AnaSayfa > Güncel > SARIKAMIŞ DENİZ ŞEHİTLERİ ANILDI..

SARIKAMIŞ DENİZ ŞEHİTLERİ ANILDI..

Karadeniz Ereğli Belediyesi, Sarıkamış Deniz Şehitleri için anma töreni düzenledi.

11.Temmuz.2017 Salı 17:58
A A

Karadeniz Ereğli Belediyesi, Sarıkamış Deniz Şehitleri için anma töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, 7 Kasım Sarıkamış Deniz Şehitleri anısına protokol tarafından çelenk sunumu gerçekleşti.
Sarıkamış Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez’de, "Bezm-i Alem", "Bahr-i Ahmer" ve "Mithat Paşa" gemilerinin, Sarıkamış’a erzak götürdüğü sırada Rus donanmasına ait gemiler tarafından batırıldığı süreci hatırlatarak, şöyle dedi:
“6 Kasım 1914’de İstanbul’dan yola çıkan gemiler 7 Kasım’da Ereğli açıklarında batırıldığı doğrudur. 3 geminin içinde toplam 220 personel vardı. Gemiler, Karadeniz Ereğli açıklarına geldiklerinde, Zonguldak’ı bombalamaktan dönen Rus gemilerince batırıldı. Depolarda gizlenen askerler gemiler batırılınca boğuldular. Sadece personelden 36’sı kıyıya yüzerek kurtuldu.”
Anıt ve çevresinde düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal”da törende yaptığı konuşmada, 7 Kasım’ın önemine değinirken, anıtın yapımında katkıda bulunan ve törene de katılan başta Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Metin Ataç olmak üzere ilçedeki Gazi Alemdar Gemisi Yaptırma ve yaşatma Derneği üyelerine teşekkür etti.
Tören, Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal”ın Sarıkamış anıtın bakır işlemlerini yapan Mesut Kılınç’a teşekkür plaketi vermesi ile sona erdi.
Daha sonra protokol, TCG Karadeniz Ereğli adlı karakol gemisiyle Balı bölgesi açıklarında "Bezm-i Alem", "Bahr-i Ahmer" ve "Mithat Paşa" gemilerinin batırıldığı noktada denize çelenk bıraktı.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu