AnaSayfa > Güncel > EREĞLİ MÜCADELE PLATFORMUNDAN STK ZİYARETLERİ..

EREĞLİ MÜCADELE PLATFORMUNDAN STK ZİYARETLERİ..

Niyazi Özcan önderliğinde kurulan Ereğli Mücadele Platformu Üyeleri, Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odası ile Pazarcılar Odası’nı ziyaret etti.

08.Haziran.2014 Pazar 18:30
A A

Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Özcan, TSO Meclis Üyesi İlhan Yazıcıoğlu ve beraberindeki heyet ile bu gün Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Aydın Uzun ile Pazarcılar Odası Başkanı Fehmi Taşkın’ı ziyaret etti.

ÖZCAN “ERDEMİR’DE KAR ETSİN, EREĞLİ’DE KAR ETSİN”

Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odası ziyaretinde Erdemir yönetimini eleştiren TSO Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Özcan, ilçedeki ekonomik sıkıntıların en büyük müsebbiplerinden birisinin Erdemir’in politikaları olduğunu söyledi. Erdemir’in OYAK’a satışının ardından uyguladığı politikaların sadece sac tüccarları ile nakliyecilere zarar vermediğini, bundan Ereğli esnafının da önemli ölçüde etkilendiğini söyleyen Özcan “Biz Erdemir’den avanta istemiyoruz, bedava bir şey istemiyoruz. Biz Erdemir’in de kar etmesini istiyoruz. Eğer Erdemir sürekli kar ediyor, Ereğli esnafı, sanayicisi, tüccarı, nakliyecisi zarar ediyor ve daha da ötesi iflas ediyorsa bunu sorgulamak bizim görevimiz. Erdemir yönetimini defalarca uyardık ama maalesef dikkate almadılar. Erdemir Ereğli’ye yüzünü dönmek zorunda. Biz mücadelemizi başlattık. Bu mücadelede Ereğli’yi yönetenlerle, esnafımızla, işçimizle hep birlikte olmak istiyoruz. Bu nedenle bu gün sizleri de ziyaret ettik. Desteğinizi istiyoruz” dedi.

UZUN: “İŞİN İÇİNE SİYASET GİRMESİN”

Erdemir’in özelleştirme öncesi ihtiyaçlarının büyük bölümünü Ereğli’den yaptığını dile getiren Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Aydın Uzun, özelleştirme sonrası esnafa teklif dahi gönderilmediğini belirtti. Erdemir’in artık pazardaki esnaftan patates, soğan dahi almadığını anlatan Uzun “Biz bu mücadelede varız. Sizlerle birlikteyiz. Erdemir’in artık Ereğli’ye yüzünü dönmesi gerekmektedir. Mücadelemizden asla vazgeçmemeliyiz ve birbirimize kenetlenmeliyiz. Bu işte dikkat edilmesi gereken tek husus mücadelemizin içerisinde siyaseti sokmamaktır” dedi.

YAZICIOĞLU: “MESELE SADECE TÜCCAR VE NAKLİYECİ MESELESİ DEĞİL”

Ziyaret sırasında konuşan TSO Meclis Üyesi İlhan Yazıcıoğlu’ da meseleye sadece sac tüccarı yada nakliyeci sorunu bakılmaması gerektiğini savunarak “Bu gün sac tüccarı ve nakliyeci yok edildi. Sırada çarşı esnafı olabilir. Biz çarşı esnafı olarak bu mücadele sadece bir kişinin yada tek bir sektörü meselesi olarak bakılmadan top yekün mücadele edilmeli. Ereğli’de bu birlikteliği sağlamalıyız. Ben çabalarından ötürü Niyazi Özcan arkadaşıma teşekkür ediyorum” dedi.
Kdz. Ereğli Pazarcılar Odası Başkanı Fehmi Taşkın’da ilçenin çıkarına olacak her meseleye destek vermeye ve mücadele etmeye hazır olduklarını belirterek, oluşuma koşulsuz destek vereceklerini söyledi.

ÖZCAN; “ARAMIZA FİTNE SOKMAYA ÇALIŞANLAR VAR”

Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Özcan, başlattıkları mücadelenin ardından Erdemir içerisinden bazı yöneticilerin tüccarlara 10’ar sayfa satış listeleri göndererek aralarına fitne sokmaya çalışıldığını ifade etti. Erdemir’de ki bir yöneticiyi ‘Fitne kraliçesi’ olarak adlandıran Özcan “Biz alt kademelerdeki temsilcilerle görüşmek istemiyoruz. Erdemir’in en tepesindeki yönetici ile oturup meselelerimizi görüşeceğiz. Şunu da açıkça ifade ediyorum; bizim aramıza fitne sokmaya çalışan fitne kraliçesinide orada istemiyoruz. Her kes yaptığı yanlışların bedelini ödeyecek. Biz her şeyi görüyor ve takip ediyoruz. Önümüzdeki süreçte neler yapacağımızı ve Ereğli’de ki STK’ların bir araya gelerek nasıl mücadele verdiğini her kes görecek” diye konuştu.

 

Kaynak: Ereğli Haber

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu