AnaSayfa > Asayiş > YENİ MÜDÜR, PARALELİN PANZEHİRİ!

YENİ MÜDÜR, PARALELİN PANZEHİRİ!

Zonguldak'a yeni atanan Emniyet Müdürü Osman AK'ın tayini Ulusal Medya'da; "Cemaatin belalısına verilen görev, Pensilvanya'yı çıldırtacak' şeklinde değerlendirildi

04.Haziran.2014 Çarşamba 15:09
A A

 

İşte Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğüne atanan Osman Ak hakkında Odatv'de yayınlanan haber:

Cemaate yönelik ilk operasyonu yapan isim olan Osman Ak, iade-i itibar ile, Zonguldak Emniyet Müdürlüğüne atandı.

Emniyet içindeki ''Cemaat örgütlenmesi'' raporunu hazırladıktan sonra hedef haline gelen, ''Telekulak Çetesi'' iddiasıyla yargılanan Osman Ak, iade-i itibar ile Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’ne atandı.

CEMAAT ÖRGÜTLENMESİ RAPORUNDAN SONRA YARGILANMIŞTI

Ankara Emniyet Müdür yardımcılığından alındıktan sonra görev verilmeyen ve yıllarca yargılanan Osman Ak, Devlet Güvenlik Mahkemesinde Gülen ile ilgili davada 12 Kasım 2001 tarihinde ifade vermişti.

Daha sonra meslekten ihraç edilen ve mahkeme kararı ile geri dönen Ak'ın, MGK Genel Sekreterliğine emniyet irtibat görevlisi olarak atanma girişimi ve 1. sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne yükselmesi de engellenmişti.

Hatırlanacağı üzere dönemin Ankara Emniyeti Müdürü Cevdet Saral ile, istihbarattan sorumlu yardımcısı Osman Ak, 1999 yılında Cemaat’in Emniyet içindeki yapılanması konusunda bir rapor hazırlamış, ardından emniyette ''Telekulak Skandalı'' ortaya çıkmıştı. Yaşanan bu gelişmenin ardından Saral ve Ak görevden alınmış, 963 kişiyi yasa dışı dinlettikleri gerekçesiyle yargılanmışlardı. Saral, başlarına gelen olayların cemaat yapılanması olduğunu açıklamış ve ''Emniyet teşkilatında ilk kez Cemaat soruşturması yaptık, engellenip yargılandık. Soruşturma aşamasına geçebilsek, daha somut bilgilere ulaşabilecektik'' demişti.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler