AnaSayfa > Güncel > UYSAL, SU FİYATLARININ İNDİRİLMESİNE KARŞI ÇIKTI, 7 AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİ BU SEFER BAKIN NE YAPTI?

UYSAL, SU FİYATLARININ İNDİRİLMESİNE KARŞI ÇIKTI, 7 AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİ BU SEFER BAKIN NE YAPTI?

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, CHP ve 7 Ak Partili Meclis üyesinin desteğiyle su fiyatlarında yüzde 30 indirim yapılması talebine bu mecliste itiraz etti. 7 AK Partili Meclis Üyesi bu kez nasıl bir karar verdi.. İşte cevabı..

11.Mayıs.2014 Pazar 13:18
A A

Ereğli Belediyesinin Kasım Ayı Meclis toplantısında görüşülen gündem maddelerinden belkide en önemlisi, su fiyatlarının indirilmesi konusuydu.
Geçtiğimiz ay yapılan Meclis toplantısında CHP Grubu, ‘Seçimlerden önce halktan su fiyatları çok pahalı, göreve gelince indireceğiz diyerek oy topladınız. Şimdi görevdesiniz. Bu sözünüzü yerine getiriniz ve su fiyatlarında yüzde 30 indirim yapılsın’ diyerek bir önerge verdi.
CHP Grubunun bu önergesine 7 AK Partili Meclis Üyesi de ‘Evet seçimlerden önce halka böyle bir söz verdik, su fiyatlarında indirim yapılsın’ diyerek destek oldu.
Geçtiğimiz ay Meclisten oy çokluğuyla geçen bu kararı Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ‘kanuna aykırı’ gerekçesiyle meclise iade etti.

7 MECLİS ÜYESİ BU KEZ NE YAPTI?
Gündemin ilk maddesinde yer alan ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın yüzde 30 indirime karşı itirazını içeren bu iade kararı görüşmelerinde, Uysal’ın itiraz gerekçesi okundu. Seçimlerden önce, halka ‘su çok pahalı’ diyerek oy isteyen Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, itiraz gerekçesinde, ‘su maliyetleri düşürülmeden suyun fiyatı düşürülemez’ dedi. Yani ‘Su pahalı’ diyerek eleştirdiği Halil Posbıyık dönemindeki su fiyatlarını koltuğa oturduktan sonra ‘makul’ diyerek savunmak zorunda kaldı.
Uysal, gerekçe okunduktan sonra itiraz gerekçesinin komisyonda görüşülmesini isteyerek bu maddenin komisyona sevk edilmesini oylamaya sundu. ‘Su fiyatları indirilsin’ diyerek geçtiğimiz ay CHP grubuna destek olan 7 AK Parti’li meclis üyeside maddenin komisyona sevk edilmesine destek oldu ve CHP’nin 14 Meclis Üyesinin red oyuna karşılık 18 oyla Uysal’ın itirazı görüşülmek üzere komisyona sevk edildi.

KALAY, HABERCİ’YE KONUŞTU..
Ak Parti Grup Sözcüsü olan ve ‘Su fiyatları indirilsin’ diyerek geçtiğimiz ayki toplantıda CHP Grubuna destek olan 7 AK Parti’li Meclis üyesinden biri olan Yusuf Kalay, Meclis toplantısı sonrası Haberci’nin sorularını yanıtladı.
‘Bizim duruşumuzda bir değişiklik yok’ diyen Kalay; ‘Evet biz Halil Posbıyık döneminde de su fiyatları yüksek, düşürülsün diye önerge verdik. Seçimlerden önce de parti olarak halkımıza böyle bir söz verdik. Bugün Belediye Başkanımızın bu maddeyi Meclise iade edip komisyona sevk edilmesi kararına destek olduk. Bu demek değil ki, biz kararımızdan önceki duruşumuzdan vazgeçtik. Su fiyatlarının indirilmesini istiyoruz. Ama bu yüzde 30 olmaz, 20 olur 15 olur. Bu komisyonda görüşülecek. Ve biz yine indirilmesi yönünde halka verdiğimiz sözün gereği olarak oyumuzu kullanacağız” dedi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu