AnaSayfa > Güncel > GURBETÇİLER, BELEDİYENİN GECESİNDE BULUŞTU..

GURBETÇİLER, BELEDİYENİN GECESİNDE BULUŞTU..

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin yurt dışında yaşayan gurbetçiler adına düzenlediği “Gurbetçiler Gecesi” yoğun katılımla gerçekleşti.

06.Ağustos.2015 Perşembe 20:06
A A

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın eşi Sevim Uysal ile katıldığı geceye, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu, İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın yanı sıra, Belediye Meclis Üyeleri, Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak ve Yönetim Kurulu, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, çok sayıda tanınmış sima ve gurbetçiler katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Başkan Uysal’a teşekkür ederek, “ Böyle bir imkânı sağlayan Sayın Uysal’a teşekkür ediyorum. Türkiye’de aranan ve ihtiyacımız olan tablo budur. Zamanlama olarak da mükemmel bir zamanlama, bu gecenin geleneksel olacağına inanıyorum.”dedi. Karakulak gecedeki konuşmasında Avrupa Zonguldaklılar Derneği’nin faaliyetlerini de anlattı.

Gecedeki konuşmasına “Gecemize ve gecenize hoş geldiniz.” sözleri ile başlayan Başkan Uysal, “Dayanışmamızın sağlam temellerini daha da ilerletmek için buradayız. Bizler bir birine gönül birliği ile bağlanmış aynı toprağın çocuklarıyız.” dedi. Uysal konuşmasında, “ Kardeşlik ve dostluk ilişkilerimizi arttırarak, el birliği ile birlik beraberlik içinde çalışmalıyız. Ereğli ile olan bağlarınızı koparmayacağınızı, öz vatanınızı unutmayacağını biliyorum. Hepinize şimdiden iyi yolculuklar diliyorum. Kdz.Ereğli Belediyesi olarak sizleri asla unutmayacağız.” İfadelerini kullandı.

Gurbetçiler Gecesi’nde selamlama konuşması yapan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’da “Her koşulda inanç adet ve geleneklerinizi yaşatan sizlere teşekkür ediyorum. ” dedi.

Bu arada Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin günler öncesinden planladığı gecenin müzik ve eğlence bölümleri, ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle iptal edildi.

Başkan Uysal masaları tek tek gezdiği gecede gurbetçilerle birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler