AnaSayfa > Güncel > TMO, KDZ. EREĞLİ'DE FINDIK ALIMLARINA BAŞLIYOR

TMO, KDZ. EREĞLİ'DE FINDIK ALIMLARINA BAŞLIYOR

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO), yarından itibaren ilçede fındık alımlarına başlayacağını açıkladı.

01.Eylül.2021 Çarşamba 11:09
A A

AK PARTİ Kdz. Ereğli Tanıtım ve Medya Başkanı Ömer Yazıcıoğlu, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"TMO’nin 1 Eylül 2021 tarihi itibariyle, randevu sistemiyle ilçede fındık alımlarına başlayacağını ifade eden Bozkurt; randevuların bizzat ofis binasına gidilerek veya internet üzerinden alınabileceğini söyledi.
Toprak Mahsulleri Ofisi'nin ilçede Pınarcık Köyü Sandalcılar Mahallesi No:97 (Delihakkı Tavuk virajı) adresinde hizmet vereceğini belirten Bozkurt, şunları kaydetti:
"Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan; fındık piyasalarında istikrarın sağlanması, üreticilerimizin pazarlama sorunlarının ortadan kaldırılması ve finansman ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla bir süre önce kabuklu fındık alım fiyatlarını açıklamıştı.
Yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre Toprak Mahsulleri Ofisi'nin kilogram başına uygulayacağı alım fiyatları; Giresun kalite kabuklu fındık için 27 TL, levant kalite kabuklu fındık için 26,50 TL, sivri kalite fındık için ise 25,50 TL şeklindedir. Bu kapsamda Toprak Mahsulleri Ofisi, 1 Eylül'den itibaren aralarında ilçemizin de yer aldığı 18 noktada alımlara başlayacak olup; hasat durumuna göre oluşturulacak nokta sayısının 60'a kadar çıkarılması öngörülmektedir. Fındık alımları randevu sistemi ile yapılacak olup, üreticilerimiz randevularını http://randevu.tmo.gov.tr veya Toprak Mahsulleri Ofislerine müracaat ederek alabileceklerdir. Üreticilerimiz, ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünde kurulan 0 312 416 34 10 Alo Ürün Hattından fındık alımları konusunda detaylı bilgi alabileceklerdir.
Toprak Mahsulleri Ofisi'nin ilçemizde faaliyete geçirilmesinde emekleri bulunan Sayın Milletvekillerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor; fındık üreticilerimizin bereketli bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum.”

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler