AnaSayfa > Güncel > OKULLAR, MİNİKLERLE ŞENLENDİ..

OKULLAR, MİNİKLERLE ŞENLENDİ..

2014-205 Eğitim Öğretim Yılı'nda, okullarına yeni başlayan öğrenciler, okula uyum sağlama programı kapsamında bir hafta önceden okullarına başladı.

09.Ağustos.2014 Cumartesi 11:50
A A

Ereğli'de eğitim veren anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde de uyum süreci kapsamında anasınıfı, 1. sınıf, 5.sınıf ve 9 sınıf öğrencileri okullarıyla buluştu.

Anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerinin okula başlaması dolayısıyla Ereğli İzmirlioğlu İlkokulu'nda tören düzenlendi. Okul Müdürü Orhan Köse, Anasınıfı, 1. sınıf öğretmenleri ile öğrenci ve velilerin hazır bulunduğu tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

KÖSE: "TATLI BİR SEVİNÇ İÇİNDEYİZ"
Okul Müdürü Orhan Köse törende yaptığı konuşmada, kurumsal bir başarı için okul, veliler ve öğrenciler arasındaki uyuma dikkat çekti.
Saygı ve sevginin diri tutulması şartıyla eğitim sürecindeki tüm sorunların aşılabileceğini söyleyen Köse şöyle konuştu:
"Bu gün hem anne babalarda, hem bizlerde hem de çocuklarımızda tatlı bir sevinç var. Bizlere bu sevinci yaşatan sevgili çocuklarımıza sıcak yuvanıza hoş geldiniz diyorum. Onlarla tanışmak, İzmirlioğlu ailesi için bu büyük bir gurur ve sevinçtir. Umarız bu sevinç ve coşku tüm çocuklarımızın hayatı ve okulumuzdaki eğitimleri boyunca devam eder.
Bizlerin sevgili çocuklarımızı bir çiçek gibi nazik ve narin bir şekilde onları koruyarak, özgüvenlerini artırarak geleceğe hazırlayacağımızdan velilerimizin emin olmasını istiyoruz.
Değerli velilerimiz sizlerle de çocuklarımızın ilk günden itibaren okulumuza uyum sağlaması için çeşitli çalışmalar yapacağız. Okulumuzun bir kurum olabilmesi ve sizlerin eğitim beklentilerinin gerçekleşebilmesi için sizlere de düşen görevler var. Bu görevlerin başında bizlere ve öğretmenlerimize vereceğiniz destek geliyor. Okulumuza ve öğretmenlerimize verdiğiniz değer ölçüsünde çocuklarımızın geleceğe bakışı, kuruma yaklaşımı, öğretmenlerden beslenmeleri etkili olacaktır. O nedenle ilk günden itibaren öğretmenlerimizin alacağı tedbirlere, rehber öğretmenlerimizin sizlerle yapacağı söyleşilerde verecekleri mesajları dikkate almanızı bekliyoruz.
Sevgili çocuklar, her özel günde tatlı bir telaş vardır. Bizler de bu yıl gerçekten sizin gibi güzel çocuklarla tanışmanın telaşını yaşıyoruz. Bu sevinç ve telaştan dolayı bazı eksiklerimiz olabilir. Ama bu aile sevgiyi saygıyı sürekli diri tuttuğu sürece bu eksiklikler hep birlikte açılacaktır. Bu çiçeklerimizin okul bahçesini şenlendirmesi bizi gerçekten mutlu edecek. Bu mutluluk içerisinde bizlerin de sorumluluklarımızı yerine getireceğimizi bilmenizi isteriz."
Köse'nin konuşmasının ardından şubelerine göre öğretmenlerin ve öğrencilerin ismi okundu ve öğrenciler sınıflarına girerek okullarıyla buluştu.
İlk gün tanışma ve kaynaşma havasında geçen uyum sürecinin bir hafta boyunca 3 saatlik uygulamalarla tamamlanacağı bildirildi.

AVCI'DA İLK GÜN HEYECANI YAŞADI

Haberci'nin Sahibi Bilgin Avcı, oğlu Ömer Talha'nın Anaokulu'na başlaması nedeniyle ilk gün heyecanı yaşadı. Erdemir İlköğretim Okulunda Anasınıfına başlayan Ömer Talha, anne, baba ve teyzesiyle birlikte sabah saatlerinde okula giderek öğretmeni ve arkadaşlarıyla tanıştı.

Avcı ailesi, çocukları ilk kez okula başlayan aileler gibi bugün evlatlarını okula göndermenin heyecanını yaşadılar.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu