AnaSayfa > Güncel > MECLİS TOPLANTISINDA NELER OLDU? (NELER)!

MECLİS TOPLANTISINDA NELER OLDU? (NELER)!

Ereğli Belediye Meclisi Ekim Ayı ilk oturumu AKM Nikah Salonunda Hüseyin Uysal başkanlığında yapıldı..

10.Ocak.2014 Cuma 14:17
A A

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Meclis toplantısına katılmayan 7 AK Parti’li Belediye Meclis Üyesini 3 Eylül günü kamuoyuna basın açıklamasıyla ‘Menfaatçi’ olarak ilan etmişti. O MENFAATÇİLERİN HEPSİ 1 EKİM'de MECLİS TOPLANTISINA GELDİ ve MENFAATLERİ İÇİN BAKIN NE YAPTILAR?


3 Eylül’de yapılan Belediye MeclisToplantısına katılmayarak yaşanan gelişmelere tepkilerini koyan 7 AK Parti Belediye Meclis Üyesi hakkında, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, tarihe geçecek belki de 5 yıllık Belediye Başkanlığı görevini her yönüyle etkileyecek bir açıklama yaparak, ‘Menfaatçiler’ yakıştırmasında bulunmuştu.

Uysal, o gün yaptığı açıklamada aynen şu ifadeleri kullanmıştı;

“Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi, bugün yapılan Eylül ayı belediye meclis toplantısında ortaya çıkan tablo gereği açıklama yapmam zorunlu hale gelmiştir. Öncelikle şunu söylemem gerekir ki; Benim, tek idealim, tek derdim, tek sevdam var. O sevdanın adı da Kdz. Ereğli. Bizler ne yapıyorsak, halkımız ve Ereğli’miz için yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bugün meclis toplantımıza gelmeyerek; kendini Ereğli meclisine ve Ereğli halkına kapatanlar, şunu iyi bilsinler ki, Ereğli’nin önünü asla kapatamayacaklardır. Bizler, makam ve mevki peşinde koşanlara, kişisel hesap gözetenlere ve menfaatçilere, bu meydanı asla ama asla bırakmayacağız. Bunu herkes böyle bilsin!”

"MENFAATÇİ" OLARAK ADLANIRILAN 7 AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİ MECLİS TOPLANTISINA KATILDI!

Günler öncesinden yapılacak olan Meclis toplantısına UYSAL tarafından menfaatçi olarak tanımlanan belediye meclis üyelerinin katılıp katılmayacağı tartışılırken 1 Ekimde gerçekleşen Meclis toplantısına 7 muhalif Ak Partili Meclis üyesi tam kadro iştirak etti.

MEĞER MENFAATLERİ EREĞLİ'NİN MENFAATİNEYMİŞ… SUYU YÜZDE 30 İNDİRDİLER...

Belediye başkanı UYSAL'ın düşünmeden yaptığı söylemlerle töhmet altında kalan 7 AK Partili meclis üyesi meclis toplantısına gelip geçen toplantıda komisyona havale edilen ve Ereğli'nin ve Ereğli halkının menfaatine olacak olan su ücretlerinde yüzde 30 indirim önergesinde CHP'li üyelerin yanında yer alarak aslında Menfaatlerinin aslında sadece EREĞLİ MENFATİ olduklarının altını kalın kalemle çizmiş oldular.

Oylama sonrasında Başkan UYSAL ve 11 AK Partili meclis üyelerinin yüzlerinden düşen bin parça olurken, 7 AK Partili meclis üyesi seçim öncesi savundukları "Biz belediyeyi alırsak pahalı olan suyu indireceğiz" söylemlerinin de arkasında durmuş oldular.

CHP GRUBU VE 7 GÜZEL ADAM!

Kamuoyunda şu sıralar AK Partili "7 Güzel Adam" olarak nitelendirilen Yusuf KALAY, Mehmet ERDOĞAN, Sabri DİNÇ, Fevzi EKŞİ, Hasan PINARCIK, Turgay AYDIN ve Mustafa ŞENTÜRK İLE CHP grubuna mensup 14 belediye Meclis üyesine Ereğli halkı şimdi bir teşekkür borçlu. Kaymakam Meclis kararlarını onayladıktan sonra su faturalarını Ereğli halkı yüzde 30 daha ucuz ödeyecek.

UYSAL'I BAŞKAN YARDIMCILARI ZOR DURUMDA BIRAKTI

Meclis toplantısında dikkat çeken bir diğer konu ise Belediye Başkan Yardımcılarının Hüseyin Uysal'ı zor durumda bırakmaları oldu. Kendilerine bağlı müdürlüklerden gelen gündem maddelerini oluşturan Başkan Yardımcıları, Yeni Hastanenin oraya taşınacak taksi durakları konusunda ve Belediyenin boşalttığı binaların kiraya verilmesi konusunda gündem maddesi olarak hazırladıkları maddenin yanlış hazırlanması nedeniyle Uysal oylamalarda abondene oldu. Halil Posbıyık döneminin başkan yardımcıları olan deneyimli CHP Grubu üyesi Nezih Anıl ve Özkan Özyağcı'nın itirazlarıyla Başkan Hüseyin Uysal yanlış yapmaktan kurtarıldı ve taksi durakları meselesi Hukuk İşleri yerine İmar komisyonuna havale edildi. Belediyenin boşalttığı binaların kiraya verilmesi maddesi ise başkan yardımcılarının hazırladığı yanlış gündem maddesi nedeniyle oylamada red edildi ve 1 ay gecikmiş oldu.

CHP GRUBUNDAN MUHTARLARA ÖNEMLİ DESTEK

CHP Grubu Meclis Gündemine muhtarlık binalarının elektrik, doğalgaz ve su gibi ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılanması yönünde bir madde sundu. Bu madde 7 AK Partili Meclis üyesinin de desteğiyle gündeme alınmış oldu.

KALAY, MENFAATÇİLERİ SORDU

Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, CHP Grubunun 'Hiçbir meclis üyesine belediye kapıları kapanamaz' şeklinde verdiği soru önergesi sonrası, Başkan Hüseyin Uysal ile 'Menfaatçiler' açıklamasının tartışmasını yaşadı. Uysal'a 'Açıklayın' diye soran Yusuf Kalay, 'Parti içi kavgaları burada tartışmayalım' yanıtı aldı.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu