AnaSayfa > Güncel > KDZ.EREĞLİ BELEDİYESİ OPERATÖRLERİ HAYAT KURTARACAK..

KDZ.EREĞLİ BELEDİYESİ OPERATÖRLERİ HAYAT KURTARACAK..

14-17 Nisan 2016 tarihleri arasında Akçakoca ve İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Umut Sarının İçinde Projesi’ne katılan Karadeniz Ereğli Belediyesi iş makinesi operatörlerine, Afet Lojistik Uzmanı Sertifikası verildi.

06.Ekim.2016 Perşembe 17:00
A A

SİF İş Makineleri ve AKUT işbirliğinde hayata geçirilen ‘Umut Sarının İçinde Projesi’yle, Karadeniz Ereğli Belediyesi’nde çalışan iş makinesi operatörlerine, Birleşmiş Milletler, İnsani İlişkiler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışma Grubu (INSARAG) kılavuzuna uygun olarak AKUT’un deneyimlerinden, tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan doğru ve yanlış örneklerin derlendiği eğitim verildi.
Böylece, bu operatörlerin, can ve mal kaybına, yaralanmaya yol açan deprem, heyelan, su baskını, kaya ve çığ düşmesi gibi doğal afetler esnasında daha bilinçli bir şekilde arama kurtarma yapması ve iş makinelerini daha doğru bir şekilde kullanması bekleniyor.
Eğitim alan operatörler sadece Karadeniz Ereğli ve ülke için değil, diğer ülkelerde olabilecek herhangi doğal afet durumunda da arama kurtarma ekipleriyle birlikte çalışabilecek.
Karadeniz Ereğli Belediyesinde görev yapan 4 iş makinesi operatörü de, eğitimlerinin ardından Afet Lojistik Uzmanı Sertifikası almaya hak kazandı.
Belediye Fen İşleri Müdürlüğü operatörlerinden Cengiz Karaman ve Süleyman Ak ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nden İlker Yavuz ve Engin Yanmaz’a sertifikalarını, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal verdi.
Başkan Uysal, dünyanın, ülkenin ve ilçenin ve bölgenin hiçbir köşesinde felaket yaşanmasının istenmediğini belirterek, bölgesel, ulusal ve uluslar arası afetlerde de can kurtaracak olan operatörlerin de Karadeniz Ereğli Belediyesi’nde olmasından dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu