AnaSayfa > Güncel > EREĞLİ'DE ARALIK RÜZGARI ESTİ

EREĞLİ'DE ARALIK RÜZGARI ESTİ

Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin hareketli ve yoğun gündemi Aralık ayında da durmadı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın meclis toplantısında yaptığı açıklamalar büyük etki yarattı. Kent Müzesi’nde Yaman Civan odası açıldı; Cumhuriyet Halk Evleri’nde üretim coşkusu yaşandı. Üretimden, pazarlamaya kadınlar için istihdam alanı yaratacak çalışmalara start verildi. Ereğli Belediyesi’nin ilçe trafiğini rahatlatacak çalışmalara başlaması da Aralık ayının en önemli konuları arasında yer aldı.

01.Haziran.2020 Pazartesi 17:10
A A

İşte Aralık ayında öne çıkan faaliyetlerden bazıları:

KENT MÜZESİ’NDE ‘YAMAN CİVAN ODASI’ AÇILDI

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Ereğli’ye kazandırdığı Kent Müzesi’nin kuruluşunun 5’inci yılında Ünlü Heykeltraş Yaman Civan’ın eserlerinin yer aldığı oda ile Demirci Dede Köşesi’nin açılışı yapıldı, Tarihi Kentler Birliği’nden alınan ödül müzeye kondu. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, tarihi ve kültürel değerlere her zaman sahip çıktıklarını söyledi, sanata ve sanatçıya desteklerin devam edeceğini belirtti. Posbıyık “Evlerinde, müzede sergilenmeye uygun değerli eşyası olanlar mutlaka Kent Müzesi’ne bağışlasınlar” dedi.

EREĞLİ'DE YENİ FAKÜLTELER İÇİN MÜJDE

Vali, Kaymakam, Belediye, Rektör bir araya geldi. Projeleri, belediye ve İTÜ'den ekipler hazırladı. Belediye üzerine düşen desteği sağladı. Eski hastanenin olduğu alanda, içinde yeni fakültelerin yer alacağı bir kampus inşa edileceği duyuruldu. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilk kazmanın 6 ay sonra vurulacağını açıkladı.

TERSANELERİN İMAR PROBLEMLERİ ÇÖZÜLDÜ

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bugüne kadar imar problemleri nedeniyle tapularını alamayan tersanelerin bu sorunlarının çözüldüğü ve iki tersanenin şimdiden tapusunu aldığı müjdesini verdi. Posbıyık, Vali, kaymakam, siyasi parti temsilcileriyle hep beraber çalışarak tersanelerin bu sorunlarını çözdüklerini söyledi. Böylece tersanelerin, kredi kullanabilmeleri ve yeni bağlantılar kurmaları kolaylaşacak.

ELMATEPE'YE YÜZME HAVUZU İÇİN YER VERİLECEK

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Aralık ayı Meclis toplantısı sırasında önemli açıklamalar yaptı. Belediye'nin çalışmaları konusunda ayrıntılı bilgi veren Posbıyık, projelerin, hazırlanma ve onay süreçlerinin zaman aldığını ancak birbiri ardına tamamlanacaklarını söyledi. Yıkılan belediye binasının yerine yapılacak bilim sanat kültür merkezi binasının Anıtlar Yüksek Kurulu'nun incelemesinde olduğunu ve son aşamaya geldiğini anlatan Posbıyık, Kurul temsilcilerinin 11 Ocak'ta bir kez daha Ereğli'ye geleceklerini açıkladı. Posbıyık, AKM binasının çatı ve dış cephe yenilemelerinin başladığını, içiyle ilgili olarak Opera Bale Vakfı temsilcilerinin verdiği bilgiler çerçevesinde proje hazırlandığını ifade etti. Posbıyık, Elmatepe'ye yüzme havuzu için yer vereceklerini açıkladı.

SU ÜRÜNLERİ MODERN BİR PROJEYLE YENİLENİYOR

Posbıyık, Su Ürünleri'nin modern bir yapıya kavuşturulacağı, hazırlıkların sürdüğü bilgisini verdi. Konuyla ilgili proje çalışmaları son aşamaya geldi.

YOLCULAR İÇİN İNDİRME YERİ HAZIR

Halil Posbıyık, yolculara indirme yeri yapıldığını, bilet satış noktalarının oluşturulduğunu söyledi.

GÜLÜÇ'E HUKUK MESAJI

Gülüç Belediye Başkanı'nın, kendi sınırlarında olmamasına rağmen, kirlilik yaratan cüruf tesisleri için "mahsuru yoktur" yazısı yazdığını, Eski Erdemir Plajı'nı Ereğli'ye verdirtmemek için baskı yaptığını ve yanlış bilgilerle yöneticileri yanılttığını anlatan Posbıyık, "Gülüç Belediye Başkanı, Ereğli halkının hakkını gasp etmeye çalışırsa, Gülüç'ün Ereğli'ye bağlanmasıyla ilgili mahkeme kararının uygulanmasını talep ederiz. Karşı mücadeleye geçeriz" dedi.

METRUK BİNADA TEHLİKE OLUŞTURAN BÖLÜMLER TEMİZLENDİ

Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta ve İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Orhanlar Mahallesi Dikili Caddesi'nde bulunan metruk binada tehlike oluşturan bölümleri temizledi.

İZMİR FUARINDA EREĞLİ TANITILDI

5-7 Aralık'ta, Dünya turizmine kapılarını açan İzmir Travel Turkey Fuarı’nda Kdz. Ereğli Belediyesi standı yoğun ziyaretçi akınına uğradı, katılımcılara Ereğli tanıtılıp yöreye özgü ikramlarda bulunuldu.

ÇOCUKLAR ERDEMİR İÇİN "HAVAMIZI KİRLETMEYİN" KAMPANYASI BAŞLATTI

Atatürk Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Zeynep Tuzlalı ve arkadaşlarının, Erdemir'in hava kirliliğine karşı başlattıkları imza kampanyası büyük ilgi gördü. Gençlerin topladıkları yüzlerce imza, konuyla ilgili duyarlılığı ortaya koydu.

EREĞLİ'YE YENİ ÇINARLAR DİKİLDİ

Kdz. Ereğli Belediyesi, 10’uncu kilometre eski kantar bölgesi mesire alanında ağaçlandırma çalışmaları başlattı. Bu bölgeye yeni çınarlar dikildi.

BELEDİYEDEN 242 AİLEYE GIDA YARDIMI

Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yeni yıl öncesi 242 aileye gıda yardımında bulunuldu.

POSBIYIK, HALKIN SORUNLARIYLA YAKINDAN İLGİLENİYOR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, halk toplantılarını Aralık ayında da sürdürdü. Başkan Posbıyık, belediyede halkın sorun ve taleplerini dinleyerek çözümleri için ilgili birimleri görevlendirdi.

EREĞLİ ZABITASI ‘ŞIRINGA ÇİKOLATA’ DENETİMİNDE

Ankara ve Diyarbakır’da ‘şırınga çikolata’dan 2 çocuğun hayatını kaybetmesi üzerine teyakkuza geçen Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki okul kantinlerinde ve çevresindeki bakkallarda, marketlerde denetim yaptı.

CUMHURİYET HALK EVİNDE ÜRETİM COŞKUSU YAŞANIYOR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Halk Evi’nde düzenlenen kurslara katılan kursiyerleri ziyaret etti, taleplerini dinledi. Bu yıl ilk kez açılan sepet örme kursu, cam atölyesi ve fırın yerleştirilen seramik atölyesi hakkında açıklamalarda bulundu. Posbıyık, kursiyerlerin, bu kurslarda üretmeyi öğrendikleri ürünleri satabilecekleri bir satış noktası oluşturacaklarını müjdeledi. Posbıyık, "Ereğli'yi simgeleyen figürlerle süslenmiş hediyelik eşyaların üretimini destekleyeceğiz" dedi.

YERLİ MALI HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Zabıta Müdürlüğü ekipleri Yerli Malı Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Ekipler, yerli ürünlerin üretim ve tüketiminin önemine dikkat çekmek üzere ilkokul öğrencilerine merkez pazaryerini gezdirdi, kreş öğrencilerine yerli malı ikram etti.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Kdz. Ereğli Belediyesi, 600 kilometrelik yol ağına sahip ilçede trafiği rahatlatacak çalışmalara başladı. İlçe genelinde trafiğin sıkıştığı noktalarda yeniden düzenleme çalışmaları yapılıyor.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ ROMACTED ÇALIŞTAYI'NDA

Kdz. Ereğli Belediyesi, Roman yurttaşların sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Kızılcahamam’da düzenlenen Romacted Çalıştayı'na katıldı.

POSBIYIK’TAN ‘AYNI DENİZİN ÇOCUKLARIYIZ’ PROJESİNE DESTEK

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Çiğdemli Ortaokulu’nun Karadeniz’e kıyısı olan ülke ve illeri kapsayan ‘Aynı Denizin Çocuklarıyız’ projesine destek oldu.

CEP HERKÜLÜ OYUNCULARI, HERKÜL’ÜN ŞEHRİNE GELDİ

Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Özdemir Park AVM Avşar Sineması işbirliğinde, ‘Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu’ filminin oyuncuları Ereğli’ye geldi. Kdz. Ereğlili yönetmen Özer Feyzioğlu’nun yönettiği ‘Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu’ filminin oyuncuları Herkül’ün yaşadığı şehir Kdz. Ereğli’de Cehennemağzı Mağaraları ve Herkül Anıtı’nı ziyaret ederek seyircilerle buluştu. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, filmde Cep Herkülü'nü canlandıran oyuncu Hayat Van Eck’e ‘Herkül, Cep Herkülü'ne emanet’ diyerek heykelini hediye etti.

SANAYİ SİTESİ, HURDA ARAÇLARDAN TEMİZLENDİ

Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta ekipleri, cadde ve sokaklarda fuzuli işgal oluşturan ve görüntü kirliliğine yol açan hurda araçları kaldırma çalışmalarına Kışla Sanayi Sitesi ile devam etti, 52 hurda araç sanayi sitesinden kaldırıldı.

TOLGA BASAN’A ‘O SES TÜRKİYE’DE DESTEK

O Ses Türkiye’de gösterdiği performansıyla yarışmaya devam eden Ereğlili genç müzisyen Tolga Basan, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’tan tam destek aldı.

YENİ YIL İÇİN EĞLENCE YERLERİ DENETLENDİ

Kdz. Ereğli Belediyesi ekipleri 2020 yılı öncesi işyerlerinde denetim yaptı. İlçe genelindeki gıda üretim ve satış yerlerini denetleyen ekipler gıdaların saklanması, depolanması, son kullanma tarihleri, genel temizlik, çalışan personelin kıyafetleri, sağlık muayene kartları gibi konularda kurallara uyulup uyulmadığını kontrol etti.

POSBIYIK’TAN MİNİKLERE YENİ YIL HEDİYESİ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Ereğli Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde çocuklara hediyeler vererek yeni yıllarını kutladı.

RESSAM MEMNUNE AKYÜZ’E PLAKET

Ressam Memnune Akyüz, 2002 Hamsi Festivali'ni ve Ereğli'yi konu alan iki eserini Kent Müzesi'ne bağışladı. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Memnune Akyüz’e teşekkür ederek, plaket verdi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu