AnaSayfa > Güncel > UYSAL: RANT PEŞİNDE KOŞANLARLA YAN YANA YÜRÜMEM..

UYSAL: RANT PEŞİNDE KOŞANLARLA YAN YANA YÜRÜMEM..

Ereğli'de Kentsel dönüşümü başlatmak için Belediye Meclisinden yetki alan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 'Kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüm olmasın' eleştirilerine, "Benden kimse rantsal dönüşüm beklemesin. Ben rant peşinde koşanlarla yan yana yürümem" dedi.

02.Mart.2016 Çarşamba 16:53
A A

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi’nde CHP’li meclis üyelerinin eski belediye hizmet binasının yıkılarak ‘ticari bina’ yapılması konusunda iller Bankası’ndan 5 milyon 500 bin kredi çekilmesine hayır oyu vermesi üzerine konuşan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “ Borçlanmayı çok büyük gördünüz. Oysa biz 22 ayda devlette devamlılık esastır diyerek, sizin döneminizden kalan 12 Milyon TL borç ödedik.2022’de bitecek borç bile bırakmışsınız ”dedi.
Uysal, “ Sizin döneminizdeki Yalı Caddesi’ndeki peyzaj çalışması borcunu ödüyoruz. İller Bankası’ndan kredi almışsınız, AVM’yi borç almışsınız. Biz, 22 aylık göre süresinde tam 12 milyon liralık eskiden kalan borcu ödedik. Ömerli Konutları’ndaki reklam harcamanız olan 288 bin liralık borcunuzu ödedik. Kadı tarlasındaki bir vatandaşımıza 400 bin lira borç ödedik. Sizlerin döneminden kalan 2022’de bitecek borçlarınız var. Bunları daha önce paylaşmamıştım fakat 22 aylık kısa sürede belediyeye 53 tane araç aldık. Övünmüyorum ancak ‘tasarruf’ diyorsunuz diye anlatıyorum “dedi.
İlgili madde CHP’lilerin red oyuna karşın Ak partili üyelerin oyu ile kabul edildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN YETKİ ALDI..

Uysal, kentsel dönüşüm konusunda CHP’li Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı’nın “Kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüm olmasın” sözü üzerine de, “ Eğer bu konuda şüpheler varsa gelin paylaşalım. Benden kimse rantsal dönüşüm beklemesin. Ben rant peşinde koşanlarla yan yana yürümem. Bu konuda en ufak duyumu bile değerlendiren olacağıma söz veriyorum”ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu