AnaSayfa > Siyaset > AK PARTİ MECLİS ÜYELERİNİ, ‘BAŞKAN YARDIMCILIĞI’ HEYECANI SARDI!

AK PARTİ MECLİS ÜYELERİNİ, ‘BAŞKAN YARDIMCILIĞI’ HEYECANI SARDI!

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın ‘Nur topu’ gibi yeni bir krizi oldu. Nazım Erdoğan’ın Başkan Yardımcılığından istifa etmesi üzerine, AK Parti Meclis Üyelerini ‘Yeni görev’ heyecanı sardı. AK Parti Meclis Üyelerinin ‘Tek bir isim’ altında anlaşamaması nedeniyle, Uysal ‘Yeni yardımcısını’ belirlemekte zorluk çekiyor..

09.Kasım.2015 Pazartesi 13:08
A A

Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Sözcüsü de olan Nazım Erdoğan’ın, Ereğli Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmesi, Belediye Başkanı Uysal’ın ‘Yönetim şeklinde’ yeni bir kriz çıkartmak üzere..

Erdoğan’ın istifasıyla, Ereğli Belediye Başkan Yardımcılarının sayısı 4’e düşerken, AK Parti’nin Meclis Grubundaki üyelerini de ‘Yeni görev’ heyecanı sardı.

TEK BİR İSİM ÖNEREMİYORLAR..

Ak Parti’li 17 Belediye Meclis Üyesinin arasından 6 ismin Belediye Başkan Yardımcılığı için ismi geçiyor. Bu isimler arasında Ayhan Atay, Fevzi Mazlum, Reşat Latif, Hasan Pınarcık, Mehmet Erdoğan ve Salih Kumaş için ‘çalışmalar’ yapıldığı bu günlerde AK Parti kulislerinde konuşulan en önemli konulardan birisi..

Belediye Meclis Üyelerinin ‘tek bir isim’ önerememesi nedeniyle Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın da işinin zorlaştığı ve yeni başkan yardımcısını belirlemede acele etmediği öğrenildi.

Başkan Yardımcılığını düşündüğü belirtilen isimler arasında Mehmet Erdoğan’ın Devlette memur olarak görev yapması ve Fevzi Mazlum’un da Üniversite mezunu olması nedeniyle ‘liyakat’ anlamında isimleri ön plana çıksa da, diğer isimlerinde ilçedeki toplumsal destek anlamındaki ‘siyasi’ ağırlıkları Uysal’ın seçim yapmasını zorlaştırıyor.

Ak Parti Ereğli İlçe Yönetiminin ise, 18 Eylül’de açıklanacak Milletvekili listelerine göre bir tavır sergileyeceği konuşuluyor.

UYSAL’IN +1’i, HER ZAMAN CEBİNDE..

Siyasi gözlemciler, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın, tüm bu seçeneklerden hariç +1 seçeneğinin de her zaman kendi elinde olduğu görüşündeler.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 5 olan Başkan Yardımcısı sayısını isterse kullanmayabilir. Yada, Halil Posbıyık döneminde olduğu gibi, (Posbıyık döneminde Özkan Özyağcı Meclis Üyeliği, Nezih Anıl ve Atike Önder memur kadrosundan başkan yardımcısı idi), ‘Her kafadan bir ses çıkmaması’ ve işlerin daha düzenli yürümesi adına, ‘2 Memur kadrosundan Başkan Yardımcısı birde Bütün Meclis Üyelerinin benimseyeceği tek bir Meclis Üyesinin Başkan Yardımcılığıyla’ belediyeyi yönetebilir.

Ancak Uysal’ın, kendi üzerine fazla sorumluluk almamak için bu seçeneği kullanmayacağı belirtiliyor.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu