AnaSayfa > Güncel > ÇAKIR: HEMA’NIN KAPATILMASINI İSTEMİYORUZ..

ÇAKIR: HEMA’NIN KAPATILMASINI İSTEMİYORUZ..

Kandilli’deki HEMA Kömür Ocağının kapatılacağı söylemleri üzerine İşletme Müdürü Zeki Arslan’ı ziyaret eden AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, ‘Ereğli yeteri kadar işsizlikle mücadele ediyor, 850 madencimizin çalıştığı HEMA’nın kapatılmasını istemiyoruz” dedi.

07.Temmuz.2014 Pazartesi 19:05
A A

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Kandilli’ye giderek HEMA Kömür Ocağı yetkilileriyle bir toplantı yaptı. Görüşme sonrası gazetecilere açıklamada bulunarak Ereğli’nin yeteri kadar işsizlikle mücadele ettiğini dile getiren Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, yaşanan bu son olaydan ötürü üzüntü duyduklarını İşletme Müdürü Zeki Arslan’a ilettiklerini söyledi. Çakır, bu konu hakkında, gerekli girişimlerde bulunacaklarının da altını çizerek şöyle konuştu: “İşverenimiz, doğal olarak bu Soma’da ki olaylardan sonra toplumun bakışı, bir kısım medyanın zengin düşmanlığı yapışı, bir kısımda sırf popülist siyaset yapma uğruna işverenleri zor durumda bırakacak açıklamalar yapması, ister istemez işveren dünyasını düşündürmeye itmiştir. Morallerini bozup, tedirgin etmiştir. İnsanlar sonuçta bura geliyor, yatırım kuruyor. Bu yatırımın sonucunda da devlete, millete faydalı olmaya çalışıyor. Bu anlamda Türkiye Taş Kömürü Kurumu genel müdürlüğü bazında, milletvekillerimiz ve Enerji Bakanlığı bazında bizde girişimlerde bulunacağız. Ereğli’de işçi dostu bir HEMA var” dedi.

Çakır, HEMA’daki toplantının ardından yetkili sendika olan GMİS Armutçuk Şube yetkilileriyle de bir görüşme yaptı.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu