AnaSayfa > Güncel > UYSAL, 3.5 YILI SAHADA ÖZETLEDİ..

UYSAL, 3.5 YILI SAHADA ÖZETLEDİ..

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 3.5 yılda yapılan çalışmaları ve devam eden çalışmaların bir kısmını Zonguldak ve ilçelerinde görev yapan gazetecilere sahada tanıttı, 'Kdz.Ereğli'ye hizmet etmeye devam edeceğiz' dedi..

04.Aralık.2017 Pazartesi 19:27
A A

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, görev süresince gerçekleştirilen veya devam eden çalışmaların tanıtımı dolayısıyla Zonguldak Merkez ve ilçelerindeki gazetecilere yönelik saha gezisi düzenledi.

Uysal, gezinin ilk durağı olan Ereğli Belediyesi Belen Şantiye Tesislerinde, yeni şantiyenin tanıtımını yaptı. Buranın zor bir coğrafyada, büyük bir çalışma sonucu oluşturulduğunu belirten Uysal, “Belediyemiz Fen İşleri, Su Kanalizasyon ve Ulaştırma İşleri müdürlüğü tarafından kulanılan ve bünyesinde İtfaiye Müdürlüğü’nü de barındıran Potbaşı şantiyesi çocuk oyun dünyası yapılmak üzere yıkılırken, 13 bin metrekarelik alan üzerine Belen Yeni Sanayi bölgesine yeni şantiye kuruldu. Bin metreküp hafriyat, 3 bin metreküp taş, duvar çalışması ile tamamen belediye imkanları ile yapılan eğitim salonları, 4 ayrı yönetim binası, üretim atölyeleri, iş makinesini de bünyesinde barındıran ‘Yeni Şantiye’ ilçenin gelecek 50 yılı planlanarak inşa edildi. Ayrıca Ereğli Belediyesi 3,5 yılda tarihinin en güçlü araç parkını oluşturdu. Üç yılda toplam 67 araç belediye bünyesine kazandırıldı” dedi.


ATIK MERKEZİ FALİYETTE…


Uysal gezinin daha sonraki durağı olan Belen Yeni Sanayi girişindeki 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin de bin 500 metrekarelik alan kurulduğunu belirterek şunları söyledi: “Buranın inşası 1 yıl sürdü. İl Çevre müdürlüğünden izinler bir hafta önce alındı. Merkezde atık pil, bitkisel atık yağ, atık elektrikli ve elektronik eski eşyalar, ömrünü tamamlamış lastikler, ambalaj atıkları, hacimli atıklar, flüoresan lambalar ve diğer cıva içeren atıklarla atık ilaçlarla diğer tehlikeli atıklar toplanıyor” dedi.


TERMİNAL YILBAŞINA KADAR AÇILACAK


Başkan Uysal, Belen’de bulunan yeni terminal binası ile ilgili olarak ise, “Salı günü bilet satış gişelerinin kurulmasına başlanacak, çok kısa sürede tamamlanacağını söylediler. Yılbaşından önce burayı faaliyete sokabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Uysal, “Yapımına 2013 yılında başlanan, yüzde 30’u tamamlanmış inşaatı tamamlamak bize kısmet oldu. Otobüs firmalarının ihalesi ve terminal girişinin trafik açısından daha güvenli olması için sinyalizasyon çalışması tamamlandı. Çarşı merkezinde bilet satış noktalarının yapımı da son aşamaya geldi” bilgisini verdi.


5 AYRI DERE ISLAH EDİLİYOR…


Geçmişte sel felaketleriyle gündeme gelen dereler için DSİ işbirliği ile ıslah çalışmaları yaptıklarını belirten Uysal, “Halkapınar, Kışla Sanayi, Kavaklık; Köseağzı derelerinin ıslahını bizzat belediyemiz gerçekleştirdi. DSİ tarafından yapılan Kabasakal deresi ıslahı da büyük oranda tamamlandı” diye konuştu.


İÇME SUYU ARITMA TESİSİ TEST AŞAMASINDA


Uysal, gezi esnasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün 3,5 yılda toplam 125 kilometre uzunluğunda içme suyu ve kanlizasyon hattını yenilediğini söyledi. 31 Mahallenin 27’sinde içme suyu hatlarının yüzde yüz oranında tamamlandığını belirten uysal, 49 bin su abonesinin yüzde 88’i olan 44 bininin borularının yenilendiğini ifade etti.

Uysal, şunları söyledi:

“Devlet Su İşleri tarafından yapımı tamamlanan, belediyemizin 42 Milyon TL tutarındaki proje maliyetini karşılayacağı, ‘İçme Suyu Arıtma Tesisi’’nde test çalışmaları son aşamay geldi. Test çalışmaları bittiğinde ilçemize su verilmeye başqlanacak ve ilçemiz memba kalitesinde suya kavuşacak. Sadece bugün değil, gelecek 50 yıl ve 350 bin nüfus düşünülerek yapılan bu tesis, ilçemizin hayatı, yarını ve geleceği.”


Uysal, çarşı merkezinde aşırı yağışlarda yaşanan sel olaylarının engellenmesi için yapılan çalışmaların kısa sürede sonuç verdiğini, Dağlar, Bölücek, Çimenciler ve Hamzafakılı Mahallesi’nde kanalizasyon çalışmalarının bittiğini söyledi.


SEYİR TERASI… İTFAİYE… YARI OLİMPİK HAVUZ


Başkan Uysal, Bağlık ve Sarıkorkmaz Mahallesi sınırında yer alan 16 dönümlük alanda seyir terası, piknik masaları, yürüyüş yolu yaptıklarını belirterek, “Burası kimsenin uğramadığı bir yerdi. Yaz ayında insanlar aileleriyle birlikte gelip burada piknik yapabilecek. Alan çocuk parkı ve spor aletleri de yerleştireceğiz. Burayı yaşayan bir mekan haline getireceğiz” dedi.

Uysal, gezi esnasında şehir girişinde, Potbaşı’nda “Çocuk Oyun Dünyası” kurduklarını da belirtti.

Belediye başkanı, bu bölgede belediye tarafından yürütülen diğer çalışmaların da Elmatepe Mahallesi’ne yapılacak üst geçit ve yine aynı bölgede yapılacak olan yarı olimpik yüzme havuzu olduğunu söyledi.

Uysal, Kışla bölgesinde hizmet veren İtfaiye istasyonunda da “İtfaiye istasyonlarını yeniledik. Kışla Sanayi Sitesi Girişine Merkez, Kepez Belen Sanayi Sitesi yanına da ara istasyon kurduk. Ayrıca itfaiye teşkilatını yeni itfaiye arcı, arma kurtarma botdları ve diğer ekipmanların yanı sıra Plaj Mevkiinde bu yaz sezonu kullanımına başlanan jet ski alarak daha da güçlendirdik” dedi.

Uysal, bu sene plajda 147 olaya müdahale edildiğini ve hiç can kaybı yaşanmamasının mutluluk verici olduğunu söyledi.


ÖMER HALİSDEMİR-SAKİNDERE-MUHTARLAR DERNEĞİ…


Uysal, Ömer Halisdemir Caddesi’nde yapılan çalışmalar konusunda bilgi verirken de, “Elektrik hatlarını yeraltına aldık. Korkuluk sisteminin yanı sıra 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritten trafik akışı sağladık. 2 taraflı birer şerit de park alanları da gerçekleştirildi” dedi.

En önemli projelerinden birinin, yapımı için belediye meclisinden borçlanma yetkisi alamadığı Sakindere Projesi olduğunu belirten Uysal, “burada dere karşısında 5, öbür tarafta 3 metre olmak üzere iki taraflı istinat duvarı inşa edilecek. Dere kenarında 6 metre gezi yolu, 7 metrelik araç yolu olacak. Bu bölgede parklar, yaya kaldırımları ve yeşil alanlar oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Uysal daha sonra Muhtarlar Derneği’ne tahsis edilen binaya geçerek, muhtarlar ve dernek yöneticileri ile sohbet etti. Ziyaretin ardından muhtarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.


ATATÜRK ANITI-İNÖNÜ PARKI


Uysal ve gazeteciler daha sonra yaya olarak İnönü Parkı’na geçti. Uysal burada “İnönü parkında tarihi çınar ağaçları nefes aldı ve park zemin yenileme, aydınlatma ve devam eden yeşil alan çalışması ile daha modern bir görünüme kavuştu” değerlendirmesinde bulundu.

Atatürk Anıtı’nın da yenilendiğini belirten Uysal, “Atatürk Anıtı 28 yıl sonra yenilendi. Rölyefler ve anıt ile zemin taşları değiştirildi. Işıklandırma sistemi yenilendi ve daha modern bir görünüm elde edildi” dedi.

UZUN MEHMET ANITI-KİRMANLI SU DEPOSU-KENT MÜZESİ


Uysal, gezi kapsamında Uzun Mehmet Anıtı, Kirmanlı Mahallesi Su Deposu ve Kent Müzesi’nde de incelemelerde bulundu.


Uysal, “Uzun Mehmet Anıtı’nın adına yakışır bir şekilde yeniledik. Mevcut 300 metrekarelik alan üzerinde bulunan su deposu da yer altına alınarak bin metrekareye çıkarıldı. Uzun Mehmet Alanı’nın Ereğli’nin turizm turlarının ana güzergahlarından biri olacağını düşünüyoruz” dedi.


Belediye Başkanı Uysal, Kirmanlı Su Deposu’nun da gelecek 50 yıl planlanarak yapıldığını belirterek, “Kızılcapınar projesi kapsamında 1500 metreküplük depolar yıkılarak yerine 3 bin metreküplük depo yapıldı. Bu modern bir depo. İlçemizin 3 bölgesin ibesleyecek. Ayrıca proje kapsamında kapasiteleri değişik 7 depo daha inşa edildi” dedi.

Uysal, Kent Müzesi’nde de ilçenin turizm potansiyelini geliştirme çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.


Belediye Başkanı Uysal, ayrıca, ilçeye kazandırılan sosyal tesisler, Çöplük alanı rehabilitasyonu, Gökme Köprüsü, Köseağzı Yolu gibi çalışmalar konusunda da bilgiler verdi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler