AnaSayfa > Güncel > 'GÖZTEPE, ÇEŞTEPE VE KALETEPE HALKA AÇILACAK'

'GÖZTEPE, ÇEŞTEPE VE KALETEPE HALKA AÇILACAK'

Kdz.Ereğli Belediyesi Ekim Ayı Meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Göztepe, Çeştepe ve Kaletepe’nin halka açılması için çalışmalara başladıklarını ve İl olma yolunda Kdz.Ereğli’nin eksikliklerini gidereceklerini açıkladı. Başkan Uysal, kurulması düşünülen 4 Müze hakkında da açıklamalar yaptı.

05.Ekim.2016 Çarşamba 16:32
A A

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısının ilk oturumu Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda Dr.Hüseyin Uysal başkanlığında yapıldı.
Gündem dışı konuşmasında önemli açıklamalar yapan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ay içerisinde Çekül Vakfı toplantısı ve Tarihi Kentler Birliği toplantısında ele alınan konular hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

“GÖZTEPE, ÇEŞTEPE VE KALETEPE HALKLA BULUŞACAK”
Ereğli’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü 3 tepesinin halka açılması için çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Uysal; “Göztepe, Çeştepe ve Kaletepe’nin halka kazandırılması için görüş birliğine vardık. Artık yasaklayarak veya sınırları çizerek o yerleri korumağın geçerliliği yok. Oraları yaşatarak, halka oraları açarak korumanın daha etkin ve daha güzel olduğu ispatlanmıştır. Bir an evvel koruma imar planlarını yaparak buralara gelenlere de ziyarete açarak turlar yaptırmalıyız. Göztepe’de 2 yıldır uğraşıyoruz. Koruma amaçlı imar planlarımız da çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla bu konudaki görüşmelerimize devam edeceğiz. Yaptığımız görüşmelerde Çeştepe daha çok ilgi alanları oldu. Çünkü önümüzdeki dönemlerde ‘Köyler yaşatılmalıdır’ gibi bir projeleri var. Tabi bizim Çeştepe köy değil ama köy vasfını kaybetmemiş, yapılaşma olmamış bu bölgeyi şehrimize kazandırmayı istiyoruz”

“EREĞLİ’NİN İL OLMASI İÇİN”
Kdz.Ereğli’nin İl olması için eksikliklerini gidereceklerini anlatan Başkan Hüseyin Uysal, ilçenin Müzeler şehri ve öğrenci şehri olması gerektiğini belirterek; “İl olmanın adımlarından biri, hazırlıklarından biri yaşam alanları ve diğer eksiklikleri tamamlamak, bu çalışmaları ortaya koymak. Bizde il olma yolunda Ereğli’nin eksikliklerini gidermek istiyoruz. Bunun için Kdz.Ereğli müzeler şehri olabilir. Kdz.Ereğli’mizde Deniz Bölge komutanlığı var. Onun için bir Denizcilik Müzesi olabilir. Tarihi bir hamamımız var. Hamam müzesi olabilir. Sanayi kentiyiz, bir sanayi müzemiz yok. Bu konuda da çalışmalarımız tamamlandı. Bir maden şehriyiz, maden müzesi yolunda da adımlar atıyoruz. Bunlar düşündüklerimizin bazıları. Ankara Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğüne gidip önümüzdeki ay bu çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Bu konuda şehrimizle ilgili büyük bir heyecan yaşıyorum. Artık İstanbul, Ankara gibi günü birlik ulaşılabilen yerlerde hepimizin akrabaları, arkadaşları, okul, askerlik arkadaşları var. Her zaman dediğim gibi şu soruyu sormalıyız. Ben Ereğli’ye niçin gideyim, Ereğli’ye gittiğim yerde nereleri gezebilirim. Ne yiyebilirim, nerde kalabilirim sorusunun cevaplarını bulmak zorundayız. Bizlerde bunun için Kültür yolu projesiyle turizm alt yapısının kurulması için 8-9 aydır çalışıyoruz. Sanayi ve liman şehri olmaktan vazgeçemeyiz. Her zaman burası ticaret, sanayi ve liman şehri olarak kalmaya devam edecek ancak hem ibadet turizmi hem de tarih, doğa, kültür turizmi konusunda Kültür yolu projemizle turizm alt yapısını yapmak zorundayız” dedi.

“ÖĞRENCİ ŞEHRİ OLMALIYIZ”
Ereğli’nin aynı zamanda bir öğrenci kenti olması gerektiğini savunan Uysal, şu bilgileri paylaştı: “ Bunun için de üniversite kampüsü alanının bir an önce hayata geçmesi lazım. Dün de sayın Rektörümüzle bir konuşma yaptık. Anıtlar Kurulu’ndan gelen hocalarımızla da konuyu paylaştık. Devlet hastanesinin eski yerleri tamamen yıkılacak, sonra buraya üç katlı, oranın coğrafi yapısına uygun bir kampüsün temeli önümüzdeki aylarda atılacak. Sayın Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, anıtlar kurulundan yazının çıktığını, ancak ellerine ulaşmadığını söyledi. Ulaştığı anda da sayın rektörümüz harekete geçecek. Bugün ben de saat 4’e kadar görüşmeler yapacağım sivil toplum kuruluşlarıyla. Yarın da bu konuda başka görüşmelerimiz dolayısıyla şehir dışına çıkacağım. Kampüste geldiğimiz nokta gayet iyi, gayet hızlı ilerliyoruz. Bugünden sonra işlerimiz veya çabalarımız biraz daha yoğun şekilde devam edecek. Çünkü artık bilinmeyenler ortadan kalktı ve yol haritamızı görmeye başladık.”
Uysal, Almanya’da Zonguldaklılar gecesinde kendisine gösterilen konukseverlik dolayısıyla, Almanya Zonguldaklılar yönetimine teşekkür etti.

“KENT MEYDANI İÇİN ADIMLARI ATTIK”
Zonguldak Valisi Ali Kaban ve İstanbul’dan gelen konuklarla dün, kent meydanı konusunu görüştüklerini ifade eden Belediye Başkanı, “Bir yanlış anlama var. Kent meydanı dediğimiz 15 dönümlük yerde iki katlı otopark yapılacak. Üstüne de kent meydanı ve cami projesi olarak adımlar atıldı. En kısa zamanda da temel atılmasına başlayacak. Şimdi statik çözümler de kısa sürede elimize geçecek. İnşallah çok kısa zamanda temeli atılacak” dedi.

MECLİS ÜYELİĞİ ROZETİ TAKILDI..
Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. AK Parti grubu Meclis Üyesi Av.Nazım Erdoğan’ın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından Zonguldak Valiliği kararıyla belediye meclis üyeliğine seçilen Hacı Mahmut Kırkpınar’a rozeti Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından takıldı.
Nazım Erdoğan’ın üstlendiği görevlere, yapılan oylama ve seçimlerle yerine gelen Hacı Mahmut Kırkpınar getirildi.
Gündemdeki diğer maddelerin, görüşülmesine Perşembe günü saat 08.30’da devam edilecek.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler