, Ereğli topraklarında doğduğu halde gerekli özen ve değeri ihmal etme noktasına gelmeden yolumuza bakmalıyız” dedi.
“Biz bu konuda bu güne kadar var olan eksiklerle enerjimizi kaybetmeyelim“ diyen Uysal, “Osman Zeki Oral, kaynaşmamız ve kucaklaşmamıza vesile olsun istiyoruz. İlçemizde Osman Zeki Oral Sanat ve Resim Atölyesi ya da Evi’ni açacağız. Bayrağı Osman Zeki Oral’ın bıraktığı noktadan alıp daha iyi noktalara taşıyarak kendisini yaşatmak arzusundayız”şeklinde konuştu.
Uysal sözlerini “Osman Zeki Oral’ı rahmet ve minnetle anıyor, önünde saygı ile eğiliyorum. “diyerek noktaladı.
Anma töreni sonrasında da bir de sergi açılışı yapıldı. Sergi de Osman Zeki Oral’ın eserlerinin dijital baskıları sergilendi.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu