AnaSayfa > Güncel > SEVGİ İZİ YAPTILAR..

SEVGİ İZİ YAPTILAR..

Yıllardır kayıp insanları yakınlarına kavuşturan Araştırmacı gazeteci ve programcı Müge Anlı tarafından bir süre önce başlatılan “Sevgi İzi Projesi” Ereğli’de ilk kez Duyan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından uygulandı.

09.Şubat.2017 Perşembe 11:47
A A

Yıllardır kayıp insanları yakınlarına kavuşturan Araştırmacı gazeteci ve programcı Müge Anlı tarafından bir süre önce başlatılan “Sevgi İzi Projesi” Ereğli’de ilk kez Duyan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından uygulandı. Proje ile konuşamayan, zihinsel engelli ve bunun gibi rahatsızlıkları olan özel çocukların, kollarına dövme şeklinde yapılan rakam sayesinde kim olduğu, tüm iletişim bilgileri kayıt altına alınarak olası kaybolması halinde ailesine kavuşması sağlanıyor.

Kdz. Ereğli Duyan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Araştırmacı Gazeteci Müge Anlı’nın başlattığı “Sevgi İzi “ projesinin ilk destekçisi oldu.
Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören ve velilerinden olur alınan özel çocuklar üzerinde uygulanan proje kapsamında öğrencilerin koluna "Sevgi İzi"ni belirten bir rakam işleniyor. Bu rakamla www.benibuldular. com adlı internet sitesine kayıt yaptırılıyor. Kişi kaybolduğunda kolundaki bu Sevgi İzi'ni görenlerin bu siteye bildirmeleri halinde yakınlarına hemen ulaşılması sağlanıyor.
Proje hakkında açıklama yapan Duyan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emel Bahadır, “Müge hanımın (Anlı) başlatmış olduğu “Sevgi İzi Projesi” ne Duyan Rehabilitasyon Merkezi olarak öncülük ettiğimiz için mutluyuz.” dedi.
Proje ile ilgili olarak önce velileri bilgilendirdiklerini, daha sonrada çocukları için çalışmanın gerekli olduğuna düşünen velilerin talebi üzerine proje uygulamasına başladıklarını söyleyen Bahadır, “Bu konuda gönüllü olarak çalışan ve bizlere destek veren Engin bey ve Ezgi hanıma teşekkür ediyorum.”dedi.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler