AnaSayfa > Güncel > NATO GÖREV GRUBU KDZ. EREĞLİ’DE

NATO GÖREV GRUBU KDZ. EREĞLİ’DE

NATO Daimi Mayın Karşıtı Tedbirleri (MKT) Görev Grubu’na mensup askeri gemiler Ereğli Limanı’na demirledi. Gemi Komutanları Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına ziyarette bulundu.

31.Ocak.2020 Cuma 17:50
A A

NATO Daimi Mayın Karşıtı Tedbirleri (MKT) Görev Grubu-2 (SNMCMG-2) gemilerinden, Romanya Deniz Kuvvetleri'ne ait 2Ros V.Adm.Constantin Balescu 274, Almanya Deniz Kuvvetleri'ne ait Fgs Fulda M-1058 ve Bulgaristan Deniz Kuvvetleri'ne ait Bgs Priboy 63 isimli askeri gemiler, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG Akçay M-270 ile birlikte SNMCMG-2 Komutanı Dz.Alb.Valentin Catalin Vlad komutasında Ereğli Limanı’na demirledi.


Gemi komutanları Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Askeri heyeti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Vekili Osman Yeniköy, Başkan Yardımcıları Haluk Okur ve M.Tayyar Mendeş ile birlikte başkanlık makamında ağırladı.


Başkan vekili Osman Yeniköy, heyete ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti, “Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık adına hepinize hoş geldiniz diyorum. Kendisi çeşitli temaslarda bulunmak üzere Almanya'ya gitti. Ben onun ve belediyemiz adına sizi burada görmekten büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.


“EREĞLİ’NİN TARİHİ 6 BİN 500 YILLIK”


Askeri heyete kentin tarihiyle ilgili bilgi veren Yeniköy şunları söyledi:
“Karadeniz Ereğli, tarihi ve zengin kültür mirasıyla dünya çapında en özel bir kaç şehir arasında yer alır. Ereğli'nin ve bölgenin uygarlık tarihi 6500 yıl geriye uzanır. Heykeltraşları, ressamları, yazarları, siyasetçileriyle, yetiştirdiği tarihi kişilikleri ve sanatçılarıyla büyük bir kültürel birikime sahiptir. Herkül'den, üç başlı köpek Kerberus'a, Cehennem Ağzı Mağarası'na uzanan efsaneleri dilden dile dolaşır. Burayı ziyaret ettiğinizde ne kadar büyülü bir ortam olduğunu göreceksiniz. Dünyanın ilk pantomim sanatçısı Krispos Ereğli'de yaşamıştır ve anıtı buradadır. Din ve inançların ortak merkezlerinden biri niteliğinde olması, ülkeler arasındaki kültürel işbirliğinin de iklimini güçlendirmektedir.


-ULUSLAR ARASI FESTİVALLER ÇEKİM MERKEZİ YAPIYOR-


Doğal liman özelliği, sanayi kenti olması, Osmanlı çileği, zengin balık çeşitleri, elpek bezi ve asıl, uluslararası festivalleri burayı çekim merkezi yapmaktadır. Kurtuluş Savaşı tarihimizde çok önemli yeri olan ve ilk deniz şehidi verdiğimiz Alemdar Gemisi'ni gezeceğinizi öğrenmekten mutluluk duydum.

Zengin tarihsel mirasa sahip Karadeniz Ereğli Belediyesi, Türkiye'nin en eski belediyelerindendir. 1880 yılında kurulmuştur. 180 bin nüfuslu bir coğrafyaya hizmet etmektedir. Festivallerimiz sevgi, barış ve dostluk temalıdır ve her yıl uluslararası çapta düzenlenir. Yaklaşık 1 milyon kişi bu sokaklarda bir araya gelir.

-ROMANYA VE ALMANYA’DA KARDEŞ KENTLERİMİZ VAR-

Belediyemiz Romanya'nın Targoviçte kentiyle Eylül 2004 yılında kardeş belediye oldu. Yine Almanya'nın Düren şehriyle kardeşlik ilişkilerimiz sürüyor. Kısa süre önce bir heyetimiz Düren'deydi, ortak projeler üzerine çalışmalar yapılıyor. Yine 6 ay önce bir heyetimiz Bulgaristan'a giderek Avrupa Konseyi'nin Roman programı çerçevesinde bilgi alışverişinde bulundu.

Belediye olarak halklar arasında barış ve kardeşliğin geliştirilmesine özel önem veriyoruz. Dilerim bu ziyaretler bu işbirliğinin güçlenmesine katkıda bulunur. Hepinize tekrar hoşgeldiniz diyorum. Sizleri burada görmekten duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum.”

SNMCMG-2 Komutanı Dz.Alb.Valentin Catalin Vlad, heyet adına sıcak karşılamaları için Belediye heyetine teşekkür etti, karşılıklı hediyeleşme gerçekleştirildi.

NATO Deniz Görev Grubu askeri heyeti 3 Şubat tarihine kadar Ereğli’de bulunacak. Heyet ilçenin tarihi ve turistik yerlerini de gezecek.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler