AnaSayfa > Siyaset > BAŞKAN POSBIYIK’TAN AK PARTİ’YE İADE-İ ZİYARET

BAŞKAN POSBIYIK’TAN AK PARTİ’YE İADE-İ ZİYARET

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı’na iade-i ziyarette bulundu. Ereğli’nin başta işsizlik olmak üzere bir çok sorununun bulunduğunu söyleyen Başkan Posbıyık, ‘Bizim bizden başka dostumuz yok’ dedi. AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt da ‘Ereğli’nin ortak menfaatlerinde birlikte olacağız’ diye konuştu.

03.Kasım.2020 Salı 17:13
A A

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gerçekleştirdikleri kongreler sonrası Belediye Başkanlığı’na ziyarette bulunan siyasi partilere iade-i ziyaret turları kapsamında AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.
AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt ve yönetimi tarafından karşılanan Başkan Posbıyık’a belediye meclis üyeleri de eşlik etti. Bozkurt, ziyareti nedeniyle Başkan Posbıyık’a teşekkür etti. AK Parti yönetimine tekrar ‘hayırlı olsun’ diyen Başkan Posbıyık, kent gündemiyle ilgili önemli mesajlar verdi.
“ORTAK NOKTAMIZ EREĞLİ MESELESİ”
AK Parti İlçe Başkanlığı görevine seçilen Saffet Bozkurt’un bu görevinde başarılı olacağına inandığını ve birlikte kente güzel hizmetler yapmayı umduklarını anlatan Başkan Posbıyık şunları söyledi:
“Ereğli’yi iyi noktaya getirebilmek için davamız, mücadelemiz bir. El ele verip inşallah güzel işler yapmaya çalışacağız. Hepimiz birer partinin mensubuyuz. Ereğli halkının rahat etmesi için, mutlu olması için bizler el ele çalışmak durumundayız. Partilerimiz, anlayışımız farklı olsa da ortak noktamız Ereğli meselesi. Saffet bey çok sevdiğim eski dostumdur. Ben şahidim ki Ereğli sevdalısıdır. Birçok ortak çalışmamız oldu. Mesela Şamlar Okulu’nu hatırlıyorum. Ben belediye olarak bir şeyler yapmaya çalıştım kendisi de cebinden bir şeyler yaptı. Ormanlı’da yaptıklarını biliyorum. Herkese yardım etmeye çalışan, yardım ederken de reklamını yapmayan ilkeli arkadaşımızdır. Siyasette yetkili bir yere geldi. İnşallah birlikte güzel işler yaparız.
-BİZİM BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZ YOK-
Ereğli’de çok büyük sıkıntılar var. Bizim bizden başka dostumuz yok. Nedense bizi hep kıskanıyorlar. ERDEMİR’in burada kurulması gerekçe oluyor. Sanki herkes Demir Çelik’ten büyük paralar alıyor ve ERDEMİR Ereğli’ye yetiyor gibi bir anlayıştan dolayı devletten gelen bütün yatırımları, yardımları maalesef Zonguldak, Çaycuma ve Devrek’e gönderiyorlar; açıkça konuşuyorum. Bize bir şey göndermiyorlar. 2016 yılında gelen Havuz Projesi Kilimli’ye gitti. Ereğli’ye yapılmadı. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Ereğli hep mağdur oluyor. Bütün siyasi parti ilçe başkanları, hepimiz birbirimizi dinleyerek, doğruları anlatarak Ereğli’ye iyilik yapabileceğimize inanıyorum. Bunun için de diyalog ve iletişim olması gerektiğine inanıyorum.
-EREĞLİ SEVDASI ÖNE ÇIKMALI-
Farklı partilerden olabiliriz, çok doğaldır. Herkes kendi partisini çok sever, sayar ama Ereğli sevdasının bunun önüne geçmesi lazım. Bütün ilçe başkanlarının birbirleriyle diyalog, iletişim içinde olması lazım. Ereğli’de maalesef dedikodu bir numara. İnsanların arasını açmak için arada hep nifak vardır. ‘O senin için şöyle dedi, bu senin için böyle dedi’… İlişkiler gerilir, hiç kimsenin birbirinden haberi yoktur. Halbuki arada karşılıklı bir telefon açılsa doğrular öğrenilir. Diyalog ve iletişim ön planda tutularak, birlik beraberlik içerisinde Ereğli’ye hizmet etmek en büyük amacımız. Ben uzun yıllardan beri siyasetin içerisindeyim ve bu yaşa geldik. Amacım siyaset yapmadan Ereğli’ye faydalı olabilmek. Onun için ilçe başkanları ile birlikte, milletvekilleri ile birlikte çözümler geliştirmek. Gerçi milletvekilleri bize yardım etmiyor ama yine de onlar büyüğümüz, seçilmiş insanlar, saygı duyuyoruz. Hep beraber el ele vererek Ereğli’yi inşallah iyi noktaya getireceğimize ben inanıyorum.
-HALK KAFEYİ AÇIYORUZ-
Pandemi döneminde vatandaş gibi belediyeler de sıkıntı içinde. Birçok gelirimizi toplayamıyoruz ama buna rağmen maaşlarımızı düzenli ödüyoruz. Hizmetlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Muhtarlarımızla da uyum içinde çalışıyoruz ve taleplerini yerine getiriyoruz. Ancak büyük yatırımları bu süreçte yapmakta zorlanıyoruz. Sıkıntımız bu… Bunları da aşacağız. 5 senede eski belediye binasına bir şey yapılmamış. Yılbaşında ihaleye veriyoruz, yapımına başlayacağız. Şu anda AKM’ye çok masrafımız oldu ama orayı tamamlıyoruz, pek çok salon düzenlemesi yapıyoruz. Mezuniyetler için öğrencilerimize de tahsis edeceğiz.
Halk kafe bitti. Çayı 1 liradan satacağız. Yakında orayı açıyoruz. Peşinden de Çilek Kafe’yi ihaleye çıkaracağız. Ofis yolunda balık restoranı yapıyoruz. Birçok çalışmamız var. Dombay Deresi bölgesinde bir çalışma yapıyoruz. Trafiği rahatlatacağız. En büyük dertlerimizden biri Kent Meydanı’nı yapmak. Altındaki otoparklar Ereğli trafiği için çok önemli. Bunun için 60-70 milyon gibi para lazım. Bir karar vereceğiz bu parayı bulmak için. Karşılıklı görüşmeler de yapacağız.
-VALİ, DEVLET SUS, DEDİ SUSTUK, PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ-
ERDEMİR konularını zaten beraber yürütüyoruz. Sizler içerisindesiniz işin. Hava kirliliği çok fena vaziyette. Hatta Bakanlığın sitesinde ‘bisiklete binmeyin’ diyor. O konuları aşamıyoruz. Bu konularda en son Vali beye gittik. ‘Burada problem var’ dedik. Ben gücüm yettiği oranda eylemlere başlayacağım. Bunlar vergi borçlarını da vermiyorlar, diğer borçlarını da. Vali bey işe el attı. Bizden bilgiler aldı. Herhalde karşı tarafla bizi bir araya getirecek. Vali beyden haber bekliyoruz. Onun için sessiz, sakin duruyoruz. Bazıları Halil Posbıyık sustu diyor ya… Vali bey, Devlet sus dediği için sustuk. Ama peşini bırakmayacağız. Ereğli halkının hakkını arıyoruz, demokratik mücadele veriyoruz. Zaten Ereğli’nin en büyük eksiği o. Demokratik haklarımızı korumaktan geri durduğumuz için zaten Ereğli bu noktaya geldi. OYPA’daki işçiler hala daha 22 seneden beri haklarını alamadılar.
-FABRİKA TRABZON’DA OLSA DIŞARIDAN BİR KİŞİ ALMAZLAR-
Maalesef Ereğli’den ne mühendis alıyorlar, ne işçi alıyorlar. Hep dışarıdan getiriyorlar adamları. Fabrika bugün Trabzon’da olsaydı herhalde dışarıdan bir tane adam giremezdi. Ama burada biz Ereğli halkı, başta ben, sen, gıvırcık, sessiz, sakin, ensesine vur, lokmasını al. Hiç itiraz etmiyoruz. Onun için çocuklarımız eziliyor. İstanbul’da, Yalova’da, Tuzla’da, Bursa’da Ereğli kolonileri kurulmuş vaziyette. Bütün gençler, eşini, nişanlısını bırakmış oralarda çalışıyor. Ereğli gibi Türkiye’nin en büyük sanayi kentinin bulunduğu yerde işsizlik kol geziyor. En büyük sıkıntımız, bütün vatandaşlar geliyor iş istiyor. Ağlayanlar, intihar etmeye kalkanlar karşısında o kadar üzülüyoruz ki bir şey de yapamıyoruz. Bu çaresizliklere son vermemiz lazım.
-SAADET ORUÇ’LA EREĞLİ SEVDASINDA BİRLEŞİYORUZ-
Fakülte konusunda iyi bir çalışmamız var ortak. Kaymakamımız önderlik yapıyor o işe. İyi bir noktaya doğru gittiğimizi düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Hanım bize devamlı yardım ediyor. Kendisine de söyledim. Ereğli sevdası bizi birleştiriyor. Çok değerli bir hanımefendi. Ereğli’ye hizmet vermek için elinden gelen gayreti gösteriyor. Allah razı olsun ondan. Zaman zaman konuşurken senin isminden bahsediyorduk zaten ilçe başkanlığından önce. Fakülte binası iyi gidiyor, bütün mesele bağışlara kaldı bir de sizlerin göstereceği gayretle yeni fakülteler gelmesi lazım ki bağışçılar bağış versin.
-EREĞLİ’NİN KALBİNİ KIRANIN KALBİNİ KIRARIM-
Sütlüce’de 5 kw’lık enerji hattı yapmak için 300 dönüm yeri aldık. Dağlık, taşlık Vali Bektaş’tan geçirdik. Herkes yardım etti bize. Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne gitti. Ne olacaktı. Avrupa’dan karşılıksız para bulduk. Enerji üretecektik, her şey bitti, Ankara’dan onay vermediler. AK Parti’li bir büyüğümüzden ricada bulunduk. 3 gün sonra bize döndü, ‘Alamazsınız orayı çünkü Zonguldak AK Parti Milletvekilleri CHP’li Belediyeye orayı vermeyin’ demiş, diye anlattı. Ben de çıktım basına açıklama yaptım. Kimse de çıkıp ‘Biz böyle bir şey yapmadık’ demedi. Kimsenin kalbini kırmam. Ama Ereğli halkının kalbini kıran olursa, ben de onun kalbini kırarım, hiç anlamam. Demir Çelik fabrikasını endüstri bölgesi yapmaya kalktılar. Milletvekili Hamdi Uçar paraların hepsini Zonguldak’a almaya kalktı. Bu konudaki görüşlerime katılmayabilirsiniz ama maalesef gerçek bu.
Ben size ve arkadaşlarınıza başarılar diliyorum. Yıllardır politika yapan bir abiniz olarak Ereğli için yapacağınız hizmetlerde arkanızda olacağımı özellikle ifade etmek istiyorum. Aranızda çok arkadaşım var, sizlerin başarılı olacağınıza inanıyorum.”
“EREĞLİ’NİN ORTAK MENFAATLERİNDE BİRLİKTE OLACAĞIZ”
AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt da Başkan Posbıyık ve meclis üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür ederek, şunları söyledi:
“Ziyaretiniz bizi fazlasıyla onurlandırmıştır. Bizim olduğumuz yerde haklının ve adaletin dışında bir durumun söz konusu olmayacağı çok iyi bilinmeli. Temelinde hukuki, meşruiyet olan, Ereğli’nin ortak menfaatine olan her konuda biz elimizi taşın altına sokacağımızı ifade ettik. Bunun dışındaki durum bizim yönetimimizde AK Parti’de olmayacaktır. Biz kararlarımızı AK Parti İlçe Teşkilatı olarak bağımsız, hiç kimsenin etkisi altında kalmadan veriyoruz. Yine belediye grubu olarak hiç kimsenin etkisi altında kalmadan özgür hür irademizle kararlarımızı veriyoruz. Burada iradesini ortaya koyabilecek çok nitelikli arkadaşlarımız var. Bizim kimsenin etkisi altında kalma gibi durumumuz söz konusu değil. Ereğli’nin hak ve menfaatine olabilecek, temelinde hukuki meşruiyet olan her türlü tasarrufun yanındayız. Biz milletvekillerimizle birlikte çalışma durumundayız. AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatı Milletvekillerinin dışında bir tasarruf üretemez. Milletvekillerimiz de inşallah bundan sonraki süreçte bizimle beraber Ereğli’nin menfaatleri noktasında her türlü tasarrufu yapacaklardır. Bu noktada en azından biz bunun mücadelesini fazlasıyla vereceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Siyaset olmazsa olmazımız değildir. İlla siyasetin içinde olacağız diye kendimizden taviz verecek durumda değiliz. Kimse AK Parti İlçe Teşkilatına yön veremez. Milletvekillerimizle ilgili görüşlerinize katılmıyorum. Vekillerimizin Ereğli menfaatleri dışında hareket edeceklerini düşünmüyorum. Ereğli’nin ortak menfaatlerinde yapılacak her türlü tasarrufta sizlerin yanındayız.”
Başkan Posbıyık daha sonra ziyaretin anısına Bozkurt’a Herkül heykeli hediye etti, birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler