AnaSayfa > Güncel > “SONUÇ NE OLURSA OLSUN, 17 NİSAN’DA BİRBİRİMİZİ KUCAKLAYALIM”

“SONUÇ NE OLURSA OLSUN, 17 NİSAN’DA BİRBİRİMİZİ KUCAKLAYALIM”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini bu kez canlı yayında anlattı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Uysal; “Sonuç ne olursa olsun 17 Nisan’da bir birimizi kucaklayalım. Bir birimize el verelim” dedi. Başkan Uysal, ardından şehir merkezinde vatandaşlarla sohbet etti, Evet için destek istedi.

04.Kasım.2017 Cumartesi 14:29
A A

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için Evet’e destek çalışmalarını sürdürüyor.
Başkan Uysal, bugünde Ereğli FM canlı yayınında gazeteciler Fikri Kapan ve Doğan Gönüllü’nün sorularını yanıtladı. “Referandum sürecinde Ak Parti 14 yılda yaptıklarını anlatıyor. Bunca hizmet mevcut sistemde ve mevcut hükümet tarafından yapıldı. O zaman değişime ne gerek var” şeklindeki soruyu yanıtlayan Başkan Uysal, “ Yapılanları anlatmak gayet doğal. Yapılanlar yaşanan sıkıntılara rağmen yapıldı. Askeri, elit ve bürokratik vesayetlere rağmen büyük hizmetler yapıldı. Vesayet odakları dediğimiz çift başlılık. Bunun kalkması lazım“ dedi.
Tek adamlık üzerine yapılan tartışmaları, ‘Yüzde 50+1 yani 2 kişiden birinin oyunu alan kişiden tek adam olmaz’ diyerek yanıtlayan Başkan Uysal, “ Meclis devre dışı kalmıyor, aksine daha da güçleniyor. Artık 5 yılda bir seçim yapılacağı için var olan istikrar, kalıcı hale geliyor, bu süreçte ekonomik istikrar sağlanacak, uzlaşı artacak, kutuplaşma azalacak” dedi.
Başkan Uysal, hayır cephesinin “Cumhuriyet Rejimi değişecek” propagandası üzerine yönelik bir soruya da, “18 madde içinde Cumhuriyet rejimi ile alakalı bir madde yok. Aksine bu sistem, birlik ve beraberliğin daha da artacağı bir reform hareketi ve diriliş. Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk devleti maddesi değişiyor mu, yok. Üniter devlet yapısı hakkında bir madde var mı? Yok. Ankara’nın başkent oluşu değişiyor mu yok. Eyalet sistemi ile ilgili madde mi var, yok. O zaman bu niyet okumaktan öte bir şey değil” yanıtını verdi.

“TÜM SEÇMENLERİMİZ SANDIĞA GİTMELİ”
Başkan Uysal, canlı yayının ilerleyen saatlerinde yine bir soru üzerine 18 yaş tartışmalarını gereksiz bulduğunu söyledi. “Vatanı koruması için askere gönderdiğimiz, ehliyet verdiğimiz gençlerimize seçme hakkı verirken seçilme hakkı niye vermeyelim” diyen Uysal; “Dünyanın 10. zengini Mark Zuckerberg Facebook’u 20 yaşında kurdu, Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiğinde 21 yaşındaydı. 18-25 yaş arasında 9 milyon seçmen var. Bunları temsilin ne zararı var. Bizler 70 yaşına güveniyoruz da gençlerimize niye güvenmiyoruz“ ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanının partili olacak olması tartışmasına yönelik söylemlere “Ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri partili Cumhurbaşkanını gördü. Tarafsızlık hizmette. Önemli olan hizmette tarafsızlık, Dünyada bunun örnekleri var” dedi.
Uysal, “Kandil, FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ gibi örgütler hayır çıksın diye çalışıyor. Avrupa’da yaşananlar, İsviçre’deki malum pankart bile Evet için yeterli” ifadelerini kullandığı konuşmasında tüm seçmenlere sandığa gitmeleri çağrısında da bulundu.
Uysal, “Seçime katılım oranı ne kadar çok olursa, yansıma ve temsil de o kadar gerçekçi olur.Geleceğimizi oylayacağız..Sonuç ne olursa olsun 17 Nisan da bir birbirimizi kucaklayalım. Bir birimize el verelim” dedi.

VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ..
Başkan Hüseyin Uysal, canlı yayın programının ardından şehir merkezindeki çay ocaklarını gezerek vatandaşlarla sohbet etti ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi için Evet’e destek istedi.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu