AnaSayfa > Güncel > GÖRME ENGELLİLER BİSİKLET SÜRDÜ..

GÖRME ENGELLİLER BİSİKLET SÜRDÜ..

Karadeniz Ereğli’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamından Tandemli Bisiklet Turu etkinliği düzenlendi.

12.Mart.2016 Cumartesi 14:12
A A

Ereğli Sahil Bandında bulunan bisiklet yolunda Görme Engelliler Tandemli Bisiklete Biniyor projesi kapsamında, görme engellilere yönelik Tandemli Bisiklet Turu etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Belediye Başkan vekili Ayhan Atay, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, daire müdürleri, görme engelliler ve bisiklek sevenler katıldı.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, etkinlik öncesinde yaptığı konuşmada Tandemli bisikletin Ereğli’de ilk kez karşılaşılan bir proje olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Kaymakamlığımızdan bu işi destek veren arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Gerçekten çok fırtınalı bir gecenin ardından, bunlara rağmen buraya gelen vatandaşlarıma, engelli kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Engelliler Günü çok sayıda etkinlikle kutlanıyor. Bugün biz bazı arkadaşlarla engelli aileleri ziyarete gideceğiz. Devletimizin her zaman yanlarında olduğunu göstereceğiz. Engelli arkadaşlarımıza asla ve asla gam yok, keder yok diyoruz. Onlar topluma katılıyorlar, ekonomiye katılıyorlar, istihdama katılıyorlar, birey olarak katılıyorlar, toplumun içinde yürüyen bireyler olarak katılıyorlar. Bizim de arzumuz bu. Devletimiz onlara yönelik çokça tedbirler almaktadır. Engelli vatandaşları istihdam için önemli adımlar kat etti hükümetimiz. O itibarla buradan ilgili tüm görevlilere şükranlarımızı arz ediyorum.”

GÖRME ENGELLİLER PEDAL ÇEVİRDİ

Daha sonra bir engelli ve bir direksiyon kullanıcısı kişilerden oluşan takımlar, protokol ve katılımcıların alkışları eşliğinde Amfi tiyatro mevkiinden Bozhane’ye kadar olan parkurda bisiklet sürdü. Kaymakam Madenoğlu, engellilerin bisiklete binmesi esnasında bizzat yardımcı oldu.

Tandem bisiklet iki kişinin kullanması için özel olarak hazırlanmış bir bisiklet türü. Önde bulunan sürücü, bisikletin yönünü ayarlarken, arka tarafta oturan engelli pedal çeviriyor.

Etkinliğin düzenlenmesine Ereğli Kaymakamlığı, Ereğli Belediyesi, Ereğli Bisiklet Sevenler derneği, Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği destek verdi.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu