AnaSayfa > Güncel > UYSAL, ÖZHASEKİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ..

UYSAL, ÖZHASEKİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ..

Kdz:ereğli Belediye Kasım Ayı Meclis toplantısının 4. oturumunda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli ziyaretinde belediyenin 2 projesine destek vereceklerini açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye, Kdz.Ereğli halkı adına teşekkür etti.

11.Temmuz.2016 Pazartesi 12:28
A A

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Ereğli Belediyesi’nin iki projesine destek sözü verdiğini söyledi.

Uysal, Ereğli Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı toplantılarının dördüncü birleşiminde yaptığı gündem dışı konuşmada Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin önce Zonguldak’a sonra da Ereğli’ye ziyarette bulunduğunu hatırlattı.

Bakan Özhaseki’ye bu ziyaretten dolayı şahsı ve Ereğli halkı adına teşekkür ettiğini ifade eden Uysal şöyle konuştu:
“Bizlere gerçekten büyük bir destek ve güç verdi ziyaretleri. Sizlerin de yakından takip ettiği gibi göreve geldiğimizden beri Kırmacı’daki çöp rehabilitasyon projemizi takip ediyorduk. Bu konuda son noktaya gelmiştik. Bu konuda desteğini esirgemeyeceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak. Bir de Atıksu Arıtma Tesisi projemize de tam destek vereceğini, maddi manevi destekte bulunacaklarını ifade ettiler. Ben kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Daha önce de bir vidanjör ve bir su tankeri vermişti. Bizler için bunlar çok önemli. Kırmacı’daki çöp alanı biliyorsunuz 1950’li yıllardan beri orada bir vahşi depolama şeklinde bir çöp artıklarımız var. İnşallah onlardan kurtulacağız. Bir de sizlerin bildiği gibi arıtmadan denize bıraktığımız atık su problemimiz vardı.

“ÇEVRE DUYARLILIĞIMIZ SÜRECEK”

Göreve geldiğinden beri çevre konusundaki hizmetlere devam edeceğini söylediğini ifade eden Uysal,
“Çünkü biz çevreyi çocuklarımızdan emanet aldık ve torunlarımız için, gelecek nesiller ve Ereğli’nin geleceği için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Geçenlerde gençlerle buluştuk, onlara da söyledim. Büyükler her zaman doğruyu söylemez ama gençler her zaman doğruyu görür, doğruyu söyler. Onlar da bize çevre konusunda bizim görmediklerimizi söyleyeceklerdir diye düşünüyorum. Çevre duyarlılığımızın en üst seviyede olması gerekir” dedi.

GÜNDEM MADDELERİ…

Toplantıda, resmi kurumlara ait imar tadilat taleplerine ilişkin İmar komisyonu raporu görüşüldü. Raporda, Akarca mahallesinde bulunan sur duvarının bir bölümünün Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nca kültür varlığı niteliğini yitirmesi dolayısıyla tescilinin kaldırıldığı, bu nedenle buradan ortaya çıkan iki parselin konut alanı olarak imar değişikliğinin yapılması, bir bölümün de park alanı olarak belirlenmesinin uygun bulunduğu belirtildi. Rapor oybirliğiyle kabul edildi.

Gündeme gelen ikinci maddede, Kırmacı Mahallesinde Gençlik Merkezi yanında bulunan ve imarda spor alanı olarak gözüken 2 bin 500 metrekarelik arsanın, butik hastane yapılmak üzere sağlık alanı olarak tespitini uygun bulan imar komisyonu raporu görüşüldü. Bu rapor da oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemde son olarak, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü’nün Kepez tepesi-Gülüç Köprüsü arasında kalan bölümde kamulaştırma koridoru oluşturmak üzere imar değişikliği talebini, Elmatepe bölgesinde belediyenin altyapı tesisleri bulunması nedeniyle, imarın olduğu gibi kalmasının uygun bulunduğunu ifade ederek reddeden İmar Komisyonu raporu ele alındı. Rapor, komisyonun görüşü doğrultusunda kabul edildi.

Bir sonraki toplantının 8 Kasım günü 11.30’da yapılması kararlaştırıldı.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu