AnaSayfa > Güncel > EREĞLİ İMAM HATİPTE 40.YIL BULUŞMASI..

EREĞLİ İMAM HATİPTE 40.YIL BULUŞMASI..

Ereğli İmam Hatip lisesinin 40. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği tarafından okul bahçesinde tören düzenlendi.

11.Temmuz.2016 Pazartesi 12:04
A A

Ereğli'de İmam Hatip lisesinin 40. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği tarafından okul bahçesinde tören düzenlendi.Törene okulun ilk mezunlarından da katılım gerçekleşirken, Somali'den 2012 yılında gelen Somalili öğrencilerin veda konuşması da ayakta alkışlandı.

Okul bahçesinde düzenlenen ve Mehtaran takımının katılımı ile gerçekleştirilen programa AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, AK Parti 22.ve23.dönem Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kdz. Ereğli İmam Hatip Lisesi’nin ilk mezunlarından Sakarya Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Öner Özdemir, Anayasa Mahkemesi 13. Daire Üyesi ile Yüksek Seçim Kurulu Üyesi Zeki Yiğit’in yanı sıra İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan müdürler, öğretmenler ve çok sayıda mezun katıldı.

İlahi ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan 1976 yılı mezunlarından Anayasa Mahkemesi 13. Daire Üyesi ile Yüksek Seçim Kurulu Üyesi Zeki Yiğit, törende yaptığı konuşmasında İmam Hatip Liselerinden vatan haini ve millet düşmanı çıkmadığını, bundan sonra da çıkmayacağını söyledi. Yiğit konuşmasında "Buradan mezun olan bir çok arkadaşımız ağırlıklı olarak din görevlisi olarak hayatlarına devam ettiler. Mesleklerini seçtiler. Din hizmetine katkı veriyorlar şu anda. Ama arada bazı arkadaşlarımız da devletin değişik kademelerinde görevler aldılar. O şekilde milletlerine ve devletlerine hizmet etmeye devam ediyorlar. Bu okul 20 yıllık bir süreçte çok büyüdü. 20 yıllık süreçte bölgenin en büyük okulu haline geldi. Okulun 2 bin 500 üç binlere çıkan mevcutları oldu. Ama herhalde nazar değdi. O 20 yıldan sonra fetret dönemi başladı. 1996-1997 yıllarında Türkiye'nin tamamında olduğu gibi burası da o göz değmesinden nasibini aldı. Öğrenci sayısı oldukça düştü. Bu fetret devri yaklaşık 20 yıl sürdü. 1996 yılında bu okulda öğrenci olanlar önlerine çıkarılan engeller nedeniyle bir kayıp nesil olarak karşımıza çıktılar. 10 yıllık bir aradan sonra yeniden bu okullar toparlanmaya başladı. Ama mezun vermeye bu günlerde yeni yeni vermeye başlıyor. Ülkenin şu anda kaderini tayin eden insanlar, vekiller, yöneticiler bu okullarda yetişti. Tabi şunu gördük. İnançlı vicdanlı yöneticilerini gördük. Çok şükür ki vatanına ihanet edenini milletini düşmanlık edenini görmedik. İnşallah bundan sonrada görmeyiz. Bu okullarda vatan haini millet düşmanı inşallah çıkmayacak" dedi.

UYSAL: İMAM HATİPTEN RECEP TAYYİP ERDOĞAN GİBİ ÖĞRENCİLER ÇIKAR

Ereğli belediye başkanı Hüseyin Uysal ise konuşmasında İmam Hatip lisesinden ahlaklı, erdemli, insanlar çıktığını söyledi. Uysal konuşmasında "Değerli İmam Hatip liseli kardeşlerim. İmam Hatip Lisesi'nden mezun olanlar aramızdalar Birisi ünlü tıp profesörü. İstanbul Üniversitesi'nde görev yapıyordu. Şimdi Sakarya Üniversitesi'nde görev yapıyor. İşte hukuk düzeyinde devlette en üst düzeyde görev almış bir arkadaşımız. Ve İmam Hatip mezunu. Biraz öncede kendisi çok güzel sözle bitirdi. İmam Hatip'ten ahlaklı, erdemli, insanlar çıkar. Vatan haini çıkmaz dedi. Merak etmeyin Zeki bey. Buradan hak mücadelesi yapan, adalet mücadelesi yapan, hukuk mücadelesi yapan ve milletin kutsallarını milletin değerlerini yücelten her zaman her toplantıda her konuşmalarında tel millet diyen, tek bayrak diyen, tek devlet diyen, tek vatan diyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi öğrenciler çıkar. Ben huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

Programda söz alan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise İmam Hatip lisesinin terör örgütlerinin panzehiri olduğunu söyledi. Çaturoğlu İmam Hatip Liselerinin arttırılması için gerekli çalışmaların yapıldığını söylediği konuşmasında " İmam Hatip neslinin bir özelliği vardır. Zaman Zaman trenin raydan çıktığı zamanlarda olur. Ama Cenab-ı Allah allem eder kulem eder onu yeniden rayına sokar. Geçenlerde bir takım çevreler İmam Hatip Liseleri kapansın diye pankart asmışlar. İmam Hatip bazılarının karşısında büyük engel. Ama biz İmam Hatipleri kapatmayacağımız gibi hem sayısını arttıracağız, hem de içeriğini arttıracağız. İmam Hatip'i kapatmak demek Cumhurbaşkanlığını, Başbakanlığı, Bakanlar kurulunu kapat demektir. Hükümeti üst düzey bürokratları lav et demektir. Çünkü artık bu öyle bir hale geldi ki, imam hatip lisesinin olmadığı yönetim kademesi yok. Doktorlarımız, mühendislerimiz, üst düzey yöneticilerimiz var. Milletvekillerimiz, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız var. Bundan geri dönüş yok. Bize düşen şey bu okullara sahip çıkıp eğitim kalitesini de arttırmaktır. Bir kolej havasında eğitim vermelerini sağlamaktır. Buradan çıkan insanların artık önleri açıktır. Siyaset sosyal alan nasıl boşluk kaldırmazsa eğitim de boşluk kaldırmaz. O 20 yıllık fetret devrini maalesef başkaları doldurdu. Bugün hocamın dediği gibi bazı konularda sıkıntı çekiyorsak o arada ki fetret devrinden dolayı çekiyoruz. İnşallah onunda tedbirini hükümetimiz alıyor. Almaya da devam edecek. Bizim okullarımızdan mezun olanlardan terörist olan yok. İmam Hatip lisesi ve okulları terör örgütlerinin panzehiridir" dedi.

“BURADA HERŞEYİ ÖĞRENDİK, KURU FASÜLYEYİ, KAPUSKAYI, BULGUR PİLAVINI ÖĞRENDİK”

2012 yılında öğrenim görmek amacıyla Ereğli' ye gelen Somalili öğrenciler adına konuşan ve Ereğli' de olmaktan gurur duyduklarını kaydeden Abdifafat Ahmed Abdi konuşmasında "Bugün kendimi hem gururlu hem hüzünlü hem de sevinçli hissettiğim bir gün. Duygularım böylesine karmakarışık. Dört yıl süren birlikteliğimiz artık sona eriyor. Bu son bizim geleceğimize yeni bir başlangıç sağlayacak. Ancak aynı zamanda bizi sevgili öğretmenlerimizden ayıracak. Her sabah gün doğarken kalkmak, kışın soğuğunda titremek, yazın güneşinde terlemek, birbiri ardına gelen yazılılara hazırlanmak, ne kadar zor geliyordu. Bir bitse de kurtulsak derdik. İşte bitiyor. Ama yalnız biten okul değil, içimizden de bir şeyler bitiyor. Sanki alıştığımız her an yaşadığımız bir şeyler bitiyor. Bizler Somali' den 4 bin 350 kilometre uzaktan 2012 yılının soğuk bir kış günü indik bu topraklara. Bizim oralara hiç benzemiyordu. Biz burada ilk defa ağzımızdan çıkan havanın buhar olduğunu gördük. Kitaplarda okuduğumuz 4 mevsimi burada yaşadık. Hamsiyi, kapuskayı, kuru fasülyeyi, Bulgur pilavını burada tattık. İlk geldiğimizde pop star gibi karşılandık. Her yerin Trabzon olduğunu öğrendik. 'İnsan alışkanlıkların çocuğudur' der İbni Haldun. Biz de alıştık. Klasik Pazartesi menüsü Kuru fasülye Pilav, cacık. Ereğli'nin Pazartesi ve Cuma pazarlarına, uzun teravih ve Cuma namazlarına, Kabasakal deresinin kokusuna. Alışmak sevmekten zordur derler. Biz hem alıştık, hem sevdik bu toprakları ve bu toprakların, kara kıta Afrika'nın dertleriyle dertlenen insanlarını. Tanınan imkanlar ölçüsünde bu toprakların tarihi ve turistik yerlerini gezdik. Her yerin Trabzon olmadığını, İstanbul'u, Konya'yı, Ankara'yı ve Mersin'i görünce anladık. Evet, mezun oluyoruz. Lise hayatı denen o 4 yıllık güzel zamanın bitişine şahitlik ediyoruz. Bu gönül yolculuğunda elimizden tutan sayın Cumhurbaşkanımıza, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine, 4 yıl boyunca bizlerden maddi desteklerini esirgemeyen Türk Diyanet Vakfı Ereğli şubesi çalışanlarına, bu koca yürekli okulunuz idarecilerine, öğretmenlerine, çalışan emektarlarına ve öğrencilerine binlerce kez teşekkür ediyoruz. Teşekkür ediyoruz her şey için. Ereğli İmam Hatip Lisesi unutma bizi, çünkü biz seni unutmayacağız" dedi.

2015-2016 eğitim öğretim yılında ilk üç dereceye giren Anadolu İmam Hatip ve Kdz. Ereğli İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile okulun yapımı sırasında ve sonrasında bağışta bulunan hayırseverlere plaket ve hediyeleri Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş tarafından verildi.Yapılan konuşmaların ardından program sona ererken, katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler