AnaSayfa > Güncel > FARABİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU..

FARABİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU..

BEÜ tarafından bu yıl 4.sü gerçekleştirilen Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı ödülleri sahiplerini buldu..

05.Eylül.2017 Salı 9:30
A A

Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından bu yıl 4.sü gerçekleştirilen Farabi 4.Ar-Ge ve İnovasyon Pproje Pazarı BEÜ yerleşkesinde gerçekleştirildi.
Sezai Karakoç Kültür Merkezindeki açılış ve proje değerlendirmelerinin ardından Farabi Spor salonundaki değerlendirmelerin ardından ödül töreni gerçekleştirildi.
Zonguldak Valisi Ali Kaban, BEÜ Rektörü Mahmut Özer, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zonguldak ve Kdz.Ereğli TSO Başkanları ve diğer katılımcıların yer aldığı ödül töreninde öncelikle projeye sponsor olanlara ödülleri verildi.
Zonguldak Valisi Ali Kaban, Valilik olarak katkıları nedeniyle ve Kdz.Ereğli OSB Başkanlığının katkıları nedeniyle 2 ayrı ödül alırken, projeye Ana Sponsor olan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a da ödülünü Zonguldak Valisi Ali Kaban ve BEÜ Rektörü Mahmut Özer birlikte verdiler. Ardından projenin diğer sponsorları da ödüllendirilirken, projede ilk 3’e giren proje ile Zonguldak Valiliği Ortaöğretim özel ödülleri açıklanarak, dereceye giren projeler ödüllendirildi.
Zonguldak Valisi Ali Kaban ödül töreni sonrası yaptığı konuşmada önümüzdeki yıldan itibaren ödül miktarlarının ve sayılarının artırılacağı sözünü verdi.
BEÜ Rektörü Mahmut Özer’de sponsorlara teşekkür ederek, “Sizler olmasaydınız biz bu etkinliği gerçekleştiremezdik” dedi.


FARABİ IV. AR-GE ve İnovasyon Proje Pazarı
Ülkemizdeki teknoloji ve inovasyon alanındaki aktörler arasındaki işbirliğini arttıracak faaliyetlerin işlerlik kazanması için her yeni gün yeni projeler hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Günümüz dünyasında özellikle yeraltı enerji kaynaklarının kullanımı, demir çelik ve bağlı sanayi yatırımları, savunma sanayi, bilişim sağlık teknolojileri, ulaşım sistemleri, çevre teknolojileri,nano teknoloji, yenilenebilir enerji gibi alanlarda önemli buluşlar yapılmakta ve yeni ürünler geliştirilmektedir.

Ülkemizdeki proje fikirleri ile ilgili olacak şekilde; fikir ve görüş alışverişini sağlamak, Ar-Ge projelerine ilişkin teknolojik ve finansal işbirliklerinin oluşmasına ortam hazırlamak, üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirmek, bölge insanımızı bilinçlendirmek, üniversite-sanayi işbirliğini arttırmak, ve teknolojik gelişmelerin dinamiğini oluşturacak bilim insanlarını sanayide aktif hale getirmek amacıyla üniversitemizde; "FARABİ IV. AR-GE İnovasyon Proje Pazarı" düzenlenecektir.

Geçen üç yılda çok sayıda katılımcının proje fikrinin poster ve prototip olarak sergilendiği ve ödüllendirildiği proje pazarının bu yıl dördüncüsü yapılacaktır. "FARABİ IV. AR-GE İnovasyon Proje Pazarı" etkinliğimize "Projesi olan" herkesi davet ediyoruz. Nitelikli projelere çeşitli ödüllerin verileceği etkinliğimizde sizleri de aramızda görmek bizleri mutlu edecektir.

Etkinliğin Ana Temaları:

Enerji ve Alternatif Enerji
Gıda ve Tarım Teknolojileri
Çevre Teknolojileri
Tıp ve Sağlık Uygulamaları
Biyomedikal/Biyoteknoloji
Nanoteknoloji ve Nutrasötikler
Bilişim Teknolojileri
Endüstriyel Malzeme Üretimi ve Uygulamaları
Elektrik ve Elektronik Teknolojileri
Makine Teknolojileri
Kimya/İlaç Teknolojileri
Yapı Malzemeleri Üretimi ve Uygulamaları
Tekstil Sanayi Teknolojileri
Savunma Sanayi Teknolojileri
Diğer Alanlar

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu