AnaSayfa > Asayiş > KESİK EL CİNAYETİ DURUŞMASINDA, BABA TAHLİYE EDİLDİ

KESİK EL CİNAYETİ DURUŞMASINDA, BABA TAHLİYE EDİLDİ

Ereğli'de taksici arkadaşı ve onunla arkadaşlık yaptığı iddia edilen eski sevgilisini öldüren sanık Deniz P. ve babası Ali P., hakim karşısına çıktı. Dava ileri bir tarihe ertelenirken, sanık baba Ali P. tahliye edildi.

11.Haziran.2014 Çarşamba 19:43
A A

 

Olay, Kdz.Ereğli’de 7 Eylül 2013 tarihinde meydana geldi. Dedesine ait Uzunmehmet Mahallesi’ndeki bağ evinde öldürüldükten sonra cesetleri olaydan iki gün sonra bulunan Murat Erdoğan (29) ile sevgilisi Gizem Tunç’un (21) katil zanlısı eski sevgilisi Deniz P (22) ve babası Ali P (52) bugün 4. kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, Gizem Tunç ile Murat Erdoğan’ın yakınları katıldı. Mahkeme heyeti bugün görülen davada tanıkları dinledi. Tanıklardan 19 yaşındaki Emre P. olay günü 23.00 sıralarında köpeğini gezdirmek için dışarıya çıktığını belirterek, “Gezdiğim yer ile Murat Erdoğan'ın bağ evinin arası 500-600 metre. Bir ara bir kadının 'Bırakın beni' diye bağırdığını duydum. Merak edip bakmadım. 23.40 sıralarında kadın çığlıkları duydum. Bulunduğum yer dağ olduğu için domuz sesidir diye bakmadım” dedi.
Tanıklardan 23 yaşındaki M.E.D. da, olaydan bir hafta önce sanık Deniz ile taksi durağının arka kısmında karşılaştıklarını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendisi bana Murat ile Gizem arasında bir ilişki olduğunu öğrendiğini, Murat'a gidip zorla senet imzalattıracağını söyledi. Ben de bu şekilde davranmaması gerektiği konusunda uyardım ve oradan ayrıldım."


BABAYA TAHLİYE
Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, Deniz P.’nin tutukluluk halinin devamına karar verirken, baba Ali P tahliye edildi. Duruşmada bir gerginlik yaşanmazken, dışarıda Çevik Kuvvet ekibi güvenlik önlemi aldı.


“BABA OLAYDA VARDI”
Sanık Deniz P.’nin babasının tahliye edilmesine ilk tepki öldürülen ve elleri kesilen Gizem Tunç’un babasından geldi. İtirazda bulunacaklarını belirten Yunus Tunç, “Doğru bir karar değil. Bununla ilgili itirazda bulunacağız. Babası da olayda vardı. Belli kanıtlar var. Şahitlerin ifadesi bunu ispatlıyor. O saatlerde babası ile olduğu belli. Gece onları gören var. Üstlerini birlikte çıkarttıklarını duvardan birlikte atlayarak koştuklarını gören var” dedi.
Adliye çıkışı Murat Erdoğan’ın annesi Dürdane Erdoğan da gözyaşlarını tutamadı. Güçlükle yürüdüğü gözlenen anne Erdoğan, “Ben zaten ölmüşüm beni de öldürsün. Ölsem yaşamasam bundan daha iyi” diye tepki gösterdi.
Sonraki duruşmanın 5 Eylül tarihinde yapılmasına karar verildi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler