AnaSayfa > Güncel > EREĞLİ'DE, MECLİS TOPLANTISINDA NELER OLDU?

EREĞLİ'DE, MECLİS TOPLANTISINDA NELER OLDU?

Ereğli Belediye Meclisinin Temmuz ayı ilk toplantısı bugün AKM Nikah Salonunda gergin, zaman zamanda tartışmalı geçti.

07.Şubat.2014 Cuma 12:46
A A

Temmuz ayının ilk Kdz.Ereğli Belediye Meclis toplantısı gergin ve zaman zaman tartışmalı geçti. Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti grubundan Yusuf Kalay ile Eyüp Karaarslan, CHP grubundan ise Cumhur Nalcı katılmadı.

Başkan Hüseyin Uysal, gündem maddelerine geçilmeden önce bir konuşma yaparak değerlendirmelerde bulundu.

Uysal’ın Belediyedeki çalışma arkadaşlarına, “Ben birilerinin koltuğu altında yaşayan yaşamını sürdüren insanlarla çalışmak istemiyorum eğer böyle bir çalışma arkadaşım, mesai arkadaşım varsa belediyeye döndüğüm zaman hemen istifasını versin ayrılsın gitsin, böyle bir insan belediyede istemiyorum” sözleri dikkat çekti.

“BOZHANE GENÇLİĞİNE TEŞEKKÜR”

Uysal, konuşmasında “Kdz.Ereğli güzel insanların yaşadığı bir şehir. Daha yaşanılabilir bir şehir kurmak ve onun için çalışmak hedefimizdir. Geçenlerde katıldığımız hep birlikte kutladığımız Kabotaj Bayramı için Bozhane gençliğine, çocuklarına buradan teşekkürü bir borç biliyorum. Çünkü onların birebir ne kadar güzel ferdi yarıştıklarını ne kadar kürek çektiklerini, bayrağı almak için ne kadar güzel birlik ve beraberlik içerisinde takım ruhu içerisinde çalıştıklarını gördük. Bu incelenmesi gereken bundan ders çıkarılması gereken son derece önem verdiğim bir konu. Bu takım ruhu ile çalışan Bozhane Gençliğine buradan teşekkür ediyorum, sağolsunlar” dedi.

EREĞLİ’NİN GENETİĞİNİ ANLAMAYA ÇALIŞIYORMUŞ..

Ereğli’nin genetiğini anlamaya çalıştığını ifade eden Uysal,  konuşmasında şunları söyledi;  “Bizlerin bütün hedefi bütün insanların uyum içerisinde yaşadığı gelişmiş ve sağlıklı bir toplum. Bütün idealimiz ve hedeflerimiz de bu. Bizler yaşadığımız şehrin coğrafyasını ve şifrelerini anlamalıyız ve anlatmalıyız. Lütfen dışarı gidiyorsun diye eleştiren arkadaşlarımız var, bunlar için gidiyoruz bu şehrin genetiğini anlamak için uğraşıyoruz. Çünkü günümüzde ülkeler değil şehirler yarışmakta, şehirlerin yarışması ön plana çıkmaktadır. Şehirler sadece insanların inşası değil ayrıca insanı da inşa eden canlı mekanlardır. Bundan dolayı şehrin gelişmesine önem veriyoruz ve bu coğrafyanın şifreleri için uğraşıyoruz.Bizler asla ama asla küçük düşünmeyeceğiz her zaman büyük düşüneceğiz. Büyük düşünceler ile büyük adımlar atacağız. Bizler büyük bir aileyiz, bizim gibi bir aileye yakışan da budur. Küçük sorunlardan korkmamamız gerekir.

“DÜRÜST VE ŞEFFAF OLMAMIZ LAZIM”

Biz Ereğli’nin her meselesini her şeyini açık açık şeffaf bir şekilde konuşmak ancak nezaket kuralları, hoşgörü dahilinde konuşmak zorundayız ve konuşmalıyız. Çünkü biraz önce söylediğim gibi biz bir aileyiz, aile olmalıyız. Aile olmanın gerekliliğini, sorumluluğunu yerine getirmemiz gerekiyor. Bizler sevgili çalışma mesai arkadaşlarımıza özellikle söylemek istiyorum. Bilgili olmamız lazım, donanımlı, yürekli olacağız. Hepsinden önemli vizyon sahibi hakkaniyetli olacağız, aldanmayacağız, aldatmayacağız da. Dürüst ve şeffaf olmamız lazım. Bütün arkadaşlara bütün çalışma arkadaşlarım meclisteki arkadaşlarım bizlere emanet edilen her kuruşta, yetimlerin, yoksulların, garip gurabanın, şehitlerimizin, gazilerimizin hakkı olduğunu asla ama asla unutmayalım diyorum. Bizler unutmayacağız. Biz gerilim siyasetinin tarafı değiliz ve olmayacağız. Bunun için bizler Ereğli’nin ve bölgemizin gerçek meselelerine bakıyoruz. Biz özellikle Ereğli Belediyesi adına laf yetiştirmek için uğraşmayacağım bu böyle bilinsin. Bu kürsü son derece onurlu, bir sürü belediye başkanı büyüklerimiz geçmiştirler, ben bu koltukta oturmanın onuruyla, şerefiyle bu kürsüyü hiçbir zaman nezaket kuralları haricinde kullanmak istemiyorum. Her türlü sorununuza cevap vereceğim, bu koltukta hiç kimse beni nezaket kuralı dışına çıktığımı görmeyecek, görmesini de istemiyorum, rabbimden de bunu diliyorum inşallah başarırım.

 “SİYASETİN DİLİNİ DEĞİŞTİRMELİYİZ”

Siyasetin dilini değiştirmeliyiz, bir çözüm aracı haline dönüştürmeliyiz. Siyasetçiyi ve siyaseti güveni muhakkak korumamız lazım. Hangi partiden olursa olsun hangi görüşten olursa olsun herkesin bu konuda artık başını önüne eğip düşünmesi lazım, bölgemiz için artık bu zorunlu.  Bizler değişmemiz lazım, değişeceğiz. Sürekli kendimizi yenileyecek, yeni hedeflere ulaşmak için uğraşacağız ve bu hedeflere ulaşmak için kendimize plan koyacağız. Şehrimizin geleceğini çağdaş projelerle inşa edebilmek için herkesin görüş ve önerilerine açık olacağız. Bunu özellikle belirtmek istemiyorum. Kimsenin makam mevki sahibi olmasına gerek yok herkes düşüncesini söyleyebilir”

ÖZYAĞCI, BELEDİYEDEN ÇIKARILAN İŞCİLERİ SORDU

Uysal’ın bu konuşmasının ardından CHP Grubu adına Özkan Özyağcı söz alarak belediyeden taşeron işçilerin çıkarıldığını ve Ramazan ayı öncesi bu kişilerin mağdur edildiğini söyledi. Uysal’ın daha önce, “Hiçbir taşeron işçisinin işine son vermeyeceğiz, olacaksa da bir elin parmaklarını geçmeyecek” sözlerini hatırlatan Özyağcı konuşmasında, “Son 3 ayda basından da izliyorum bizim başkanımıza emanet etmiş olduğumuz 30’a yakın arkadaşımızı işten atarak günaha girmiştir, milyoncu Ferdi’nin söylemiş olduğu günaha girmiş oldu. Bu arkadaşlarımız Ramazan ayı öncesi işsiz kaldılar ve dikkat ediyoruz ki bu arkadaşlarımızın birçoğu Cumhuriyet Halk Partisi’ne kayıtlı üyeler sanki siyaseten cımbızla içinden çekilmiş gibi yapılan bir faaliyet. Bunu ne kadar doğru olduğunu soruyorum?” sözlerine Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, “30 kişi çıktı diyor CHP’nin grup sözcüsü. Günahını hesabını veremeyen insanlara ben niçin cevap vereyim? Sizler dünün cevabını verin 300 tane insanı işten çıkarttınız onun hesabını verin” diye yanıt verdi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu