AnaSayfa > Güncel > EREĞLİ BELEDİYESİNDEN ALT YAPI ÇALIŞMASI..

EREĞLİ BELEDİYESİNDEN ALT YAPI ÇALIŞMASI..

Karadeniz Ereğli Belediyesi, su hattı yenileme, Kanalizasyon ve dere ıslah çalışmaları ile ilçeyi şantiyeye çevirdi. İlçede, Yeşiltepe Mevkii’nde başlayan su hattı yenileme çalışması ile toplamda 10 bin 780 metrelik hat yenilenecek. Kemer ve Balı mevkiinde başlayan 4 bin metre Kanalizasyon hattı çalışması ise, Bölücek, Dağlar, Göktepe ve diğer mahallerde sürecek ve toplamda 23 bin 150 metre Kanalizasyon hattı döşenecek. Yapılacak çalışmalar kapsamında, Dağlar Mahallesi ile Bölücek-Çimenciler Sokak ilk kez kanalizasyona kavuşacak.

06.Ekim.2015 Salı 17:22
A A

Karadeniz Ereğli Belediyesi ilçe genelinde 23 bin 150 metre kanalizasyon hattı değişimi ile terfi ve yağmur suyu kanal hattı yapımına startı verdi. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün kontrolünde yüklenici firma tarafından başlatılan çalışmalar, Kemer-Balı mevkiinde başladı.

Söz konusu bölgede yapılacak 4 bin metrelik hattın yanı sıra, Bölücek- Çimenciler, Göktepe, Dağlar ve Hamzafakıhlı’da toplamda 23 bin 150 metre kanalizasyon hattı döşenecek.

Bugüne kadar kanalizasyon sorunu yaşayan Dağlar Mahallesi ile Bölücek Mahallesi çimenciler sokak, ilk kez kanalizasyona kavuşacak.

10 BİN 780 METRELİK HAT YENİLENİYOR.

Karadeniz Ereğli Belediyesi, su hattı yenileme çalışmalarına da hız verdi. Yeşiltepe İmam Hatip karşısında 2 bin metrelik alan ve Bağlık Mahallesi Aktaş Sokak Forteksler Mevkii’ndeki 150 metrelik yeni yerleşim yerlerine döşenen su hattının yanı sıra Topçalı, Süleymanlar Mahallesi eski hastane mevkii, Dikili- Kız kapısı, Akarca ve Orhanlar mahallelerinde toplamda 10 bin 780 metrelik su hattı yenilenecek.

DERE KANALLARI KAPANIYOR

Pences deresi üzerinde bulunan açık kanalların temizlenerek üzerinin betonlanması ve böylece derenin daha temiz akması yönünde ki çalışmalarını da aralıksız olarak sürdüren ekipler, periyodik çalışmalarını da devam ediyor.

DEV PROJEDE KEPEZ’E GELİNDİ

Bu arada DSİ tarafından sürdürülen ve Kızılcapınar Barajı'ndan Ereğli'deki içme suyu şebekesine su verilmesi için başlatılan çalışmalarda aralıksız olarak sürüyor.

Süleymanbeyler Arıtma Tesisi'nden çıkarak 70 bin metreküplük su kapasitesi ile Ereğli’deki depolara ulaşacak yeni hat için, Subaşı Mevkii’nden başlayan çalışmalarda Kepez’e gelindi. Kepez Dağevleri Mevkiinde devam eden çalışmalar kapsamında önemli mesafeler alındı.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu