AnaSayfa > Güncel > UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ...

UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ...

Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı, büyük önden Mustafa Kemal Atatürk, hayata veda edişinin 78. Yıldönümünde düzenlenen törenlerle anıldı.

11.Ekim.2016 Salı 15:23
A A

Karadeniz Ereğli’de 10 Kasım Atatürk’ün Ölümünün 78. Yılı Anma Programı etkinlikleri,. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Aykut Manioğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylenirken bayraklar yarıya indirildi, meşaleler yakıldı.

Törene Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu yöneticileri, askeri ve sivil erkandan oluşan kalabalık bir topluluk katıldı.

CHP DE ÇELENK SUNDU

Resmi çelenk sunma töreninin ardından CHP İlçe Teşkilatı da Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

CHP Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, burada yaptığı konuşmada, “Ulusal birlik ve bütünlüğümüzün simgesi Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun temsil ettiği birlik, beraberlik, özgürlük, egemenlik ve tam bağımsızlık gibi bu ülkenin temel değerlerine ve varlık sebeplerine karşı apaçık saldırılar nedeniyle olağanüstü bir dönemden geçmekteyiz. Yüce Önder Atatürk’ün Türk gençliğine hitabesi ile onu ilke ve devrimleri bugün içinde bulunduğumuz ortamda eşsiz bir yol gösterici konumundadır. Türk Milleti kendisine dayatılan ve ulusal çıkarlarına zarar veren hiçbir projeyi kabullenmeyecek; Atasından ve tarihinden aldığı güç ile ülkesi üzerinden oynan oyunları bozacaktır” ifadelerini kullandı. Partililer daha sonra anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

RESİMLERLE ATATÜRK SERGİSİ AÇILDI

10 Kasım etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi Vedat Can Sergi salonunda “Resimlerde Atatürk” isimli resim sergisi protokol ve halkın katılımıyla açıldı.

Kaymakam Nazım Madenoğlu, ilçedeki öğrencilerin resimlerinin sergilendiği serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Atatürk’ün aramızdan ebediyete intikalinin 78. Yıldönümü münasebetiyle Resimlerle Atatürk sergisinde bir araya geldik. Sergiyi açarken, bize cumhuriyeti emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği cumhuriyetin ilelebet var olacağını bilmenizi isterim. Sergiye emeği geçen öğrencileri, öğretmenlerimizi, sergiyi organize edenleri ve salon tahsisi yapan belediyemizi tebrik ve teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Açılışın ardından protokol sergide yer alan resimleri inceledi.

ÇAKIR: “GENÇLİK GÖREVİNE SAHİP ÇIKTI”

Anma törenleri Erdemir Kültür Merkezi’nde Kdz Ereğli İMKB Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikle devam etti. Etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ereğli İMKB Anadolu Lisesi Müdürü Haşim Çakır, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de aramızdan ayrıldığını belirterek şunları söyledi: “Beden Atatürk’ü kaybettik ama düşünce Atatürk içimizde. Eğer Düşünce Atatürk’ü kaybedersek, 10 Kasım’larda ağlamamız gerekir. Ey Büyük Atam, 89 Yıl önce Gençliğe Hitabınızda 15 Temmuz 2016’yı görmüşsünüz. Gençliğe hitabınızda ‘Cebren ve hile ile aziz vatanımın bütün tersanelerine, kalelerine girmeye çalışmış, ordularımıza sızarak memleketin her köşesini bilfiil işgale kalkışılmıştır. Ancak çok güvendiğiniz Türk İstikbalinin Evladı, işte bu ahval ve şerait içinde vazifesini bilerek, muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kandan almış, Türk istiklal ve Cumhuriyetine sahip çıkmış, sonsuza kadar da çıkacaktır.”

Program kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Kayabaşı Alemdar Öğrencisi Selma Adak ve Kompozisyon yarışmasında birinci olan Gülüç İbrahim İzmirli İlköğretim Okulu öğrencisi Zübeyda Nur Arslan eserlerini okudu.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Nazım Madenoğlu, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarfından verildi.

Anma Programı, “Atatürk’ün Biyografisi” konulu oratoryo gösterisi ile sona erdi.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu