AnaSayfa > Güncel > ÖĞRENCİLERE ÇEVRE DERSİ!..

ÖĞRENCİLERE ÇEVRE DERSİ!..

Çevre koruma konusundaki bilgilendirme çalışmalarını sürdüren Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, öğretmenler ve öğrenci velilerinin ardından öğrencilere yönelik çevre, temizlik ve atık konusundaki eğitimlerini sürdürüyor.

05.Aralık.2017 Salı 17:41
A A

İlçe genelindeki okullarda geçen yıl öğrencilere yönelik olarak yapılan bilgilendirme toplantılarını bu yılda sürdüren Çevre Ödüllü Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bugünkü bilgilendirme toplantısını, Ereğli İlk Okulu’nda yaptı. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Başkan Yardımcısı Atilla Bulak’ın da katıldığı bilgilendirme toplantısında öğrencilere, Başkan Uysal tarafından çevre ajandası hediye edildi.
Ereğli İlk Okulu’nda yapılan toplantı ile öğrenciler, bitkisel atık yağlar, atık piller ve elektronik atıklar ve geri dönüşümleri, atık getirme merkezi ve gürültü kirliliği konusunda Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Mühendisleri İlkay Kaynak ve Koray Sivrikaya tarafından bilgilendirildi.
Kdz. Ereğli Belediyesi’nce hazırlanan ‘Atığın Yolculuğu’ belgeselini de izleyen öğrencilere, çevrenin ve atık piller ve elektrikli ve elektronik atıkların doğaya verdiği zararı anlatan Başkan Uysal, evlerdede atık yağların geri kazandırılması için yapılan çalışmaların, öğrencilerin yanı sıra anne ve babalara da anlatıldığını belirtti.
Başkan Uysal, Belen Sanayi bölgesinde her türlü atığın depolanması için 1. Sınıf Atık Toplama Merkezi kurduklarını ifade ederken, eğitim talep eden okullara, velilere ve öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantılarının süreceğini kaydetti.
Başkan Uysal’ın eğitim konusunda her türlü desteğini gördüklerini vurgulayan Okul Müdürü Tuncay Uzun’da öğrencilerin organik maddelerden hazırladığı bir tabakçığı da Başkan Uysal’a hediye etti.

 

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler