AnaSayfa > Güncel > ENERJİ BAKANI TTK İÇİN KONUŞTU..

ENERJİ BAKANI TTK İÇİN KONUŞTU..

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ‘TTK için devlete ve kamuya yük olmayacak yapılanma çalışması içerisindeyiz’ dedi.

06.Haziran.2016 Pazartesi 11:41
A A

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) soru ve cevap bölümünde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın TTK ve DEKA işçilerine yönelik sorularını yanıtladı. Ünal Demirtaş, “Sayın bakan, Bakanlığınıza bağlı Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun 14 bin 500 norm kadrosu olmasına rağmen, kurumda çalışan şu anda 8 bin 500 işçi kalmıştır. Yani TTK’da 5 bin 500 üretim işçisi açıklığı vardır. TTK Genel Müdürlüğü, 2012 yılından itibaren bakanlığınızdan işçi alımı yapılmasını talep etmektedir. Zonguldak için çık önemli olan bu işçi alımını, ihtiyaç olduğu halde neden yerine getirmiyorsunuz? TTK’ya 5 bin 500 işçiyi alacak mısınız? Son günlerde TTK’nın özelleştirileceği Zonguldak kamuoyunda konuşulmaktadır. Sayın Bakan, TTK’yı özelleştirecek misiniz? TTK’nın rödevans usulü olarak kiraladığı bir maden ocağında 245 maden işçisi işten çıkartıldığı ve yasal haklarını alamadığı için açlık grevi yaparak ölüme yattılar. Eylem bitti ama işçilerin sorunu tam olarak çözülmedi. Bununla ilgili bakanlığınızın bir çalışması var mı?” diye sordu.

“TTK İÇİN ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Ünal Demirtaş’ın sorularını yanıtlayan ve TTK için çok ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “TTK 14.500 kapasitesinin 5.500'ünü kullanmıyor yönünde bir bilgi geldi. Tabii, Bakanlığımız, dünden bugüne, bugünden yarına, madencilik sektörüyle ilgili çok önemli adımlar attı. Yeni dönemde, özellikle TTK noktasında çok ciddi bir çalışma yapıyoruz. Nedir bu çalışma? TTK'ya bağlı madenlerimiz ve kurumlarımızda, sadece ve sadece istihdama yönelik değil o madenler ve kurumlar özelinde de makul faaliyet giderlerini de karşılayabilir, devlete ve kamuya yük olmayacak bir çerçevede bir yapılanma çalışması yapıyoruz. Bu çerçevede, hem kurumlarımızın zarar etmemesi, kâr etmesi hem de istihdamın artması yönünde bir süreç olacak ve bununla alakalı olarak da bu yıl içerisinde, inşallah, yeni bir sürece gideceğiz, bu sayı daha da artacak” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu