AnaSayfa > Güncel > ADALET NÖBETİNE BAŞLADILAR..

ADALET NÖBETİNE BAŞLADILAR..

Ereğli'de, Alevi kültür dernekleri Ereğli şubesi tarafından Gezi ve Okmeydanı'nda öldürülenler ile Soma' da ki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci için Adalet nöbeti tutulmaya başlandı.

06.Ocak.2014 Pazartesi 15:27
A A

Alevi kültür dernekleri Ereğli şubesi Cem evi önünde düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Delil uyandırma töreninin ardından, törene katılanlar tarafından Gezi olayları ve Okmeydanı'mda hayatını kaybeden 9 kişi başta olmak üzere Soma faciasında hayatını kaybeden madencilerin isimlerinin yazılı olduğu mumlar, kömür ve baretten hazırlanan köşeye bırakıldı. Adalet nöbeti ile ilgili olarak basın açıklaması yapan Alevi kültür dernekleri Ereğli şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Taştan, son günlerde meydana gelen olaylarda Alevi-Sünni çatışmalarının çıkarılmak istendiğini ancak buna kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi.

Taştan açıklamasında "22 Mayıs Perşembe günü İstanbul Okmeydanı’nda bulunan Cem evinde Cenaze Erkânın sürdüğü sırada, dışarıda meydana gelen olaylardan dolayı AKP güdümlü polis tarafından hedef gözeterek Uğur Kurt canımız ağır bir şekilde yaralanmıştır. Olay yerinde Uğur Kurt canımıza yardım etmek isteyen Cem evinde bulananlara biber gazıyla saldırılarına devam etmiştir. Uğur KURT canımız uzun süre yardıma muhtaç bırakılmış ve ciddi kan kaybı yaşamıştır. Yapılan bütün müdahalelere rağmen Uğur canımız kurtulamamış ve Hakk'a yürümüştür.Dün evlerimizi işaretleyenler bizleri göçe zorlayanlar son 1 yılda 9 tane canımızı çeşitli yollarla katletmişlerdir. Soma'yı, Soma'yı 80 il anlar, Zonguldak yaşar. Soma’da 301 Canımızın madende gerçekleşen kaza(katliam)da 11 canımızın Hakk'a yürüdüğü Elmalı köyüne hiçbir devlet erkânından kimsenin uğramaması yüz yıllardır süre gelen devletin ayrımcı tavrının en basit örneğidir.Biz Aleviler olarak bu olayı 1600 yıldır yaşıyoruz, Egemenler tarafından yüzyıllardır saldırılara maruz kalıyoruz. Yüzyıllardır süren bu inkâr, imha, asimilasyon, katliam mirasına ısrarla sahip çıkan AKP hükümeti ve onun güdümünde bulunan polis saldırıya, şiddete, can almaya devam ediyor. Bu yoğun siyasi ortamdan da yararlanarak ülkemizde Alevi-Sunni çatışması yaratılmak istendiğinin farkındayız. Kendi ülkemizin bize mezar olmaya başladığını ve bu kadar saldıra karşı direnmeye ve bu zulme boyun eğmeyeceğimizi Alevi öğretisinin ışığında mücadele edeceğimizi tekrarlamak istiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Cem evinde Adalet nöbetine başlandı.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu