AnaSayfa > Güncel > KARADENİZ EREĞLİ, MAYIS AYINDA ŞENLENİYOR..

KARADENİZ EREĞLİ, MAYIS AYINDA ŞENLENİYOR..

AK Partili Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin seçim vaatlerinden biri olan 'Festivali 1 aya yayacağız' sözü gerçek oluyor. 1 Mayıs'tan itibaren neredeyse her gün bir şenlik var. Kültür, sanat, spor ve konser gibi etkinlikler başlıyor. Osmanlı Çileği şenliklerinde ise sanatçılardan Egemen Sekmen, Sazdan Adam, Ramazan Çelik ve Ferhat Göçer sahne alacak.

05.Ocak.2015 Pazartesi 12:01
A A

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi belediyede çalışan 139 işçinin ücretine zam yapıldığını müjdeleyen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, şenlikler kapsamında Ramazan Çelik, Egemen Sekmen, Sazdan Adam ve Ferhat Göçer'in sahne alacağını duyurdu. Yerel kültürü ve yerel değeri ön plana çıkartacaklarını ifade eden Başkan Uysal, "Tüm halkımızı etkinliklerimize bekliyoruz" dedi.

Belediye Başkan Yardımcılarının da katıldığı toplantıda konuşan Başkan Uysal yaptığı açıklamada şunları söyledi:

1 MAYIS KUTLAMASI

"Mayıs ayında yapacağımız etkinliklerin tanıtım toplantısına hoş geldiniz. Mayıs ayında bir dizi etkinliklerimiz olacak. Basın bizlerin gözü kulağı, evlere, kahvelere, lokantalara sizler aracılığınız ile giriyoruz. Gazetecilere tek tek teşekkür ediyorum. 1 Mayıs nedeniyle emeklerini alın teri ile kazanan işçilerimizin emek ve dayanışma gününü en kalbi duygularımla kutluyorum.

139 İŞÇİYE ZAM

Bugün belediyemizde çalışan 139 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme anlaşmasını imzaladık, işçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun. 1 Mayıs öncesi de böylesine bir zam müjdesini vermenin onurunu yaşıyoruz.

Belediyemizde çalışanların sözleşme gereği sosyal yardımlarda yüzde 12-25 arasında bir zam yaptık. Çalışan kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun. Ben bugüne kadar emeklerinden ötürü işçi kardeşlerimizi kutluyorum, tebrik ediyorum"

Uysal, Mayıs ayı içerisinde önemli etkinliklere Karadeniz Ereğli'nin ev sahipliği yapacağını belirtti. Slayt gösterisi eşliğinde hazırlanan programları tanıtan Uysal, Ereğli halkını etkinliklere davet etti. Başkan Uysal konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

HAYDİ, OYNAYALIM PROJESİ

"5 Mayıs tarihinde Haydi Oynayalım projesi Ereğli Spor Salonunda 5 Mayıs 2015 Salı günü saat 11.00'de. Yumurta taşıma oyunu, halat çekme oyunu, çuval oyunu, çember oyunu, ip atlama oyunu, atasözü tamamlama oyunu. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve halkımız ile birlikte unuttuğumuz oyunları tekrar hatırlayalım diye böyle bir organizasyon düşündük.

ENGELLİLER HAFTASI

10-16 Mayıs tarihlerini dolu doluya geçireceğiz. Bu organizasyonları yaparken biz her zaman katılımcı belediyecilik dedik. Biz muhataplarına etkileyen insanlara sorarak bu organizasyonlara giriyoruz. Engelliler Derneğimiz ile işbirliği içerisinde onların da önerilerini alaraktan böyle bir etkinlik düzenledik.

FİLİSTİNLİLER GELİYOR

Hem Kdz. Ereğli’de hem Türkiye'de bir ilk yaşanacak. Buraya Filistin Engelli Milli Voleybol Takımı geliyor. Voleybol maçlarını hep birlikte izleyeceğiz. Biz 3 Aralık tarihinde engelliler için verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Engelli Olimpiyatları Ereğli'de yapılana kadar durmayacağız.

ETKİNLİKLER YAPILACAK

Kdz. Ereğli Belediyesi Gençlik ve Koordinasyon Merkezinin açılışını 12 Mayıs tarihinde yapacağız. 13 Mayıs tarihinde belediye plaj tesislerinde yumurta taşıma, balon patlatma, yakan top, çuval yarışı, ip atlama yarışları yapılacak. Katılmak isteyenler eski belediye binası önünden saat 11.30'da araç kaldırılacak.

TUBİTAK BİLİM ŞENLİĞİ

22-23 Mayıs tarihlerinde Amfi tiyatroda bilim şenliği olacak. Milli Eğitim Müdürlüğü ve BEÜ destekleri ile tamamen belediyenin bir organizasyonu. 3 Önemli bilim adamı gelecek. Ereğli'deki bütün liselerin Fen Lisesi öğretmenleri proje kapsamında. Üniversitenin bir bölümü de var yine Erdemir'de katkı vermek istedi. Ereğli'yi kapsayan bir proje.

EGEMEN SEKMEN, RAMAZAN ÇELİK VE FERHAT GÖÇER GELİYOR

Mayıs ayı şenliklerimiz en son bir müzik şenliği ile bitecek. Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri yapılacak. Sanat ağırlıklı bir şenlik olacak. İtfaiye tatbikat gerçekleştirecek. Seçim beyannamesinde de söylediğimiz kültürel şenlikler yapıyoruz. İmza günlerine çeşitli yazarlar gelecek.

SAHNE ERDEMİR OFİS YANI

Egemen Sekmen, Ramazan Çelik, Ferhat Göçer son gün sahne alacak. Göçer'in önünden Sazdan Adam grubu sahne alacak. Konserler de amfi tiyatroda olacaklar. Üçüncü gün ana sahneyi Erdemir Ofis bölümüne alacağız. Son gün Alemdar Gemisinin olduğu alandan Erdemir alanına kadar olan alan araç trafiğin de kapatılacak, şenlik yerine dönüştürülecek.

ŞENLİK BÜTÇESİ

Biz bu etkinlikleri yapıyoruz. Esnafımızdan para toplamayacağız. Bu şenlikler bittikten sonra tekrar bir basın toplantısı yaparak kamuoyuna kalem kalem harcadığımız miktarı paylaşacağız. Her etkinliğin masrafları olacak. Tahminin çok çok altında bir bütçe ile gideceğiz. Bu bütçeyi açıklamak istemiyorum"

Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan da etkinlikler ile ilgili kısa kısa gazetecilere bilgiler verdi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu