AnaSayfa > Güncel > O ASANSÖR AÇILIYOR..

O ASANSÖR AÇILIYOR..

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ruhi Cöbekoğlu Üst geçidinde bulunan engelli asansörünün açılacağı müjdesini verdi..

03.Aralık.2016 Cumartesi 12:24
A A

Ereğli’de 2013 yılında yapılan ancak, açıldığı günden bu yana hiç çalışmayan Ruhi Cöbekoğlu Üst Geçidi’ndeki engelli asansörü ile ilgili müjde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde geldi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın talimatı ile önce yetkili bir asansör firması ile sözleşme yapıldı, ardından Makine Mühendisleri odası asansörün kullanılabilirliğini ve eksiklerini tespit etti. Gerekli malzemelerin teminine de giden belediye, gerekli parçaların asansöre monte edilmesi ile asansörü kısa sürede çalışır hale getirecek.

Sosyal Medya hesabından 3 Aralık Dünya Engeliler Gününü kutlayan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin Ereğli ziyaretinde gündeme gelen Ruhi Cöbekoğlu Üst Geçidi’ndeki engelli asansörünün çalışmaması sorunu çözülüyor“dedi.
“ilçede engellilerin sosyal yaşama katılmasındaki engelleri ortadan kaldırmaya ve engellilerimizin günlük yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalara önem veriyoruz.” İfadesini kullanan Uysal, “Bugün engellilerimiz belediye hizmet binasında her türlü iş ve işlemlerini rahatlıkla yapabiliyor. Engelli koordinasyon merkezi, Akülü şarz dolum istasyonları, ücretsiz ulaşım gibi sorunları çözmenin yanında, Bulvar, cadde ve kaldırım düzenlemelerimizde engellilerimizin hayatını kolaylaştırıcı her ayrıntıyı düşünerek, düzenlemelerimizi buna göre yapıyoruz. ” ifadelerini de kullandı.

KISA SÜREDE AÇILACAK..
Başkan Uysal, sosyal medyadaki mesajında, Ruhi Cöbekoğlu Üst Geçidi’ndeki engelli asansörünün kısa sürede devreye gireceğini de açıkladı. Bu konuda yetkili bir asansör firması ile sözleşme yapıldığı, asansör firmasının da, Makine Mühendisleri Odasına müracaat etmesi sonrası asansörün eksikliklerinin ve kullanılabilirliğinin tespit edildiğini belirten Başkan Uysal, “Tespit edilen eksiklikler doğrultusunda teklife çıkılarak gerekli parça teminine gidildi. Arızalı parçaların önümüzdeki hafta sonuna kadar temini sağlanacak ve gerekli monte çalışmasının yapılmasıyla asansör devreye girmiş olacak” dedi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler