AnaSayfa > Güncel > İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ FACİADAN DÖNÜLDÜ

İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ FACİADAN DÖNÜLDÜ

Ereğli'de, belediye adına çalışan bir firmanın sürdürdüğü yol yapım çalışması sırasında bir binaya ait istinat duvarı çöktü. Çökme sonrası her biri 15 kilo ağırlığında olduğu tahmin edilen yaklaşık 1 tonluk taş yığını, İbrahim Özdemir’e ait dairede 5 yaşındaki kızı Ecrin’in odasının içine girdi. Ecrin Özdemir’in, büyük hasar oluşan çocuk odasında ki yatağında olaydan yarım saat önce uyandırılarak dışarı çıkartıldığı öğrenildi.

09.Şubat.2014 Pazar 17:12
A A

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde Kepez Mahallesi Şehit Jandarma Komando Çvş. Noyan Aydın Sokak üzerinde Ereğli Belediyesi’nden yol yapım ihalesi alan bir firmanın yaptığı çalışma sonrası Filiz Apartmanı’na ait istinat duvarı çöktü. Büyük kaya parçaları, yuvarlanarak iki tane daireye ait pencereleri tutan çerçeveleri ve duvarı kırdıktan sonra içinde anne ve kızının yaşadığı bir daire ile bu dairenin yan tarafında bulunan boş daireden içeri doldu.

Çökmenin, İş makinesinin kullanıldığı çalışma sırasında, istinat duvarının yan tarafındaki toprak alan kazılırken meydana geldiği iddia edildi. Firma çalışanlarının, İstinat duvarı çöktükten sonra çalışmaya ara vermeyerek devam ettikleri görüldü.
Mahalle sakini olan Birol Korkut, duvarın çökeceğinin firma çalışanları tarafından daha önceden fark edildiğini söyleyerek, “duvar birden çöktü ve alt katta bulunan çocuk odasına ve salona kadar taşlarla doldu. Allah’tan bu iş akşam vakti olmadı” diye konuştu.

ÇÖKMENİN OLACAĞINI ANLAYAN FİRMA ÇALIŞANLARI, MİNİK ECRİN’İN HAYATINI KURTARDI
Aynı apartmanda hasar gören dairenin üst katında oturan Cafer Yıldızhan ise, firma yetkililerinin, duvarın çökme ihtimali olduğunu ev sakinlerine bildirdiğini söyleyerek, “Onlar uyardı önceden. ‘evi boşaltın, duvar göçecek’ dediler. Duvar alttan bel verdi ve çöktü” dedi. Yıldızhan, Anne Dilek Özdemir ve kazı Ecrin’in üst kattaki komşularına çıktıklarını ve korkudan konuşamaz durumda olduklarını söyledi.
Aynı apartmanda oturan Metin Özcan ise, olaydan yarım saat önce Ecrin Özdemir’in odasında uyuduğunu anlatarak şunları kaydetti. Firma yetkililerinin uyarısı sayesinde can kaybının yaşanmadığını anlatan Özcan, şunları kaydetti:
“Firma sahipleri, duvarın patlayacağını bize yıkılmadan yarım saat kadar önce bildirdi. Bizde evdeki insanları tahliye ettik. Aradan yarım saat geçtikten sonra duvar yıkıldı, ev bu hale geldi.
Ama firma sahilleri ile görüştüğümüzde, onların iyi niyetli olduklarını gördük ve zararın en kısa zamanda karşılayacaklarını söylediler.
Bu evde anne ve tek çocuk yaşıyordu. Olay başlamadan yarım saat önce evin çocuğu uyumaktaydı. Duvarın patlayacağını firma yetkilileri görüp bizi uyardıkları için evdekileri tahliye ettik.”
Metin Özcan, olay sırasında Ecrin’in ev hanımı olan annesi Dilek Özdemir’in evin salonunda oturduğunu, Uykusundan uyandırılan minik Ecrin’in ise komşuda olduğunu söyledi.

Diğer yandan ev sahibi İbrahim Özdemir’in, özel firmada işçi olarak çalıştığı ve olaydan bir gün önce çalışmak için Tekirdağ’a gittiği öğrenildi.
Olay sonrası Ereğli Belediyesi Zabıta ekipleri çalışma başlatarak, bina dışında ve hasar gören daire içinde inceleme yaptı.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu