AnaSayfa > Güncel > ‘BÜYÜK BELEDİYE’ FİLOSUNA, UYSAL İMZASI..

‘BÜYÜK BELEDİYE’ FİLOSUNA, UYSAL İMZASI..

Ereğli Belediyesine, göreve geldikten sonra, 30’un üzerinde araç kazandırarak ‘Batı Karadeniz Bölgesinin en geniş araç filosuna sahip Belediye’ ünvanını kazandıran Hüseyin Uysal, yeniden kolları sıvadı. Bugün yapılan Meclis toplantısında, yeni araç alımları Meclis Üyelerinin onayına sunuldu.

12.Şubat.2015 Perşembe 14:50
A A

150 bin nüfuslu bir şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak ekipman ve araç gerece sahip bir Ereğli Belediyesini hedef alan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bugün yapılan Kasım Ayı Meclis Toplantısında meclis üyelerinden yeni araç alımı için onay istedi.
Göreve geldikten sonra, ‘Büyük Belediyenin, halkının ihtiyaçlarını karşılayacak ekipman-araç gereç yönünden büyük filosu olur’ diyerek başlattığı çalışmalarla, bugüne kadar 30’un üzerinde kazandırdığı araç sayısıyla, Ereğli Belediyesi’ne, ‘ Batı Karadeniz Bölgesinin en geniş araç filosuna sahip Belediye’ ünvanını kazandıran Başkan Uysal, 2015 yılı bitmeden yeniden harekete geçti.
Başkan Uysal, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 16 yeni araç alımı için Meclis Üyelerinden yetki istedi.

BELEDİYE TARİHİNDE İLK..


Başkan Hüseyin Uysal, yaptığı alımlarla Ereğli Belediyesi tarihinde bir yıl içinde araç filosunu bu kadar genişleten başkan olarak da tarihe geçti.
8 Ocak 2015 tarihli Belediye Meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda Belediye hizmetlerinin yürütülmesi ve hizmetlerin aksamaması için Devlet Malzeme Ofisi ve açık ihale usulü ile belediyenin öz kaynaklarıyla borçlanmadan araç parkına, 4’ü iş makinesi olmak üzere toplam 29 araç kazandıran Uysal, belediyenin araç sayısını bu alımlarla % 48 arttırarak araç sayısını 54’ten 80’e, İş makinesi sayısını da 16’dan 20’ye çıkarmıştı.

KAR KÜREME ARACIDA VAR, CENAZE ARACI DA..
Başkan Uysal’ın, bugün yapılan Kasım Ayı Meclis toplantısı gündemine getirdiği yeni alımlarla, belediyenin sosyal-kültürel alanda ve diğer hizmetlerinde kullanılacak otobüsten cenaze aracına, iş makinasından kış şartlarında kullanılacak tam donanımlı kar küreme aracına kadar 16 yeni araç alımı talebi, AK Parti ve CHP’li Meclis Üyelerinin oy birliği içindeki desteğiyle ilgili komisyona havale edildi.

Alımı gerçekleştirilecek araçlar ve müdürlükleri şunlar;
Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü: 1 adet 4x2 dingil damper kamyon, 1cx iş makinesi, 1 kanal açma aracı.
Park Bahçeler Müdürlüğü: 1 adet traktör, 1 adet 2+1 tek kabin kamyonet,1 adet 8.5 ton kısa şasi kamyon, 1 adet cx iş makinesi,
Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü : 35+1+1 kişilik otobüs.
Fen İşleri Müdürlüğü: 1 adet 6x2 çift dingil damper kamyon, 1 adet 4cx iş makinesi, 1 adet 4x4 kamyonet,1 adet kar küreme aracı ve üst ekipman.
Mezarlıklar Müdürlüğü : 1 adet cenaze taşıma aracı.
İtfaiye Müdürlüğü: 4x4 çift kabin kaza kırım aracı
Zabıta Müdürlüğü: 2 adet motosiklet hizmet aracı.

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ
Meclis toplantısında 2016 yılı gelir tarifeleri ile resmi kurum imar tadilatlarının görüşülmesi gibi konuların bulunduğu gündem maddeleri, ilgili komisyonlara havale edildi.

ŞAMPİYON TAKIMA ÖDÜL..
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Meclis gündemine bir madde daha ilave ederek, Türkiye Şampiyonu olan Ereğli Belediyesi Oturarak Voleybol takımının ödüllendirilmesi için yetki istedi.
Uysal ayrıca, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle yarın yapacakları program hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu