AnaSayfa > Güncel > MUHTARLAR, ŞÜKRÜ KILIÇ İLE YOLA DEVAM DEDİ..

MUHTARLAR, ŞÜKRÜ KILIÇ İLE YOLA DEVAM DEDİ..

Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği 13. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Kıyıcak Mah.Muhtarı Şükrü Kılıç 134 muhtarın 81'nin oyunu alırken, rakibi Gebe köyü muhtarı Adnan Alar 52 oyda kaldı.

06.Kasım.2017 Pazartesi 18:11
A A

Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği 13. Olağan Genel Kurulu saat 11.00’ de Muhtarlar Derneği binası, dinlenme salonunda yapıldı. Kongreye Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ereğli belediye başkanı Hüseyin Uysal, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, bazı belde belediye başkanları, Ak Parti Ereğli ilçe başkanı Fatih Çakır, Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli ilçe başkanı Sertan Ocakçı, Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas, Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal, Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen, Gökçebey Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Akdeniz, Devrek Muhtarlar Derneği Başkanı Muhterem Benli, İl genel meclis üyeleri, Belediye Meclis iyeleri ve sivil toplum kuruluşları yetkililer, Dernek başkanları ve muhtarlar katıldı.

Muhtarlar Derneği 13. Olağan Genel Kurulu’nda divan başkanlığımı Yusuf Oktay yaptı. Toplam da 134 muhtar oy kullanırken muhtar adayı Adnan Alar 52 oy alırken, 12 geçersiz oy sayıldı. Mevcut başkan Şükrü Kılıç 81 oy ile güven tazeledi.
Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas, kongrede yarışan adaylara başarılar diledi.

"BEN YOLUMU MUHTARLARIMIZLA ÇİZDİM"

Göreve geldikleri 3 yıl içerisinde belediye adına yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, muhtarlar ve Ereğli halkı arasında bir gönül bağı olduğunu belirterek, muhtarlar derneğine tahsis ettikleri hizmet binasının bir okul olduğunu söyledi. Muhtarlara değer ve kıymet veren Recep tayyip Erdoğan'ın bölgede bir neferi olarak her zaman Muhtarlarla iç içe olduğunu söyleyen Başkan Uysal; "Gazete manşetleriyle, köşe yazılarıyla, bazı haberlerle bize istikamet vermeye çalışanlar, nifak tohumu sokmaya çalışanlar beni yolumdan asla döndüremez. Ben yolumu seçtim. Muhtarlarımla beraber halkımıza hizmet etmek" dedi.

UYSAL; İLK KEZ AÇIKÇA SÖYLEDİ!
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye başkanlarının asli görevini şehre ve şehirliye sahip çıkmak olduğunu hatırlattığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Belediye Başkanı, bugünkü sorunlarını çözdüğü gibi, geleceği de güzel inşasını sağlamalı. Şehre ve şehirliye sahip çıkabilmek için ne yapmamız lazım? Şehri, şehirliyi, mahalleyi, sokağı fakir, fukarayı, garip gurabayı bilen kim? Muhtarlarımız… Oranın derdiyle dertlenen, bir belediye başkanı olarak bunlara sahip çıkmanın en kolay yolu muhtarlarla beraber yürümektir, muhtarlara değer vermektir. Biz de siz muhtarlarımıza değer veriyoruz. Bizim derdimiz de, hayallerimiz de, sevdamız da büyük. O sevdamızın adı da Ereğli. Zira bir felaket olduğu zaman Ereğli Belediye Başkanı aranıyor.

İŞTE UYSAL’DAN O MESAJ!
Ereğli’de dedikodu, fitne/fesat gibi girişimlerin yoğun olduğundan şikayet eden Uysal, şunları kaydetti:
“Burada iki aday var; her ikisi de bizim insanımız. Ancak bir bakıyoruz ki, arada birçok fitne-fesat… Ramazan ayında Muhtarlar Derneğimiz aracılığıyla yapılan gıda yardımları tartışılıyor. Bu yardımlar bu sene başlamadı, geçtiğimiz yıl da aynı şekilde dağıtıldı. Köy-mahalle muhtarı ayrımı da yapmıyorum. Biz, 31 mahalle muhtarımızla gurur duyuyoruz. 94 köy muhtarımızla da gururlanıyoruz. Bu yüzden daha çok işimiz var. Yapılan eleştirilere de ‘meyve veren ağaç taşlanır’ diye bakıyoruz. Benim siz muhtarlarımızdan istediğim; 3 yıllık görev süremizde yaptığımız hizmetleri içeren kitapçığımızı incelemenizdir. Yaptığımız hizmetlerden gurur duyuyorum ama ‘yeter’ de demiyorum, daha da sorumluluklar çıkartıyorum. Benim bu topraklarla gönül bağım var. Bu bağımı kimse de kesemeyecek, 2019’dan sonra da yola devam diyorum.”
Uysal, Ereğli’nin ‘Avrupa Kenti’ söylemlerine katılmadığına dikkat çekerken, “Burası Avrupa Şehri değil, buna katılmıyorum. Biz dünyanın en güzel ilçesiyiz, bir Dünya Şehriyiz. Bu yüzden onlar da değişecek. Bizim lugatımızda, ‘ben’ yoktur, ‘biz’ vardır” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ' da konuşmasına Muhtarlar Derneğinin yeni binasına kavuşmasında emeği geçen başta Ereğli belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye meclis üyelerinin tamamına ve Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç'a teşekkür ederek başladı. Demirtaş konuşmasının ilerleyen bölümlerinde Zonguldak ilinin yeterli desteği alamadığını ve bu konuda hükümet yetkililerinin üzerine düşeni yapmaya davet ettiğini belirtti.
Yapılan konuşmaların ardından Dernek faaliyet raporu okundu.

Yaptıklarının, yapacaklarının teminatı olduğunu söyleyen mevcut başkan Şükrü Kılıç, görevlerinin, ilçeye, bölgeye, ile, ülkeye katkı sağlamak olduğunu vurguladı. Kılıç konuşmasında, "Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Bir sivil toplum kuruluşunun bir çok görevi olabilir. Kendini ifade etmek için anlayışları ve hedefleri olabilir. Fakat ismi ne olursa olsun derneğimizin en önemli en değerli amacı ülkesini, ilini, ilçesini, mahallesini, köyünün her yönden gelişimine katkı sağlamasıdır. Bizim yegane amacımız budur. Derneğimizin bugüne gelmesinde emeği olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu derneğimizin ilerlere çıtasını yükseltmeye talip olduk. Bizler rozet altında parti gölgesinde seçilen kişiler değiliz. Bizim yakamızda rozet yok. Biz halkımızla istişare ederek gerektiğinde anne, baba, kardeşim, dede diyerek buralara geliyoruz. en zor seçim muhtarların seçimidir. Bu seçimler gelip geçicidir" ifadelerine yer verdi.
Kongre sırasında hiçbir olumsuzluk yaşanmadığını kaydeden diğer başkan adayı Adnan Alar Şükrü Kılıç’a teşekkür etti. Alar, "Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği olarak Ereğli'mizde bulunan tüm kurum ve kuruluşlarla birlikteliği sağlayarak yerel irade olarak el ele verip genel ve merkezi idareden şehrimizin ve muhtarlarımızın hizmet taleplerini güçlü bir şekilde sağlayabiliriz. Demokrasi gereği gerçekleşen 13. olağan kongremizin seçim sürecinde esnasında dost ve iki görev arkadaşı olarak hiç bir olumsuzluk yaşamadığımız Şükrü başkanıma huzurlarınızda özellikle teşekkür ediyorum. Kazananın muhtarlarımızın olacağı bu seçim esnasında sehven de olsa kırdığımız arkadaşımız varsa huzurlarınızda tamamında özür diliyorum" dedi.
Yeniden başkanlığa seçilen Şükrü Kılıç tebrikleri kabul ederken, kongre toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

KILIÇ’IN LİSTESİ
Genel kurulda 137 üyenin katılımıyla gidilen seçimlerde Kılıç, aldığı 81 oy ile yeniden Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanlığına seçildi.
Kılıç’ın yönetimi şu isimlerden oluştu:
Mehmet Arslan, :aki karaarslan, Nurettin Yaman, Nazım Civelek, Özcan Özçiçek, Ercan Aydın, Azmi Gönültaş, İsmail Gökmen, Sadullah Karahan ve Zeki Sevim.
Denetleme Kurulu Nazif Kaplan, Atıf Yaman, Muhammet Demir, İlhan Arslan ve Sebahattin Akkaya’dan oluşan Kılıç yönetiminde Onur Kurulu üyeliklerin ise İlknur Güleri, İsmet Tetik, Çağlar Özcan, Hüseyin Çetin ile Hasan Kural seçildiler.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu