AnaSayfa > Güncel > OCAK AYINDA EN ÇOK ÇOCUKLAR SEVİNDİ

OCAK AYINDA EN ÇOK ÇOCUKLAR SEVİNDİ

Karadeniz Ereğli Belediyesi yeni yılın ilk ayında tüm hızıyla çalışmalarına devam etti. İlçedeki sportif faaliyetleri desteklemek amacıyla Belediye Meclisi’nde komisyon kuruldu, Roman vatandaşlara sağlık desteği verildi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın Ocak ayında verdiği müjde en çok çocukları sevindirdi. Belediye ‘Oyuncak Müzesi’ kurmak için çalışmalara başladı.

02.Nisan.2020 Perşembe 17:59
A A

İşte 2020 yılının Ocak ayında öne çıkan faaliyetlerden bazıları:

SPOR KOMİSYONU KURULDU

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Ocak ayında yılın ilk toplantısını yaptı. Toplantıda grupların önerisiyle ilçedeki sportif faaliyetleri desteklemek, belediye-hükümet işbirliğiyle alt yapı çalışmalarını organize etmek üzere Spor Komisyonu kurulmasına karar verildi.

Komisyona CHP grubundan Tarkan Atik, Sertan Kuzu ve Satılmış Yiğit, AK Parti Grubundan da Yahya Çakır, Zafer Yalman ve Fuat Ulaş seçildiler.

BAHÇIVANLIK KURSİYERLERİNE KATILIM BELGELERİ VERİLDİ

Kdz. Ereğli Belediyesi Cumhuriyet Halk Evi’nde düzenlenen Bahçıvanlık kursunu tamamlayan 43 kursiyere belgeleri Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık tarafından verildi.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ SALON SPORLARI SEZON AÇILIŞI YAPILDI

Kdz. Ereğli Belediyespor Kulübü tarafından 2019-2020 Sezonu salon sporları açılış töreni Kavaklık Gençlik ve Spor Merkezi Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törene Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, Kdz. Ereğli Belediye ve Kdz. Ereğli Belediyespor Kulüp Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Kız Erkek Basketbol – Voleybol – Oturarak Voleybol – Hentbol – Boks ve Halk Oyunları ile futbol okulundaki takımlar elde ettikleri başarılar anons edilerek salona davet edildi.
Başkan Posbıyık; “Salon sporları ve kız futbol takımlarımızı da dahil ettiğimizde 11 Ayrı branşta 700’ün üzerinde lisanslı sporcumuz var" dedi.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ’NDE MEMUR SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Kdz. Ereğli Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında Belediyede çalışan 199 memuru kapsayan toplu sözleşme imzalandı. Memurlara en yüksek oranda zam veren ve ikramiye sayısını artıran Başkan Posbıyık “Yaptığımız sözleşmeler diğer belediyelere hep örnek olmuştur. Sizden tek ricam patronumuz olan halka iyi davranın” dedi.

POSBIYIK, KASTAMONU’DA TEMASLARDA BULUNDU

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kastamonu’ya giderek DSİ, İller Bankası ve Karayolları Bölge Müdürlüklerinde temaslarda bulundu.
Başkan Posbıyık, Belediyenin yapacağı çalışmalarla ilgili Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Bölge Müdürü Hayrettin Baysal, İller Bankası Kastamonu Bölge Müdürü Ümit Aziz Kara ve Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Mahmut Ziya Sarı ile görüştü.

ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİNDE BEYANNAME DÖNEMİ BAŞLADI

Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ticari amaçla kullanılan ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayenelerinin 28 Şubat 2020 tarihine kadar yaptırılmasının zorunlu olduğunu duyurdu.

ÖĞRENCİLERDEN POSBIYIK’A SEVGİ SELİ

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Bahçeşehir Kdz. Ereğli Koleji tarafından düzenlenen ‘Master6 – Meslek Uzmanları ile Kariyer söyleşileri Liderlik ve Yerel Yönetimler’ söyleşisine katıldı, deneyimlerini aktardı, öğütler verdi. Okul binasında öğrenciler tarafından alkış ve sevgi çığlıkları ile karşılanan Posbıyık, kendisine gösterilen ilgi karşısında duygusal anlar yaşadı.

POSBIYIK, GAZETECİLERLE BULUŞTU

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile birlikte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gün içinde geçirdikleri rahatsızlıktan dolayı evlerinde istirahat eden gazeteciler Fikri Kapan ve Hüseyin Aksakal’ı da ziyaret eden Posbıyık “Basın özgürlüğünün sağlandığı, basın emekçilerinin çalışma koşullarının iyileştiği nice 10 Ocak’lar diliyorum” dedi.

ROMAN VATANDAŞLARA SAĞLIK DESTEĞİ

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin ev sahipliğinde Avrupa Konseyi ve Türk Belediyeler Birliği işbirliğinde gerçekleştirilen Romacted programı kapsamında ilçede yaşayan Roman vatandaşlara sağlık desteği verildi.

ÇOCUK VE GENÇLİK MECLİSİ, PROTOKOLÜ ZİYARET ETTİ

Kdz. Ereğli Belediyesi 2019-2020 dönemi Çocuk ve Gençlik Meclisi Başkan ve üyeleri ilçe protokolünü ziyaret etti.

Çocuk Meclisi Başkanı Duru Karaman, Gençlik Meclisi Başkanı Yiğitcan Yıldırım ve Üyeler, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, Jandarma Komutanı Erkan Bülbül, TSO Başkanı Arslan Keleş, Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy ve Müze Müdürü Ahmet Mercan’ı ziyaret ederek projelerini anlattılar.

ÖĞRENCİLERİN YAZDIĞI ŞİİRLER KİTAP OLDU

Kdz. Ereğli Belediyesi öğrencilerin kaleme aldığı şiirleri kitap haline getirip dağıttı. Başkan Posbıyık, öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin katıldığı dağıtım töreninde “Cumhuriyet Şiirleri Kitabı ve Uzun Mehmet Şiirleri Kitabı, değerlerimizi yeni kuşaklara aktarmak açısından çok önemli bir çalışma. Bu kitaplara ruh veren tüm öğrencilerimizi, velilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.

POSBIYIK MUHTARLARLA BULUŞTU

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek çalışmaları değerlendirdi, muhtarların istek ve taleplerini dinledi. Muhtarların, siyaset üstünde kalarak, ayrım yapmadan halka hizmet vermeleri gerektiğini vurguladı.

Posbıyık, başkan yardımcıları, bazı daire müdürleri ve başkan danışmanları ile birlikte Kepez Muhtarı Baki Karaarslan, Elmatepe Muhtarı Yüksel Erkez, Ören Muhtarı Halil Sever ve Ömerli Muhtarı Süleyman Korkmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, yapılan çalışmaları değerlendirdi, muhtarların istek ve taleplerini dinledi. Muhtarların, siyaset üstünde kalarak, ayrım yapmadan halka hizmet vermelerinin önemine işaret etti. Toplantıda Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Muhtarlar Konfederasyon Üyesi Şakir Başol ve mahalle muhtarları hazır bulundu.

YEREL GAZETE SATIŞ STANDLARI HİZMETTE

Kdz. Ereğli Belediyesi, okuyucuların yerel gazeteye daha rahat ulaşabilmesi için 2 ayrı yerel gazete satış standını hizmete sundu, Gazeteciler Başkan Posbıyık’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Okuyucular, şehir merkezindeki Anıt Büfe ve Emniyet karşısı Meşhur Büfe’de yerel gazetelere ulaşabilecekler.

OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA HAZIRLIK YAPILDI

Kdz. Ereğli Belediyesi, olumsuz hava koşullarına karşı tüm hazırlıklarını yaptı, araç, gereç, tuz stokları hazır hale getirildi.

Başkan Posbıyık “İkisi aynı zamanda tuzlama yapabilen 4 kar küreme kamyonu, 1 adet kar küreme aracı, 1 Adet loder, 3 tuzlama aracı 9 adet JCB iş makinesi ile 2 greyderi olası kar yağışına karşı hazır bekletiyoruz” dedi.

ELAZIĞ’A YARDIMA GİDEN İTFAİYE EKİBİ, EREĞLİ’YE DÖNDÜ

Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası Ereğli Belediyesi 7 kişilik arama-kurtarma ekibiyle yardıma gitti. Çalışmalarını tamamlayarak kente dönen İtfaiye ekibini Belediye Başkanı Halil Posbıyık, çiçekle karşıladı “Allah razı olsun, çok hayırlı bir iş yaptınız“ dedi.

Posbıyık, Elazığ'da yaşanan deprem felaketi sonrası İlçe Belediyesi olarak hemen bölgeye ekip gönderdiklerini belirterek “Yaşanan deprem felaketinden büyük üzüntü duyduk, çok yaralandık. Giden ekiplerimiz hem çadır kurdu hem de enkazda arama kurtarma faaliyetlerine katıldı. İlçemizden kurtarma ve yardım ekiplerimizin gitmesi bizleri çok onurlandırdı. Allah razı olsun. Çok hayırlı bir iş yaptınız" dedi.

POSBIYIK: ALEMDAR’A İSTİKLAL MADALYASI İSTİYORUZ

Kdz.Ereğli'de İstiklal Savaşı'nın ilk deniz şehidi Recep Kahya ile Alemdar Gemisi'yle yazılan destan, 99'uncu yıl dönümünde etkinliklerle anıldı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Zonguldak Milletvekillerine çağrıda bulunarak “Alemdar’a İstiklal Madalyası getirmenizi bekliyoruz” dedi.

POSBIYIK’TAN ÇOCUKLARA MÜJDE!

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’tan çocukları sevindirecek haber geldi. Abdi İpekçi Salonu’ndaki çalışmaları denetleyen Başkan Posbıyık, “Buraya Oyuncak Müzesi kurmak için çalışmalara başladık. Yan tarafına da atölye yapıyoruz. Bütün ülkelerin Büyükelçiliklerinden geçmiş kültürlerini yansıtan oyuncak talep ettik. Halkımıza da çağrıda bulunuyorum, siz de elinizdeki geçmişten kalan oyuncakları bize getirin, isminizle burada sergileyelim” dedi.

NATO GÖREV GRUBU KDZ. EREĞLİ’DE

NATO Daimi Mayın Karşıtı Tedbirleri (MKT) Görev Grubu’na mensup askeri gemiler Ereğli Limanı’na demirledi. Gemi Komutanları Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına ziyarette bulundu.

NATO Daimi Mayın Karşıtı Tedbirleri (MKT) Görev Grubu-2 (SNMCMG-2) gemilerinden, Romanya Deniz Kuvvetleri'ne ait 2Ros V.Adm.Constantin Balescu 274, Almanya Deniz Kuvvetleri'ne ait Fgs Fulda M-1058 ve Bulgaristan Deniz Kuvvetleri'ne ait Bgs Priboy 63 isimli askeri gemiler, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG Akçay M-270 ile birlikte SNMCMG-2 Komutanı Dz.Alb.Valentin Catalin Vlad komutasında Ereğli Limanı’na demirledi.
Askeri heyet Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına nezaket ziyaretinde bulundu.

EMITT FUARI'NDA KDZ. EREĞLİ STANDI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

94 Ülkeden bin 201 katılımcının yer aldığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) düzenlenen törenle açıldı. Fuarın açılışına Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık, Belediye Meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı. Fuarda, üç boyutlu tasarımlar, Cehennemağzı Mağarası, Herkül, çilekli kadın ve tanıtıcı görsellerle Kdz. Ereğli standı büyük beğeni topladı.

İMAMOĞLU, EREĞLİ STANDINI ZİYARET ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Emitt Fuarı’nda Karadeniz Ereğli standını ziyaret etti.

Kendisinin Festival sırasında Ereğli’deki görüntülerinin yer aldığı filmi izleyen ve bundan çok memnun olan İmamoğlu Ereğli halkına ve temasları nedeniyle yurt dışında bulunan Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a selamlarını gönderdi.

İmamoğlu’na elpek fuları hediye edildi. Ziyaret sırasında Belediye Başkan Yardımcıları ve ilgili müdürler ev sahipliği yaptı.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu