AnaSayfa > Ekonomi > MÜSİAD, Üyelerini bilgilendirdi

MÜSİAD, Üyelerini bilgilendirdi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kdz.Ereğli Şubesi tarafından düzenlenen Üye Bilgilendirme Toplantısına MÜSİAD’ın eski Genel Başkanları katıldı.

06.Mart.2014 Perşembe 16:42
A A

Yeni Dönemde Mikro ve Makro Ekonomisiyle Türkiye ana başlığında düzenlenen ve MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer’in moderetörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya MÜSİAD 3. Dönem Genel Başkanı, Albayrak Holding Genel Koordinatörü Doç. Dr. Ömer Bolat, MÜSİAD 4. Dönem Genel Başkanı, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ile MÜSİAD Eski Genel Başkan Yardımcılarından İktisadi Kalkınma Vakfı Muhasip Üyesi Mehmet Nuri Görenoğlu konuşmacı olarak katılım sağladılar.

GEÇİCİ VİZE UYGULAMASINI BİR TÜRLÜ SONA ERMEDİ

İKV çalışmaları hakkında bilgiler veren İKV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Avrupa Birliği ülkeleri tarafından Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının, Türkiye - AB bütünleşmesinin ötesinde Avrupa bütünleşmesinin de ruhuna aykırı olduğunu belirtirken, "Avrupa Komisyonu verilerine göre Türk vatandaşları sadece 2009-2012 yılları arasında 4 yılda, kısa süreli C tipi Schengen Vizesi başvurularına 140 milyon avro para ödedi. Almanya 5 Eylül 1980'de geçici bir tedbir olarak Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulaması başlattı. Geçici olarak başlatılan bu uygulama, 34 yıldır süregelmekte.” dedi.

VİZEYE İLİŞKİN ÜSTLENİLEN MADDİ VE MANEVİ YÜK AYRIMCILIĞA UĞRUYORUZ ALGISINI KÖRÜKLÜYOR

2012 yılında Türk vatandaşlarının, Schengen vizesine en çok para ödeyen ülkeler sıralamasında 5. sırada yer aldığını vurgulayan Vardan, şunları kaydetti:

" Sadece standart Schengen vizesi için ödenen ücret 140 milyon avro. Bir de aracı kurum, postalama, randevu alma için ödenen var. Bunları da hesaba kattığınızda bu rakam en az 2,5-3 kat daha artmakta. Bu uygulamanın 1980 yılından bu yana sürdüğünü düşündüğümüzde, 34 yıllık hesabı siz yapın. Dolayısıyla vizeye ilişkin üstlenilen bu maddi ve manevi yük, Türk toplumunda, 'ayrımcılığa uğruyoruz' algısını körüklüyor ve sadece bu yüzden sürece desteği azaltıyor."

Vardan, gelinen noktada, iş dünyasının bir temsilcisi olarak arzularını, "sürecin adil şekilde işletilmesi", "daha önce Batı Balkan ülkeleri için sergilenen bütüncül ve istekli yaklaşımın Türkiye için de benimsenmesi", "sürecin en hızlı şekilde tarafların etkin işbirliği ile sonuçlandırılması" ve "vize muafiyetinin gerçekleşmesi" olarak sıraladı.

SOSYO-KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİMİZİ ULUSAL BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN MERKEZİNE KOYMALIYIZ

MÜSİAD 3. Dönem Genel Başkanı Doç. Dr. Ömer Bolat yaptığı konuşmada, ülkemizin gelişme ve kalkınma yolunda hızla ilerlediğini dile getirirken, “ Bugün ülkemizin ekonomik ve siyasi manada gelmiş olduğu nokta ortada. Mayıs 2013’den bu yana ülkemizde yaşanan birçok olumsuz hadiseye rağmen, ekonomik ve siyasi manada güçlü bir yapıda olduğumuzu görmek bizleri umutlandırmaktadır. Sosyo kültürel zenginliğimizi ülkemizin birlik beraberliğine katkı sağlama konusunda kullanmamız ulusal menfaatlerimiz gereği olmalıdır. Siyasi, etnik, dini vb. düşünce anlamındaki farklılıklarımızı kazanç haline getiremediğimiz müddetçe tam manasıyla demokrasi ve gelişmişlikten söz etmemiz mümkün olmayacaktır.

YENİ TÜRKİYE’DE DEMOKRASİ, EKONOMİK KALKINMA VE TOPLUMSAL REFAH ÖNCELİĞİMİZ OLMALI

Bundan 11 yıl önce 6 yıl süren bir 28 Şubat süreci yaşadık. Bu süreç yolsuzluklar, fakirleşme, işsizlik, yasaklar ve zulümle özdeşleşen bir süreçti. 70’lerin 80’lerin ortamına baktığımızda vesayetçi güçler kimdi? Askerdi, Üst Yargıydı, YARSAV’dı, Üniversitelerdi, YÖK’tü, TÜSİAD’tı, medya imparatorları olarak kendilerini üstün gören çevrelerdi. Bunlar siyasetin risklerini siyasetin zorluklarını üstlenmeden halkın karşısına çıkmadan seçim kazananlara, hükümet olanlara adeta talimatlar veremeye çalışıyorlar ve çoğunda da başarıyorlardı. Kendi boyundurukları altına girmeyenleri kendilerine direnç gösteren hükümetleri de çeşitli yollarla deviriyorlardı. 70 yıllarda gazetelere ilanlar vererek, 90 yıllarda raporlar yayınlayarak, muhtıralara destek olarak, darbecilerin yanında yer alarak, medyanın psikolojik savaşlarına finansal destekler sağlayarak hükümetlere rol biçiyorlardı.

Bugün artık yeni Türkiye kurulurken, Türkiye’nin siyaseti demokrasileşirken, temel hak ve hürriyetler vatandaş için genişletilirken, ekonomik kalkınma ve refah tüm vatandaşlara iletilmeye çalışılırken, kamu hizmetleri vatandaşlara eşit olarak verilmeye çalışılırken, sivil toplum kuruluşları güçlendirilirken, bazı çıkar odaklarının da gücü çok azaldı. ” dedi.

Programın değerlendirmesini yapan MÜSİAD Kdz.Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer şunları söyledi:

“ MÜSİAD’ın kuruluşundan bu yana derneğimize hizmet vermiş Sayın Doç.Dr. Ömer Bolat, Sayın Ömer Cihad Vardan ve Sayın Mehmet Nuri Görenoğlu beyefendilerin katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz Üye Bilgilendirme Toplantımızda ülkemizde ki siyasi ve ekonomik gelişmeler, İktisadi Kalkınma Vakfı Çalışmaları, Avrupa Birliğinde Ekonomik ve Siyasi Durum konularında bilgi paylaşımında bulunuldu. MÜSİAD Düzce Başkanı İsmail Çakmak, MÜSİAD Zonguldak Başkanı Salih Yılmaz ve MÜSİAD Bartın Temsilcisi Nadir Balcı’nın yanı sıra MÜSİAD ve Gençlik Kurulu üyelerimizin katılım sağladığı programda yeni üyelerimize eski Genel Başkanlarımız tarafından üyelik rozetleri takıldı. Programımıza katkı ve katılım sağlayan tüm üyelerimize şükranlarımızı sunarım.” dedi.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu