AnaSayfa > Güncel > EDEMİR GRUBU, 304 MİLYON DOLAR KAR AÇIKLADI..

EDEMİR GRUBU, 304 MİLYON DOLAR KAR AÇIKLADI..

Bu yıl 50. yılını kutlayan ve son yıllardaki hem üretim hem de satıştaki başarılı performansını devam ettirerek, “Dünya klasında şirket olma” vizyonuna emin adımlarla ilerleyen Erdemir Grubu, 6 aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Toplam varlıkları bakımından Türkiye’nin en büyük sanayi şirketlerinden biri olan Erdemir Grubu, yılın ilk altı ayında toplam 4,3 milyon ton nihai mamul satış miktarı gerçekleştirirken, yassı çelik satış miktarını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %6 artırarak, 3,6 milyon tona yükseltti. Bu dönemde Erdemir Grubu’nun net karı, 304 milyon USD oldu. Yılın 6 ayında satışlarının %85’ini yassı, %15’ini ise uzun ürün olarak gerçekleştiren Erdemir Grubu’nun sıvı çelik üretimi bu dönemde 4,5 milyon ton oldu.

06.Ağustos.2015 Perşembe 20:00
A A

2015 yılı Ocak-Haziran dönemi finansal sonuçları ile ilgili görüşlerini dile getiren Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, yılın ilk 6 ayında göstermiş oldukları bu başarıda en önemli faktörlerden birinin çelik sektöründe global oyuncu olma yolunda gerçekleştirdikleri atılımlar olduğunu dile getirdi. Kırılgan global piyasa koşullarında; düşen nihai ürün fiyatlarına rağmen, verimlilik odaklı yatırım ve uygulamalar ile satın alma maliyetlerinin optimizasyonuna dair çalışmalar sayesinde karlılıklarını sürdürmenin önemli olduğuna değinen Ali Pandır, önümüzdeki dönemler için belirlenen hedeflere ulaşılmasında oluşabilecek riskleri öngörerek, konjonktüre uygun adımlar attıklarını sözlerine ekledi.

Yakalanan bu satış başarısında grubun planlı ve hızlı hareket edebilme kabiliyetine de dikkat çeken Pandır, attıkları çevik adımlarla sektöre yön vermeye devam edeceklerini belirtti.

Çin’de yüksek tüketim tahminlerine dayanılarak yapılan kapasite yatırımlarının güncel durumda bütün piyasayı etkileyen fazla kapasite olarak karşımıza çıktığını belirten Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, “Çin’de çelik üretimi hızla devam ederken, belli bir dönemden sonra Çin’deki talebin gerilemesi, ihraç edilmeyi bekleyen yüksek tonajda üretim fazlasına sebep oldu. Son yıllarda Çin’deki tüketimin üretimin altında kalması da global anlamda çelik sektörü üzerindeki baskıyı artırmakta ve yerli çelik sanayini zor durumda bırakmaktadır” diyerek sözlerine devam etti.

2015 yılın ilk 6 ayında Çin’in toplam çelik ihracatının 53 milyon ton seviyesinde gerçekleştiğini belirten Ali Pandır, bu şartlar altında ayakta kalabilmek için Türk çelik şirketlerinin stratejilerini doğru belirlemesi ve verimlilik odaklı çalışmaları göz önünde bulundurarak doğru yatırımlar yapması şart dedi.

Erdemir Grubu’nun ülke ekonomisinin büyümesine ve gelişmesine katkıları artarak devam edecek

Demir çelik sektöründe yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, ortaya koydukları başarılı performans ile hissedarlarına, çalışanlarına, müşterilerine ve topluma her daim en iyi hizmeti sunmayı hedeflediklerini dile getirdi. Erdemir Grubu’nun 50. yılını kutladığı bu sene önemli atılımlara imza attıklarını da dile getiren Ali Pandır, yeni galvanizleme hattı yatırımı ile ilgili olarak Mitsubishi-Siemens Ortaklığı olan Primetals Technologies France SAS firmasıyla imzalanan sözleşmenin yürürlüğe girmesinden 29 ay sonra ticari üretime geçecek olan yeni galvanizleme hattı ile birlikte Erdemir Grubu’nun toplamda galvaniz üretim kapasitesinin 680.000 ton/yıl seviyesine yükseleceğini belirtti.

Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, “Yeni galvanizleme hattı yatırımımız ile Türkiye’nin cari açığının azaltılmasına önemli katkılarda bulunacağımıza inanıyorum. Kurulacak olan yeni tesis ile başta otomotiv pazarı olmak üzere yüzey kalitesine bağlı satış tonajımızı artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca Türkiye’de üretilemeyen ve ilk defa yeni galvanizleme hattının devreye alınmasıyla 1880mm genişlikte çelik üretimi yapılabileceğiz. Bu yatırımın tamamlanması ile birlikte ülkemiz çelik pazarı geniş ebatlı ürün ihtiyacını yurtiçinden karşılanabilecek.” dedi.

ERDEMİR Grubu 2015 ilk 6 aylık Finansal Sonuçları:

* Erdemir Grubu bu yılın ilk 6 ayında toplam 4.5 milyon ton sıvı çelik üretimi gerçekleştirdi. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 4.1 milyon ton olmuştu.

* 2015 yılı ilk yarıyıl nihai mamul üretimi 4.3 milyon olarak gerçekleşti. Erdemir Grubu satışlarının %85’i yassı, %15’i uzun ürün oldu.

* Erdemir Grubu’nun net karı yılın ilk 6 ayında 304 milyon USD oldu.

ERDEMİR Grubu Hakkında:

ERDEMİR Grubu’nun ana şirketi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ. Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisidir. Grubun şirketleri; yassı ve uzun çelik üreten İSDEMİR, Sivas ve Malatya'da maden sahaları bulunan ERMADEN, Romanya'da silisli çelik üreten ERDEMİR Romanya, Grup şirketlerine mühendislik yönetimi hizmeti veren ERENCO ile sektörün ebatlanmış yassı çelik ihtiyacını karşılayan ERDEMİR Çelik Servis Merkezi’dir. 2006 yılında OYAK bünyesine katılan ERDEMİR Grubu, toplam varlıkları açısından Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biridir. Ayrıca Singapur’da “ERDEMİR Asia Pacific Pte. Ltd” adıyla Asya-Pasifik Bölgesi’ndeki faaliyetlerini yürüten bir ofisi daha bulunmaktadır.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler