AnaSayfa > Asayiş > Ereğli' de yağmur suları heyelana neden oldu

Ereğli' de yağmur suları heyelana neden oldu

Ereğli'de gece saatlerinde başlayan ve kısa sürede etkili olan yağış sonrasında Kirmanlı mahallesinde heyelan meydana geldi. Ağaçlarında yıkıldığı heyelanda bir araç zarar görürken, toprak yığını ve ağaçlar belediye ekiplerince temizlendi.

01.Haziran.2014 Pazar 16:07
A A
2 gündür etkili olan yağmurun ardından dün saat 10.30 sularında Kirmanlı mahallesi Zirve sokak üzerinde heyelan meydana geldi. Alınan bilgilere göre dün gece itibari ile başlayan sağanak yağış kısa sürede etkili oldu. Yollarda göletler oluştu. Kirmanlı mahallesinde ise yağmur sularından boşalan toprak heyelana neden oldu. Sabah saatlerinde aniden yola kayan toprak ve ağaç altında bir araç kalırken, heyelan sırasında yoldan geçen olmaması sebebiyle yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı.

Mahalle halkı heyelan sonrasında polis ve zabıta ekiplerine haber verdi. Heyelan bölgesine gelen polisler, emniyet şeridi ile yolu kapattı. Mahalle sakinlerinden Atalay Dilaver (21) olay sırasında dışarıda olduklarını heyelandan 10 saniye önce kamyonun geçtiğini ve hemen sonrasında da heyelanın meydana geldiğini söyledi.

Aşırı yağış nedeni ile heyelanın meydana geldiğini ifade eden İtfaiye müdürü Muhammet Ali Ateş, ilk olarak ağacı ve daha sonra da toprak yığınını kaldırdıktan sonra yolu açacaklarını, bahçenin üst taraflarında da inceleme yapacaklarını söyledi.

DAHA ÖNCEDE 3 ARAÇ HEYELAN ALTINDA KALMIŞTI

Kirmanlı mahalle muhtarı Nurettin Yaman ise bu olayın mahallesinde ikinci kez yaşandığını söyledi. Muhtar yaman konuşmasında "Bana yarım saat önce bildirdiler. Gerekli yerleri aradık. Daha öncede olmuştu. Bir iki sene önce bu heyelan. Yukarıdan gelen yağmur sularının bu duvarları patlatması. Teknik arkadaşlar şu anda inceliyorlar" dedi.

Yapılan hazırlıkların ardından Ereğli Belediyesi İtfa,ye müdürlüğü ekipleri, ağaç motoru ile ağacın dallarını kesti. İş makinesi tarafından toprak yığını kaldırılırken, duvarın belirli kısımlarının da tıraşlanacağı öğrenildi.

67 TK 546 plakalı araç sahibi, ağacın temizlenmesinin ardından aracını çekerek zarra olup olmadığını kontrol etti. Otomobilinde fazla bir zarar olmadığını söyleyen sürücü 'Geçmiş olsun herkese. Daha beterinden saklasın" dedi.

Diğer yandan aynı mahallede meydana gelen heyelan sonrasında çöken istinat duvarının altında 3 araç ezilmişti.


Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler