AnaSayfa > Siyaset > ÇAKAN VE ERKMEN; MHP'DE KALACAKLARINI AÇIKLADILAR..

ÇAKAN VE ERKMEN; MHP'DE KALACAKLARINI AÇIKLADILAR..

MHP Zonguldak Milletvekili adayları olan ve 1 Kasım'da seçilemeyen Zeki Çakan ve Yavuz Erkmen, Ereğli İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, MHP'ye üye olarak hizmet edeceklerini açıkladılar..

11.Kasım.2015 Çarşamba 11:04
A A

Önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarından ve MHP Zonguldak Milletvekili adayı Zeki Çakan, “Üye olarak da siyasette hizmet edilebileceğini Allah nasip ederse gelecekte de kanıtlayacağız. Ama şunu bilin ki MHP’ye ihtiyaç vardır ve MHP Türkiye’nin çimentosudur” dedi.

MHP Zonguldak Milletvekili Adayları Zeki Çakan ve Yavuz Erkmen beraberlerinde MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ile birlikte Kdz. Ereğli ilçesine teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker ve partililer hazır bulundu.

Çakan, ziyarette yaptığı konuşmada 1 Kasım seçimlerinde kendilerine destek veren MHP’liler ve partili olmadığı halde yanlarında partili gibi çalışan başta Metin Yüksel olmak üzere herkese teşekkür etti.

Seçilen milletvekillerinin Zonguldak’a en iyi hizmetleri sunacaklarına inanmak istediğini dile getiren Çakan şöyle konuştu: Siyaset uzun ince bir yol, biz 7 Haziran’da aday olduğumuzda, ben, sayın valim ve diğer arkadaşlarımızla birlikte yapmış olduğumuz tüm toplantılarda özellikle ben ve valim koltuğa sığınmayacağımızı, ama siyasette o koltuğa ihtiyacımız olduğunu, o koltuk aracılığıyla ülkemize, bölgemize hizmet için vatandaşlarımızdan yardım istemiştik. Birçok koltukta oturduk ama her koltuğun hakkını verme mücadelesi verdik. Bize geçmişte verilen yetkilerin kullanımında nasıl sorumlu tuttuğumuzu kendimizi, Zonguldaklı biliyor.

Biz burada iki sorumluluk altındaydık. Bir siyasi sorumluluk. İki kişisel sorumluluk. Bize siyasi sorumluluk altında MHP üyeleri güvenerek bize aday yapıp milletvekili olarak görevlendirdi. İkincisi de partili olmayıp şahıs olarak bize güvenen çok değerli hemşerilerimiz vardı. Bir partimizin yükü omzumuzdaydı, bir de o arkadaşlara karşı sorumluluğumuzun bilincindeydik. Ben bütün arkadaşlarıma tekrar ayrı ayrı teşekkür ediyorum ama herkesi de vicdanıyla baş başa bırakmak istiyorum. MHP’ye ülkenin ihtiyacı vardır.

Ben ve vali bey şu anda MHP’nin üyesiyiz. Üye olarak da siyasette hizmet edilebileceğini Allah nasip ederse gelecekte de kanıtlayacağız. Ama şunu bilin ki MHP’ye ihtiyaç vardır ve MHP Türkiye’nin çimentosudur. Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünde MHP’ye ihtiyaç vardır. Bayrağın rüzgarının kesilmemesinde MHP’ye ihtiyaç vardır. Devlet, millet, vatan sevdasıyla kavrulan arkadaşlarımızın bir araya gelerek, gerektiğinde bu mücadeleyi gözünü kırpmadan yapmasında MHP’ye ihtiyaç vardır.”

“ZONGULDAK İÇİN BİR ŞEYLER YAPMAK İSTEMİŞTİK”

Kazanmanın güzel bir şey olduğunu, kaybetmenin ise o kadar kötü bir şey olmadığını ifade eden Çakan şöyle devam etti:

“ Kaybetmeyi bileceksiniz ki kazanmayı öğreneceksiniz. Kazanırken iyiydi de kaybettiğinizde çok kötü değil. Niçin, neden kaybettiğimizden ders alıp gereğini yerine getirirsek o zaman çok daha fazla kendimize düşen görevi yerine getirmiş oluruz diye düşünüyorum

Sadece ve sadece kendi adıma biraz üzgünüm. Niye derseniz, hizmet için araç kabul ettiğimiz o koltuklarla ilgili bize yetki verilmiş olsaydı, bilgimizin, tecrübemizin doruk noktasında bir şeyler yapacağımıza inanıyordum. Yaklaşık kırk yıllık görevlerde ben bir şeyler yapacağıma inandığım için bir yerlere talip olmuşumdur. Benim de, sayın valimin de o görevlere talip olmasında tek neden birşeyler yapabileceğimize, birbirimizi takviye ederek, tecrübe aktarımı yaparak Zonguldak’ımızda iyi şeyler yapacağımızı düşünüyordum.

İstediğimiz odur ki, Zonguldaklının beklediği TTK ile ilgili olarak tekrar 14 bin kişiye çıkararak, üretimi 1 milyondan 3 milyona çıkararak ekonomik olarak Zonguldak’a katkıda bulunmasıdır. Dileğimiz odur ki, Zonguldak’ın çevresindeki iller kadar teşvik almasını sağlayarak yatırımcının Zonguldak’a gelmesini sağlamasıdır. Dileğimiz odur ki, Ereğli’mizde 8-9 bin kişinin çalıştığı tersaneleri tekrar 7-8 bin kişiye çıkararak gerek teşvik, gerek bölgesel teşvik ve yeni krediler sağlanması kapsamında istihdam sağlayabilsinler. Yüksekokulları fakülteye dönüştürebilsinler, karayollarımızı bitirebilsinler. Ereğli Kokaksu yolu bitirilip Bartın milletvekiliyken bizim başlattığımız Trakya trafiğini buradan Hopa’ya kadar akıtabilsinler. İşsizliğe çare bulabilsinler, Zonguldak’ta göçü durdurabilsinler.”

“VİCDANLARINA SORSUNLAR”

MHP 2. Sıra adayı Yavuz Erkmen’in gerek 7 Haziran, gerekse 1 Kasım seçimlerinde kendisinin seçilemeyeceğini bilmesine rağmen elinden gelenin fazlasını yaptığını belirterek kendisiyle birlikte çalışmayı sürdüreceğini belirten Çakan şu ifadeleri kullandı:

İlçe başkanımız, yönetim kurulumuz, kadın kolu başkanlarımız, tüm üyelerimiz, herkes kendine düşen görevi yerine getirmiştir. Bunda oran ve orantılar konusu değişik olabilir. Bu konuda herkesin kendi elini vicdanına koymasını öyle karar vermesini diliyorum. Eğer o yanıt onu tatmin ediyorsa o şahıs onu yerine getirmiştir. Ben partime, genel başkanıma, teşkilatlarıma, üyelerime, partili olmayıp bana güvenip destek olan tüm vatandaşlarıma karşı vicdanen rahatım. Üstün gayretle çalıştım, bu çalışmayı da seve seve yaptım. Tek hedefim vardı. Doğduğum, büyüdüğüm, belediye başkanlığı yaptığım, Zonguldak’a hizmet.Siyaset ilke işi, ideoloji işi. Partimizdeki ilke ve ideoloji, partimizdeki belirli ülkü ve ülküdaşlık diğer siyasi partilerden daha farklı. Niye kaybettiniz derken, arkadaşlarımız önce vicdanına sormalı, sorduktan sonra da vicdanen rahat olduğunda belirli eleştirileri yaparken sınırları çok iyi tayin etmeli diye düşünüyorum. İl içinde en fazla üzülen il başkanımdır. Milletvekili seçimini kaybettin. MHP kaybetti. Biz bir tüzel kişiliği temsilen partimizden aday olduk. Partimizden adaylıktan kaynaklanan Zeki Çakan, Yavuz Erkmen olarak artı-eksi getirdikleri olabilir ama biz artı getirdiğimize inanıyoruz. Bu fotoğraf içinde hiçbir zaman ben demedik, şu anda da ben demiyoruz. Biz diyoruz, bundan sonra da biz diyeceğiz. O biz’i ben’e dönüştürmeden, o bizi sen’e dönüştürmeden ileriye bakmak zorundayız. O nedenle bu seyahatimizde alışılageldik bir usül değil ama seçimin neticelendiği o akşam valimizle buna karar vermiştik. Bundan sonra da ilçelerimize sık sık ziyaret ederek, vatandaşlarımızın ihtiyaçları konusunda üye olarak ne yapabiliriz’i düşünerek birşeyler yapma gayretinde, ancak Zonguldak’ta görev alan arkadaşların Zonguldak için ne yaptığını yakın takip ederek hayatımızı sürdürmeye kararlıyız.”

Çakan, Siyaseti MHP’de devam ettireceklerini , MHP’nin ülküsüne bağlılığı sürdüreceklerini ifade etti.

ERKMEN: “ZONGULDAK KAZANACAKSA KAYBETMEYE RAZIYIZ”

MHP Zonguldak 2. Sıra milletvekili Adayı olan Yavuz Erkmen ise, konuşmasına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 77. Yılında saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz” diyerek başladı.

Erkmen şöyle devam etti:

“1 Kasım Seçimleri bizim istediğimiz şekilde neticelenmedi. Belki bunda da bir hayır vardır. Bizin için Zonguldak halkının verdiği karardır. Zonguldak halkının verdiği karara saygı duyuyoruz Zonguldak kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız. MHP Türkiye’nin sigortasıdır. Kararlılığın ifadesidir. Seçimden önce söylediklerimizin arkasındayız. Birliğin, beraberliğin korunmasının ifadesidir. Dün aday olarak bu sözleri yerine getirmeye çalıştık, artık üye olarak bu sorumluluğu yerine getireceğiz, getirmeliyiz. Bu ülkenin bu sorumluluğa ihtiyacı var

1 Kasım Seçimlerinin üzerinden kısa bir süre geçti. Vatandaşın beklentisi, sorunları, ülke ekonomisinin düzelmesi beklenirleyken, ülke gündemi bir anda değiştirilmeye çalışılıyor. Bugün gündem maddesi olarak Vahdettin Köşkü, Başkanlık vs gündem yapılmaya çalışılıyor. Biz Türkiye’nin önümüzdeki sürecin çok daha kötü olacağını söyledik. Vatandaşımız anlamadı, bize oy vermedi.”

Erkmen, sözlerini, “Bize düşen görev, bize verilen oylara sahip çıkmaktır. Oyların hakkını verebilmek adına teşkilatlarımızın her zaman yanında olacağız. Hedefimiz, yılgınlığa, kırgınlığa kapılmadan ülkenin Türkiye’nin kazanmasıdır. Herkes elini vicdanına koyup içindeki sesi dinlemesidir” diyerek tamamladı.

AYAN: “AHDE VEFA GÖRDÜK”

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ise Kdz. Ereğli’deki ziyarette yaptığı konuşmada “Sandıkta bir seçim kaybettik ama dünya arenasında insanların ahde vefasını Kdz. Ereğli’de gördük. Bugüne kadar gördüğüm seçimlerde seçim sontrası toplantılarda üyelerimizi göremezdik, kendşi içimizde toplanır, toplantımızı yapardık. Bugün buradaki manzara beni şalşırtti. Partiye geçmişten günümüze emek veren ağabeylerimizi, arkadaşlarımızı bir arada görmek beni çok mutlu etti” diye konuştu:

Çakan ve Erkmen’i aday yapmakla verdikleri kararın doğru olduğunun görüldüğünü dile getiren Ayan, “ Şu an iktidar olanlar kendi hülyalarıyla yeni bir alem, yeni bir gündem oluşturmaya çalışıyorlar. MHP Zonguldak’ta bir çığır açmıştır, lig atlamıştır. Bu ligi erken atladığımız için sonuç böyle oldu. Siyaseten bir tecrübe kazanmış olduk” dedi.

Çakan, Erkmen, Ayan ve partililer basın açıklamasının ardından kendi aralarında istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu