AnaSayfa > Siyaset > ESNAF KEFALET KOOPERATİFİNE ZİYARET

ESNAF KEFALET KOOPERATİFİNE ZİYARET

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı, bugün Kdz. Ereğli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret etti.

01.Şubat.2021 Pazartesi 12:49
A A

Ziyarete, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri iştirak etti. Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri 32. Bölge Birliği Başkanı Mehmet Azman, ziyaretten ötürü memnuniyetlerini dile getirerek; esnaf ve sanatkârlar için yaptıkları çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

“Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve sizlere, her zaman esnafımızın ve sanatkârımızın yanında olduğu için çok teşekkür ediyorum. Bizim Türkiye genelinde 1000’e yakın kooperatifimiz, 32 bölge birliğimiz var ve bir de genel merkezimiz var. Biz Zonguldak, Bartın ve Karabük olmak üzere bu üç vilayetimiz için gerekli plasmanları alarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Şimdiye kadar müracaat eden arkadaşlarımızın hemen hemen yüzde 98-99’luk kısmına kredilerini verdik. Kredi sicili bozuk olsa dahi, kredi puanı 600’ün üzerinde olsa dahi pandemi kredilerinden yararlanmalarını sağladık ve yararlanmalarını sağlamaya devam edeceğiz.

500 MİLYON LİRAYA YAKIN KREDİ VERDİK

Şöyle ifade etmek isterim ki biz bu pandemi döneminde Zonguldak vilayetinde 275 milyon lira kredi verdik. Bartın bölgesinde 55 milyon lira, Karabük bölgesinde ise 150 milyon lira kredi verdik geçen sene. Yani baktığımızda toplamda geçen sene 480 milyon lira, bu şimdi son ayda gelen parayla toplamda 500 milyon liraya yakın, esnaf ve sanatkârımıza ucuz faizle kredi verdik. Bu kredilerin yarısını devlet ödüyor yarısını da alıcı. Geçen sene faiz oranları 0,45’ti şimdi güncellemeyle birlikte 0,81’e çıkarıldı. Şimdi faiz ertelemelerinde de bakanlar kurulu kararnamesi daha yayınlanmadan önce taslağı geçen toplantıda açıklandı. Kredi kullanımında birinci aydan altıncı ayın sonuna kadar geriye kaç taksiti kaldıysa 0,45 faizle yani geçen sene kullandığı faiz oranıyla ödemelerini sağladık. Bu durum esnafımız için gerçekten çok faydalı oldu. Bunun için tekrar sizlere, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Halkbank’a, bankanın çalışanlarına ve TESKOMB’a, maliye bakanımıza, ticaret bakanımıza ve tüm hükumetimize çok teşekkür ediyorum. Bizler sanatkârlar ve esnaflar olarak devletimizin yanındayız ve her zaman da yanlarında olmaya devam edeceğiz.”

BOZKURT: “BİRİLERİ SÖYLER, AK PARTİ YAPAR”

Azman’ın ardından konuşan AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt ise Özer’e, esnafa verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ederek şunları kaydetti:

“Bizler göreve geldikten hemen sonra sizler de yönetim kurulu olarak geldiniz, bizleri ziyaret ettiniz. Biz de ziyarete karşılık verme ve yaşanan süreçte esnafımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza bu müjdeler konusunda burada tekrar teyidi anlamında ziyarette bulunduk. Sizler de bizleri kabul ettiniz. Çok teşekkür ediyorum bu kabulden dolayı. Gerçekten ‘Birileri söyler, AK Parti yapar’ mottosu bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımız olsun, hükumetimiz olsun bu pandemi sürecinde gerçekten gerek sağlık anlamında, gerekse vatandaşımıza sahip çıkma, esnafımıza, sanatkârımıza sahip çıkma anlamında politikalarını bir şekilde üretmiştir. Bunun meyveleri de verilmektedir. Bu noktada bu pandemi sürecinde neler yapılmış kısaca bir özetlemek isterim” dedi.

Başkan Bozkurt, pandemi sürecinde yapılan çalışmaları ise şu şekilde sıraladı:

BİNLERCE ESNAF VE SANATKÂR FAYDALANDI

“Salgından etkilenen kesime aylık 1.000 lira, toplamda 3.000 liralık doğrudan gelir desteği ile 3 ay boyunca; büyük şehirlere aylık 750 lira, diğer illerde aylık 500 lira kira desteği verilmiştir. Ekonomik istikrar kalkanı düzenlemeleri kapsamında Halkbank tarafından, yine nakit akışı sıkıntısı yaşayan sanatkârlara plasman imkanı sağlamak amacıyla Esnaf Destek Kredi Paketi adı altında işletme kredisi ve esnaf kredi kartı fırsatı getirilmiştir. Halkbank tarafından sağlanan krediler kapsamında yürürlüğe konan 25 bin liraya kadar limitli, 36 aya kadar vadeli, yıllık yüzde 4.5 faizli, 6 aya kadar ödemesiz

uygulamasından hazine faiz destekli işletme kredilerinden binlerce esnaf ve sanatkar faydalanmıştır.

BUNLAR SÖYLEM DEĞİL EYLEMDİR; İCRAATTIR

Esnaf ve sanatkârların borçları 25 Mart 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, 1 Nisan-30 Haziran arasında vadesi gelecek kredi borçları 3 ay süreyle faizsiz ertelenmiştir. Halkbank tarafından esnaf ve sanatkârlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 tarihleri arasındaki 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenmiştir. 2 milyondan fazla mükellefin muhtasar KDV ve prim ödemeleri 6 ay süreyle ertelenmiştir. Tüm Gelir Vergisi mükellefi 1,9 milyon vatandaşımız da mücbir sebep hali kapsamına alınmıştır. Güçlü Ekonomi, Güçlü Türkiye Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketimiz de alınan tedbirler kapsamında kredi ödemeleri hususunda esneklik sağlanmıştır. Asgari ücret desteği ise işletme büyüklüğüne bakılmaksızın verilmeye devam etmektedir. Vergi ödemeleri ertelenmiştir. Ve son olarak lokanta, restoran ve kafe sahibi esnaflarımıza Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesiyle yine hibe adı altında ‘2019 yılı cirosu 3 milyon liranın altındaysa ve yine 2020 cirosu yüzde 50’nin altındaysa’ 2.000 lira ile 40.000 lira arasında hibe verileceği açıklanmıştır. Bunlar eylemlerdir, söylem değildir, icraattır. Birileri popülizm üretmekte, bölgemizde de bu konuda açıklamalar yapıldı teşkilatlar tarafından. Biz bunların hiçbirisini kabul etmiyoruz. Somut projeler, Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükumetimiz tarafından uygulamaya dökülecektir. Pandemi sürecinden etkilenen esnaf ve sanatkârlarımızın mağduriyetinin azaltılması anlamında tedbirler devamlı bir şekilde gelecek ve tedbirlerin süresi de uuzayacaktır. Bu noktada hükumetimizin çalışmaları da devam etmektedir. İnşallah ilerleyen zamanda daha yeni müjdelerle esnafımızın karşısına çıkacağız. Yine tekrar ediyorum ‘AK Parti icraat yapar, diğerleri ise sadece konuşur, popülizm yapar.’

Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileriyle sona erdi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler