AnaSayfa > Siyaset > BAŞKAN POSBIYIK’TAN MHP’YE İADE-İ ZİYARET

BAŞKAN POSBIYIK’TAN MHP’YE İADE-İ ZİYARET

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı’na iade-i ziyarette bulundu. ‘Ereğli’yi Ereğlililer yönetmeli’ mesajı veren Başkan Posbıyık, siyasi partilerle birlikte el ele vererek güzel hizmetler yapacaklarına inandıklarını söyledi. MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk de Ereğli’ye hizmetleri konusunda Başkan Posbıyık’ı desteklediklerini belirterek, “Biz Ereğli’nin menfaatine olan her konuda başkanımızın yanındayız. Ereğli’nin üst düzey siyasi temsili yok, sanki Zonguldak’ın üvey evladıyız. Eğer Zonguldak ERDEMİR’in vergilerinden dolayı teşvik kapsamına alınmıyorsa o zaman Ereğli’yi il yapın’ dedi.

03.Kasım.2020 Salı 12:04
A A

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gerçekleştirdikleri kongreler sonrası Belediye Başkanlığı’na ziyarette bulunan siyasi partilere iade-i ziyaret gerçekleştiriyor. Başkan Posbıyık bu kapsamda ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.
MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk ve yönetimi tarafından parti binası girişinde karşılanan Başkan Posbıyık’a belediye meclis üyeleri de eşlik etti. Demirtürk, ziyareti nedeniyle Başkan Posbıyık’a teşekkür etti. MHP Yönetimine tekrar hayırlı olsun temennisinde bulunan Başkan Posbıyık, konuşmasında önemli mesajlar verdi.
“ÖNEMLİ KARARLAR ALMALIYIZ”
‘Ereğli’nin geleceği için siyasi parti ve STK’larla birlikte önemli kararlar almamız gerekiyor’ diyen Başkan Posbıyık, şunları söyledi:
“Şahsınızda tüm MHP’lileri ve üyelerini selamlıyorum. İlk defa bizi siz ziyaret ettiğiniz için belediye meclis üyelerimizle iade-i ziyarete geldik. Beraber Ereğli’ye hizmet etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizin ve arkadaşlarınızın da Ereğli için yaptıklarını biliyoruz. Bütün meselemiz vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi. O amaçla büyük bir gayret içerisindeyiz. Yıllardan beri bu işi yapıyoruz ve Ereğli’nin iyi bir noktaya gelmesi için çalışıyoruz. Zaman zaman bütün partilerle birlikte, idarecilerle, bürokratlarla toplanıp önemli kararlar alıyoruz. Bu beni çok mutlu ediyor. Ereğli’nin geleceği için, bizden sonra gelecek kuşakların rahat edebilmesi için mutlaka önemli kararlar almamız lazım. Arkaya güzel şeyler bırakmak lazım. Amacımız ve hedefimiz bu. Genel olarak üniversite kampüsü konusunda, diğer bir çok konuda fikir birliğine varıyoruz ama öne çıkmamak ve siyasete malzeme olmasın diye yaptıklarımızı açıklamıyoruz. Bütün siyasi partiler bir araya gelip karar alabiliyorsa şu anda Ereğli’nin sahibi olduğuna inanıyorum. Bu pandemi döneminde inşallah iyi noktalara gitmeye çalışacağız.
-EREĞLİ BELEDİYESİ BÜYÜK ATILIMLAR YAPIYOR-
Ereğli Belediyesi olarak biz de elimizden geleni yapıyoruz. Şartlar nasıl vatandaş için zorsa belediyeler için de zor. Emlak vergilerini, su paralarını, kiraları toplamakta güçlük çekiyoruz. Tahakkuk iyice düşmüş vaziyette. Vatandaşlarımız da haklı, mağdurlar, ihtiyaçları var. Mesela önümüzdeki günlerde bütçeyi görüşeceğiz. Bütçede büyüme yok. Neden, maddi gelirimiz olmadığı için. Sıkıntılar artmaya başladığı için. Bütün buna rağmen Ereğli Belediyesi çok büyük atılımlar yapıyor. Yılbaşından itibaren eski belediye binasının olduğu yerdeki binaya başlayacağız. Parası hazır vaziyette. Yine deniz kenarında büyük bir restoran yapmak için hazırlık içerisindeyiz. AKM’yi bitirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Mahallelerimizde her türlü işlemleri yapıyoruz. Herkes memnun. Muhtarlarımız da memnun.
-KENT MEYDANI İÇİN 60-70 MİLYON TL LAZIM-
Tabii Kent Meydanı için sıkıntılarımız var. Büyük para lazım, 60-70 milyon gibi. Belediye binasından hariç bu rakam. Orada parasal yönden duraksama yaşıyoruz. Otoparkı bizim için son derece önemli, buna hep beraber karar vereceğiz. Ereğli trafiği için olmazsa olmaz bir konu. Bu bağlamda buraya hemen başlamamız lazım. Teknik Üniversite’de projeleri bitmek üzere. Statikleri yapılıyor şu anda. Belki belediyenin bazı dükkanlarını satacağız ya da başka türlü bir şeyler yapacağız hep birlikte karar verip bu parayı bulacağız.
-OYEK/ERDEMİR İLE MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR-
OYAK/ERDEMİR ile mücadelemiz devam ediyor. Vergilerini vermiyorlar, haklarımızı vermiyorlar. İmarda yapılan değişikliklerden dolayı doğan paralarımızı sürekli olarak mahkemeye veriyorlar, uzatıyorlar. Mahkemeye girmiyorlar 3 ay daha uzuyor, mazeret gösteriyorlar 6 ay daha uzatıyorlar. Böyle bir süreçten geçiyoruz. Ama inşallah onlara da bir çare bulacağımızı zannediyorum. Şu anda Vali bey bir toparlama yapacak diye bir şey konuşmuyorum.
-EREĞLİ’Yİ EREĞLİLİLER YÖNETMELİ-
Biz istediğimiz kadar Ereğli için siyaset yapıyoruz, politika yapıyoruz diye söyleyelim, ‘Zonguldak bizim önümüzü tıkıyor, bize fırsat vermiyor’ diye de söylüyoruz. Eğer biz burada İlçe Başkanları olarak, sivil toplum örgütleri olarak ne kadar samimi olursak olalım, Ereğli için bir şeyler yapmaya çalışırsak çalışalım, Ereğli’yi bir çok yönde engellemeye çalışan Zonguldak’taki Milletvekillerinin talimatlarıyla hareket ettiğimiz taktirde, ben öyle, sen öyle ettiğimiz taktirde ‘Ben Ereğli hayranıyım, sevdalısıyım’ gibi söylenen lafların hepsi bomboş laflardır. Zonguldak’tan Milletvekili böyle emrediyor diye bir yerlere gidiyorsak orada işler durur. Burada bir kandırmaca görmeye başladığım için bu lafı söyleme gereği duyuyorum. Burada çok dikkatli olmamız lazım. Ereğli’yi Ereğlililer yönetmeli, İlçe Başkanı yönetmeli. Tabii ki Milletvekilleri bizim büyüğümüz, onlarla da görüşürüz ama Ereğli gerçeklerini onlar bilmiyorlar. Ereğli’ye geldikleri yok ki. Geçen gün gelmişler, Devrek yoluna bakmışlar, transit dışarıdan gitmişler. Ereğli’yi bilmiyorlar. Demir-çelik konusunu bana anlat desen iki kelime söyleyemezler. Sadece, OYAK Endüstri Bölgesi olursa, bundan doğacak bir takım yerleri alacaksa, para varsa onu Zonguldak’a aktaralım derdindeler. Aktarmaya çalışan milletvekilleri de var isim isim biliyoruz. Ereğli’yi yine gasp etmeye çalışıyorlar. Tekrar ediyorum, ben istediğim kadar Halil Posbıyık olarak konuşayım. Ereğli için canımı, malımı veririm. Eğer beni Zonguldak’tan ya da Ankara’dan bir takım milletvekilleri yönetiyorsa, onların emirlerini yerine getiriyorsam benim söylediklerimin hepsi de palavra demektir.
-BALIKÇI BARINAĞININ HER TARAFINI BELEDİYE YAPTI-
-Bizim balıkçı barınağından bir tek lira aldığımız yok. Barınağın her tarafını Ereğli Belediyesi yapmıştır. Trilyonlar harcamıştır. Trolcülerin ağları yanmasın diye büyük ağ depoları yaptık, lokantaların altına voleciler için ağ yerleri yaptık. Çekek yerlerin hepsini yaptık, balıkçılar sandallarını çeksin diye. Helali hoş olsun, belediye yaptı. Ama ilerleyen zamanda bu usul bozuldu, en son bir tanesi 82 bin 500 liraya satıldı. 60-70 bin karla satılıyor ve balıkçılar oradan yararlanmıyor sadece para babaları akşamları rakı içmek için oradan yararlanıyorlar. Bunlar bir gerçek. Bizim inanın Balıkçı Barınağı’yla ilgili hiçbir ilgi alakamız yok. Orada Mehmet Posbıyık diye biri adaylığını koymuş da ben ona yardım etmişim falan. Ben öyle bir şey yapsam balıkçıların hepsi benim kardeşim yüzde 80 alırım. Seçime falan karışmadım.
Bunun seçimle de ilgisi yok. Sadece Kaymakamlıktan bize bir yazı geldi. İlk defa devletten çözüm yoluyla ilgili yazı geldi. Hep siyasetçiler bir şey yapmaya çalışır, devlet önünü tıkardı. Şimdi devletten bir yazı gelmiş, ‘Balıkçı Barınağı’ndaki lokantaların olduğu yerin Günü Birlik Turizm Alanı ilan edilmesi için Meclis’e evrakın sokulması’ diye. Meclis’e götürdük, AK Parti grubuna da anlattık. İlçe Başkanı’na da haber gönderdik bu Ereğli için hayırlı bir iş diye. Bizim düşüncemiz, Akçakoca’dan, Adapazarı’ndan, Bolu’dan yemek yemeğe geliyorlar. Çok güzel çünkü orası… Barınakta ben yürüyüş yolları yaptım, katır yürümüyordu oralarda, aydınlatmalar yaptım. Amacım neydi. Halk Bozhane’ye gitsin, Bozhane de halkla bütünleşsin, gezsinler aynı zamanda. 1994’den önce bilenler bilir, oraya kimse giremezdi. Biz uzun yıllar çalıştık, içki kulübelerini yıktık, beni öldürmeye kalktılar, tehditler geldi, hiç tınmadım ve orayı genç kızların bile akşam yemek yiyebileceği, erkeksiz gidebileceği hale getirdik. Büyük emeklerim var burada. 4 tane lokanta var burada. İnsanlar dışarıdan gelip burada yemek yiyorlar. Özellikle ben başkan olduğum zaman bir numara yapıyorlar, burayı yıktırmak için bana müfettiş gönderiyorlar, sonra hep Halil Posbıyık yıkıyor, diyorlar. Tek derdimiz burası hal olsun, ruhsat verilsin dedik. Günübirlik Turizm Alanı olarak çıktığı takdirde oralara ruhsat verilebiliyor.
BÜYÜK RANT VAR ORADA
Ne olacak müstecirler ruhsatını alacak, gelen misafirlerine bakabilecek. Ne altını, ne üstünü hiçbir yerini istemiyoruz. Bir alakamız yok. Sadece ruhsat verilsin de vatandaşlar balık yiyebilsin istiyoruz. Biz Kaymakamlıktan gelen yazıyı Meclis’e getirdik. AK Parti grubu, ben nedenlerini biliyorum, ‘hayır’ dedi. İnanamıyorum, Ereğli’nin menfaati olan bir konuda ‘hayır’ dedi. Su Ürünleri Kooperatifi içinde orada zaten çok büyük bir rant var. Mesela soğutma gruplarının olduğu yerde 150 bin TL veriliyor yılda. 4 tane var 600 bin TL yılda. Çekek yerlerinin her biri 60-70-80 bin TL’ye satılır, 5-10 bin TL komisyonunu alır. Oraya gelen kamyonlar para verir. Motor bağlanırken para verilir. Lokantalardan para alınır. Benim trolcüler için yaptırdığım yerler 40 bin TL’ye el değiştiriyor şu anda. Voleciler için yaptırdığım yerleri 25 bin TL’ye devrediyorlar. Büyük bir rant var orada.
BALIKÇI BARINAĞI VASFINDAN ÇIKMIŞ
Yönetimi incelerseniz zaten birkaç kişinin haricinde, üçte ikisinin kimlerden oluştuğunu görürsünüz. ‘Halil Posbıyık burayı ele geçirmeye çalışıyor’ diyorlar. Bıraktım artık. Lokantaları da yıksınlar, yapsınlar. Onlar böyle istiyorlar, ben ne yapayım. Benim tek korkum var, o Bozhane 94’den önceki duruma düşecek. Sağda solda içki içenler, bıçaklayanlar, kavga edenler… O noktaya doğru ağır ağır gidiyor. Vatandaş zaten arabayla giremiyor, yaya da sokmuyorlar 10.00’dan sonra.
BUNDAN SONRA BENİ İLGİLENDİRMİYOR
Geçen hafta Vali beyle beraber gittik, her taraf hurdalık olmuş, kaçak kamyonlar… Ne yapıyorsun bu kamyonu diyor Vali bey, ‘İçine kasa dolduruyoruz’ diyor. Rezil vaziyette, Balıkçı Barınağı vasfından çıkmış, bitmiş orası. Bundan sonra beni de ilgilendirmiyor. Bu anlatmamın sebebi kamuoyunda hep yanlış anlaşılıyor. Sanki belediyeye bir gelir elde edilecek. Belediyenin böyle bir şeyi yok. Belediye sadece sosyal bakımdan tam şehrin göbeğinde olan Balıkçı Barınağı’ndan halk istifade etsin, istiyor. Gitsin, gelsin, balık teknelerini görsün, ağdan çıkarken görsün, satılırken görsün. Amacımız buydu. Ben de şimdi bıraktım, baktık AK Parti de istemiyor oranın yasallaşmasını. İleride tarih bunları yazacak, kimler ne yanlış yaptıysa tarih onlara notunu ileride verecek.
Ereğli’ye hizmet etmek isteyen, ülkeye hizmet etmek isteyen herkesin Allah yollarını açık etsin. Bugüne kadar uyum içerisinde çalıştık. Rahman beyle özel bir dostluğumuz, arkadaşlığımız var. Ereğli sevdası bizde ön planda. Bazen kavga ederek, bazen uzlaşarak neticeye varabiliyoruz. Bütün siyasi partilerle birlikte Ereğli için hayırlı işler yapacağımıza inanıyorum. Rahman bey ve yönetimine, ekibine tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum.”
DEMİRTÜRK: BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ
MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Posbıyık ve ekibine teşekkür etti.
Ereğli’nin menfaatine olan hizmetlerde her zaman Başkan Posbıyık’ın yanında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini anlatan Demirtürk şunları söyledi:
“Başkanımız ve ekibine ziyareti için teşekkür ediyorum. Biz 94 yılından itibaren Halil beyin çalışmalarında, Ereğli’nin menfaatlerinde MHP olarak doğru olan her şeyde siyasi parti gözetmediğini, din mezhep gözetmeksizin, Ereğli’de yapılan hizmetler konusunda Halil bey ve ekibinin yanında olduğumuzu defalarca söyledik. Memleketin birlik ve beraberliği için… Bizim tabi ana derdimiz Ereğli. Ereğli olmazsa olmazımız. Bizde siyasi görüşler önemli değil, önemli olan Ereğli’nin menfaatleri, güzellikleri, birlikteliği. MHP, Ereğli için olumlu olan her şeyde Belediye Başkanımızın ve ekibinin yanındadır.
-EREĞLİ, ZONGULDAK’IN ÜVEY ÇOCUĞU GİBİ-
Ereğli’nin siyasi anlamda üst düzey temsili yok. Biz sanki Zonguldak’ın üvey çocuğu pozisyonundayız. İnşallah bunu üst siyasiler görürler ve Ereğli’nin hak ettiği değeri verirler. Ereğli’nin göç verme sebepleri, Ereğli’ye yapılamayanlar. Ereğli’mizde şu anda bir Kaymakamlık binamız yok, bir Emniyet binamız yok. Yıllardır bitirilemeyen bir Postanemiz hala yok. Ereğli’nin sorunları çok.
-ERDEMİR DOSYASINI GRUP BAŞKANVEKİLİMİZE SUNDUK-
Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla biz bir araya geliyoruz, konuşuyoruz ama üste aktarıldığında orada kalmış oluyor. Ereğli’nin meselesi hepimizin meselesi… Burada başkanımızla da hemfikiriz. Başkanımızın bilgisi dahilinde ERDEMİR ile ilgili dosyayı teşkilatımıza götürdük, grup başkanvekilimize verdik. Bize ‘Gidin, siyasi partiler, STK’lar birlikte hareket edin’ dendi. Demir çelik fabrikalarının endüstriyel alanı değil de Ereğli-Alaplı arasında bir bölgenin endüstriyel alanı olmasını… Bugün siyasi gözle bakılmasın Ereğli’ye. Yarın başkaları olduğu zaman da Ereğli’nin sıkıntı yaşamaması için Ereğli’nin gündeminde kalması gerektiğini söylemiştik. Biz Halil Başkanın Ereğli’de ne kadar doğru yaptığı iş varsa onunla beraberiz. İnşallah Ereğli için güzel şeyler yapıyor. O güzel şeylerin içinde biz de oluruz.
-EREĞLİ’Yİ İL YAPIN-
Biz daha önce de söylemiştik. Ereğli-Devrek yolu bitmiyorsa, Gemi Tersaneleri çalıştırılır hale gelmiyorsa –gerekçe olarak da askeri gemilerin bir bölümünün tadilat ve tamiratı demiştik- Armutçuk Müessesesi’nde çalışan sayı 970. Bu sayı kat kat 4-5 binlere çıkmıyorsa ‘Ereğli’yi il yapın’ demiştik, tekrar diyoruz. ERDEMİR’in verdiği vergiden dolayı Zonguldak ili teşvik kapsamına alınamıyor. Biz diyoruz ki verginizi gidin, Kayseri’ye, Ankara’ya, Yozgat’a verin, en azından Zonguldak teşvik kapsamına girsin. Bunlar da olmuyorsa bizi il yapın, Zonguldak bundan kurtulsun. Madem biz onların sırtında kamburuz. Ereğli’nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa başkanımız ve diğer siyasi partilerle yürümeyi taahhüt ediyoruz. Halkın menfaati nerede ise biz orada oluruz.”
Başkan Posbıyık daha sonra ziyaretin anısına Demirtürk’e Herkül heykeli hediye etti, toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler