AnaSayfa > Güncel > SARIKAMIŞ DENİZ ŞEHİTLERİ ANILDI..

SARIKAMIŞ DENİZ ŞEHİTLERİ ANILDI..

Sarıkamış'ta donarak şehit olan 90 bin askere kışlık giyecek, erzak ve mühimmat götürürken, 7 Kasım 1914'te Ereğli açıklarında Rus donanması tarafından batırılan "Bezm-i Alem", "Bahr-i Ahmer" ve "Mithat Paşa" gemilerinin mürettebatı 102. Yılında düzenlenen törenlerle anıldı.

11.Temmuz.2016 Pazartesi 17:24
A A

Kdz. Ereğli’de Sarıkamış Deniz şehitlerini anma töreni düzenlendi.
Törene Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, Gaziler ve öğrenciler katıldı.
Sarıkamış anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Bingür Sönmez, Sarıkamış olayının hiçbir kara harekâtının donanma desteği olmadan başarıya ulaşamayacağının en iyi örneği olduğunu söyledi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da konuşmasında, “Türk tarihinin en dramatik olaylarından biri olan Sarıkamış Harekâtı’nda şehit olan kahramanlarımızı saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.
Törenin ardından protokol üyeleri, Karadeniz Bölge Komutanlığı’ndan TCG Karadeniz Ereğli Karakol gemisiyle denize açılarak Bezm-i Alem, Bahr-i Ahmer ve Mithat Paşa gemilerin batırıldığı yere çelenk bıraktı.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu