AnaSayfa > Güncel > EREĞLİ'DE, CHP VE AK PARTİ'NİN ÖRNEK BİRLİKTELİĞİ; ÇETİN APATAY GİTTİ, ÖMER HALİSDEMİR GELDİ..

EREĞLİ'DE, CHP VE AK PARTİ'NİN ÖRNEK BİRLİKTELİĞİ; ÇETİN APATAY GİTTİ, ÖMER HALİSDEMİR GELDİ..

Kdz.Ereğli Belediyesi Eylül ayı Meclis toplantısında AK Parti ve CHP grubu arasında örnek bir birliktelik yaşandı. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın gündeme taşıdığı, 1980 darbesi dönemi sıkı yönetim komutanlarından Çetin Apatay'ın isminin verildiği bulvar, her iki grubun tam desteğiyle Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Bulvarı olarak değiştirildi..

09.Ağustos.2016 Salı 9:51
A A

Kdz. Ereğli'de sıkı yönetim komutanının ismi, CHP ve AK Parti Belediye Meclis Üyelerinin ortak kararıyla o bulvardan silindi. 1980 Askeri darbe dönemi sıkı yönetim komutanlarından Çetin Apatay'ın isminin verildiği bulvar, 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman şehit Astsubay Ömer Halisdemir bulvarı oldu.

Kdz.Ereğli Belediyesinin Eylül ayı Meclis toplantısında, konuyu meclis gündemine taşıyan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 15 Temmuz demokrasi mücadelesini 'Unutmayacağız, unutturmayacağız' diyerek, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in ismini, şuanda düzenleme çalışmalarının sürdüğü ve Belediyenin trafik akışı ve çevre düzenlemeleri konusunda vizyon projelerinden biri olan Çetin Apatay bulvarına vermeyi teklif etti.

Yapılan oylamadan önce söz isteyen CHP Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı, maddeye destek vereceklerini açıklayarak; "15 Temmuz olayı önemlidir. CHP grubu olarak darbelere karşı olduğumuzu bildiriyor ve Çetin Apatay bulvarının isminin Ömer Halisdemir olarak değiştirilmesine tam destek veriyoruz" dedi.

AK Parti Grup Sözcüsü İhsan Yazıcıoğlu'da, CHP grubuna destekleri için teşekkür etti.

Yapılan oylama sonucunda oy birliğiyle Çetin Apatay Bulvarı, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Bulvarı olarak değiştirildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, oylama sonrası Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ederek; "15 Temmuz'u unutmayacağız ve unutturmayacağız. Arkadaşlarımdan ricam, ilçemizde darbeyi çağrıştıran isimler konusunda bir çalışma yapıp öneride bulunmalarıdır. Çetin Apatay bulvarı'nın Ömer Halisdemir Bulvarı olarak değiştirilmesine verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum" dedi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu