AnaSayfa > Güncel > İŞLETME MÜDÜRÜ AÇIKLADI; HEMA KAPATILACAK..

İŞLETME MÜDÜRÜ AÇIKLADI; HEMA KAPATILACAK..

850 Maden İşcisinin çalıştığı Kandilli'deki HEMA Kömür Ocağının kapatılacağına dönük haberler üzerine AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ziyaret etti.. Burada gazetecilere açıklamada bulunan İşletme Müdürü Zeki Arslan, 'TTK ile bir diyalog sağlanmazsa HEMA kapanacak' dedi..

07.Temmuz.2014 Pazartesi 17:42
A A

Ereğli'ye bağlı Kandilli Beldesi Özel HEMA kömür işletmesinde yapılan denetimler sonucu bir üretim panosunda çalışmalar durduruldu. Soma'da yaşanan maden faciasında şehit olan 301 madencinin ardından Zonguldak genelindeki maden ocaklarında denetimler sıklaştırıldı. Denetimlerle birlikte bazı sahalarını kiraya veren Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) tespit ettiği yanlış üretim yapılan bazı ocaklara ise kapatma cezaları uygulamaya başladı.

TTK, Kandilli'deki HEMA kömür işletmesinde bir panoda üretimi durdurdu. Bunun üzerine Hema, 23 işçiyi sözleşmelerini fesih ederek işten çıkardı. Kömür ocağının kapatılacağına dönük haberlerin 850 maden işcisi arasında ve bölgemizde tedirginliğe yol açması üzerine AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, yönetimiyle birlikte HEMA'ya giderek İşletme Müdürüyle görüştü.

Hema Endüstri A.Ş. Kandilli Kömür İşletmeleri Müdürü Zeki Arslan, ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada bu durumun devam etmesi halinde maden ocağının tamamen kapatılacağını söyledi. Arslan açıklamasında “Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun 05.06.2014 tarihli yazsı ile başlayacak panomuzdaki üretimimizin durması sonucu oluşan işgücü fazlalığı nedeniyle, işgücüne gereksinimiz kalmadığından iş sözleşmesinin 4850 sayılı İş Kanunu 17 ve 18’inci maddeleri gereğince 8 haftalık ihbar süresinin sonucu olan 29.08.2014 tarihinde tüm haklarının ödenerek fesih edileceğinin bildirileceği şeklinde duyuru yaptık 20 işçi arkadaşımıza. Eğer bu süreç, olumlu bir şekilde sonuçlanmazsa bu böyle devam edecek” dedi.

KAPATICAK MI?: “TABİ Kİ”
‘Kurumun kapatılması söz konusu mu?’ Sorusuna ‘tabi ki’ diyerek cevap veren Zeki Arslan, sözlerine şöyle devam etti:
“Yani bu diyalog ortamı oluşturulmazsa kapatılır. Gerekçe bu şekilde. TTK’nın, üretim panosunun durdurulmasına dair bir yazısı var. Bir durma talebi var daha doğrusu. Bu talep sonucunda işverenimiz durdurdu. Her ne kadar, TTK’nın durdurma yetkisi olmasa da Soma olayından sonra İşverenlerimiz tedirgin oldu yani. Madeni yatırım yapmak öyle kolay bir iş değil. Bu zaten başlı başına bir risk, buda işverenimizi tedirgin etti. Dolayısıyla durdu yani.”

Toplantının bundan sonraki bölümü, basına kapalı olarak devam etti.



Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu