AnaSayfa > Güncel > KENT MEYDANI PROJESİNE START VERİLDİ

KENT MEYDANI PROJESİNE START VERİLDİ

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın vizyon projelerinden olan Kent Meydanı, Katlı Otopark ve Cami projesinin ilk etap çalışmalarına eski terminal bölgesinde başlandı.

09.Mart.2018 Cuma 16:38
A A

Kdz.Ereğli Şehirlerarası otobüs terminalinin yeni yerine taşınmasıyla birlikte bu alana yapılacak olan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın vizyon projesi Kent Meydanı, Katlı Otopark ve Cami projesine start verildi.
İlçeye 1972 yılından itibaren hizmet veren eski terminalin Ömerli’deki yeni yerinde hizmet vermeye başlamasıyla eski alanda yıkım işlemleri başladı.

650 ARAÇLI 2 KATLI OTOPARK YAPILACAK
Belediye Başkan Yardımcıları ile birlikte eski terminal alanında başlayan çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kent Meydanı projesinin ilk adımını attıklarını belirterek; “Yıkılan yere daha güzel, kullanışlı, şehrimizin ihtiyacı olan sağlıklı bir alan yaratacağız. Bu alan iki katlı yaklaşık 650 aracın olduğu otopark olacak. Meydan olacak ve şehrimiz için sembol cami inşaatının da ilk aşaması böylelikle başlamış oldu. Fatih Sultan Mehmet’in güzel bir sözü var, “Hüner bir şehr bünyâd etmektir; Reâyâ kalbin âbâd etmektir. Önemli olan yıkmak, yapmak değil önemli olan şehrin ihtiyacı doğrultusunda daha güzel projelere imza atmaktır. Bugün burada gerçekten bir tarihe hep birlikte tanıklık ediyoruz. 1-2 gün sürecek işlemlerin ardından alan boş kalacak. Kent Meydanı katlı otopark projesi önümüzdeki hafta ihaleye çıkacağız. Bu sürece kadar yıkımı yapılan alan açık otopark alanı olarak kullanılacak" dedi.

“OTOBÜSLER İLÇE MERKEZİNE GİRİŞ YAPAMAYACAK”
Kent Meydanı projesi kapsamında yapılacak iki katlı otopark ile ilçede trafik sorununun da ortadan kaldırmak istediklerini belirten Uysal, Ömerli'deki Ereğli Atatürk Şehirlerarası Otobüs terminaline (Belen Sanayi Sitesi karşısı) giriş ve çıkış yapan otobüslerin ilçe merkezine artık giremeyeceğini vurguladı.

TERMİNALE ULAŞIM HALK OTOBÜSLERİ VE TAKSİLER İLE SAĞLANACAK
İlçe merkezinden seyahat etmek isteyen vatandaşların Çilek Halk Otobüsleri veya taksiler ile otobüs terminaline ulaşımının sağlanacağını ifade eden Başkan Uysal, "Çilek Halk Otobüslerimiz, taksi duraklarımız var bu şekilde bir ulaşım planlıyoruz. Yeni terminal bölgesinden kalkacaklar (otobüsler) şehir içerisine girmeyecekler. Yolcu taşımacılığını halk otobüsleri ve taksiler yapacak. Onlarla da görüştük onlara da teşekkür ediyorum. Halkımızın yararına kararlar aldılar. Örneğin Kadıtarlası'ndan indiniz şehre, bir ücret ödediniz, ikinci bir ücret ödemeden terminale ulaşım bedava olacak. Elmatepe, Kışla güzergahlarında onlarla ilgili arkadaşlarımız çalışma sürdürüyor. Önerilerini getirsinler, iniş ve biniş konusunda bazı bir iki ana cep konulabilir" dedi.
Kent Meydanı projesinin ilk etap çalışmaları ilçe halkı tarafından da yoğun ilgiyle takip ediliyor.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler