AnaSayfa > Güncel > ENGELLİ ŞENLİĞİ BAŞLADI..

ENGELLİ ŞENLİĞİ BAŞLADI..

Ereğli Belediyesinin organize ettiği ve 'Türkiye'de bir ilk' sayılan Engelliler Şenliği başladı. Kortej yürüyüşüyle başlayan şenlikler 4 gün sürecek..

05.Eylül.2015 Cumartesi 20:43
A A

Şenliklerin startı, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası önünde toplanan çok sayıda vatandaşın oluşturduğu kortej yürüyüşü ile verildi. Balıkesir Valiliği Halk Eğitim Müdürlüğü Zihinsel Engelliler Mehteran Takımı’nın gösterileri ile başlayan kortejde, araç trafiğine kapatılan Devrim Bulvarı mevkisinden Atatürk Anıt’ı önün kadar yüründü. 

Yürüyüşe katılan İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, BEÜ Ereği Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Ereğli Belediyesi başkan yardımcıları, Karadeniz Ereğli Fiziksel Engeller Derneği Başkanı İsmail şentürk, siyasi partilerin bazı milletvekili adayları, Filistin Engelli Milli Voleybol Takımı, korteji takip eden vatandaşları selamladı.
Anıt önüne gelindiğinde, Türk ve Filistin’de hayatlarını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ise bir ağızdan söylendi. Anıt girişinde bulunan iki adet meşale, şenliğe katılan protokol üyeleri tarafından yakıldı, ardından da Atatürk Caddesi Amfi Tiyatro’daki etkinliğe geçildi.

BİRLİKTE HALAY ÇEKTİLER, BİRLİKTE EĞLENDİLER
Buradaki şenlik etkinlikleri, ilçede bulunan bazı dernekler için oluşturulan stantların açılışı ile başladı. Başkan Hüseyin Uysal, kurdele kesimin ardından, ‘ebru sanatı’ sunumu yapılan bir stantta, ‘ebru’ yaptı. Uysal, aldığı kısa eğitim sonrası yaptığı ebruda, iç içe girmiş kalp figürleri yarattı. Amfi içindeki etkinlerde ise Balıkesir Valiliği Halk Eğitim Müdürlüğü Zihinsel Engelliler Mehteran Takımı’nın verdiği 10 eserlik konser beğeni ile izlendi.

SUBBUAN: “…SADECE HÜRRİYETİMİZİ İSTEDİK”
Çoğu, İsrail devleti ile girdikleri savaş ortamında yaralananlardan kurulu Filistin Engelli Milli Voleybol Takımı oyuncularının koçu Mohammedziyadratip Subbuan, kendilerini ilçeye davet eden Başkan Uysal ve ekibine teşekkür etti. Subbuan, kardeşlik vurgusu yaptığı konuşmasında, Ereğli’de olmaktan dolayı mutluluğunu dile getirerek, “size, değerli Filistin halkının, kıymetli selamlarını iletiyorum. Takımımız, İsrail’in yapmış olduğu saldırılar sonrası bir takim engel durumu yaşan kardeşlerimizden oluşturulmuştur. Filistin halkı olarak, sadece Dünya barışını ve sadece hürriyetimizi istedik” dedi.

Ardından konuşan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Yar. Doç. Bessam Kavasim ise ilki ülke arasında ki dostluğu işaret etti.

ŞENTÜRK’TEN, UYSAL VE ERDOĞAN’A ‘ÖZEL’ TEŞEKKÜR!..
Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk de, Ereğli tarihinde, içine engellilerin dahil edildiği böyle bir etkinliğin daha önce olmadığını belirterek şunları söyledi:
“Yıl 2015. Ereğli Belediyesi, kurulalı 135 yıl olmuş. Bu kadar yılın üstüne, Ereğli’de, ilk defa bir Engelli Koordinasyon Merkezi kurularak ilk defa Engelliler Şenliği düzenleyen Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hüseyin Uysal’a güçlü bir alkış rica ediyorum. Bir alkışta, derneğimizin yönetiminde olan Belediye’de Başkan Yardımcısı yapan ve engelliler adına kendisini şans olarak gördüğümüz Nazım Erdoğan’a rica ediyorum. İlçemizde yaşan engellilerin birçok sorunu var ancak bu güzel ortamda bu sorunlara değinmeyeceğim. Sayın başkanımız onları takip ediyor ve çözecektir.”

ERDOĞAN: ENGELLİLER OLİMPİYATLARI’NI, EREĞLİ’DE YAPACAĞIZ
Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan da, şenlikte yaptığı konuşmada, fırsat verilen engelli bireylerin, kendilerini daha iyi ifade edebileceklerini savundu. Engelli bireyler için düşünülen sosyal etkinliklerin artarak devam edeceğini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:
“20 yıldır düşünülmeyen engelli kardeşlerimizi, sözde değil, özde ifadelerle, kendilerini ifade edebilecek ortamı ne şekilde oluşturabileceğini tasarlamaya çalıştık. Bunları yaparken ise kendilerinin bu konudaki bilgi ve birikimlerinden faydalanarak organizasyonlar yapmaya çalıştık. Ereğli’de ilk defa kurulan Engelli Koordinasyon Merkezi sonrası, artık kardeşlerimiz ihtiyaçlarının ele alınabileceği bir merkezlerinin olduğu açık bir şekilde görülüyor.
Bir şeyi fark ettik. Geçmişte olduğu gibi, engelli kardeşlerimizin günlerini geçiştirmek yerine, onların bilgi ve yeteneklerinin ön plana çıkarak kendilerini ifade edebileceği organizasyonların yapılmasını istedik. Sayın başkanınım bir sözü, bize güç verdi. Dedi ki, ‘engellilere her zaman pozitif ayrımcılık yapacağız. Devamında, hedefimiz Engelliler Olimpiyatı’nı, Ereğli’de yapmaktır.” Allah nasip ederse, inşallah bunu da yapacağız.”

Düzenlenen şenliklerde, Alaplı Kuzey Bakımevi Zihinsel Engelliler Halk Oyunu gösterileri, özel sporcuların basketbol şovları ile Filistinli voleybol oyuncularının halay dansı, katılımcılardan tam not aldı.
Etkinliğe sonradan dahil olan Filistin Ankara Büyükelçisi Sarraj Nabil’de, şenliği beğendiğini ifade ederek, kendisini davet eden Ereğli Belediyesi’ne teşekkür etti.
Etkinliğe yaklaşık 2 bin 500 kişi katılırken, katılımcılara pilav, kavurma ve ayran ikramında bulunuldu.

Öte yandan, etkinliklerin 13 Mayıs Çarşamba gününe kadar süreceği bildirildi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu