AnaSayfa > Güncel > POSBIYIK, BELEDİYENİN PROJE VE HİZMETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

POSBIYIK, BELEDİYENİN PROJE VE HİZMETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, meclis toplantısında belediyenin yaptığı projeler ile hizmetleri değerlendirdi. Plajlar bölgesine otopark yapılması için Merve altından sonra sorumluluk talep ettiklerini açıklayan Posbıyık, Plajlar bölgesi düzenlemeleri, Kreş ve Balık Restoranı Projesi, AKM çalışmaları, Ata Tohumu, Piyale Paşa Konağı, Fakülte ve Kampüs alanı konularında değerlendirme yaptı. Posbıyık ayrıca belediye ile ilişiği kesilen bazı çalışanlar hakkında değerlendirmede bulundu, Ereğli halkına aşı olmaları çağrısını yineledi.

07.Eylül.2021 Salı 11:52
A A

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Halil Posbıyık, belediyenin yaptığı diğer projeler ve hizmetler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
BARIŞ PLAJINA YENİ KOY, HAVUZ, AQUA PARK
Posbıyık şunları söyledi:
“Barış Plajı’nda inanılmaz bir ortam çıktı. Saklı bir bölge vardı, orada duvarlarla çevriliydi. Oraları düzenledik, mesire alanına kadar müthiş bir koy çıktı. Hızla ilerledik ekiplerimiz ayın 18’ine kadar orayı bitirmeye çalışıyorlar. Havuz bitti, su doldurma noktasına geldik. Aqua park imalatı yapılıyor. Çok büyük bir Aqua park yapıyoruz. 12’sinde tırlarla aqua parkın parçaları gelmeye başlayacak ve montajı yapılacak. Burayı, Batı Karadeniz’in hijyen bakımından ve güzellik bakımından tek plajı haline getiriyoruz. Orada cankurtaran güvenlikçi, sağlıkçı, temizlikçi, garson, sigortalı işçilere dünyanın parasını harcıyoruz. Buradan para kazanmıyoruz. Tuvaletlerin temizliği, bakım, tamamen hizmet anlayışıyla yapılan bir iş.
-PLAJLAR BÖLGESİ DÜZENLEMESİ-
Geldiklerinde Valimize, milletvekillerimize söyledim; Belediyeye ait yerler koruma altında ancak köprüden sonra Alaplı sınırına kadar olan kumsal bölgeyi devlet koruyamıyor. Akşamları burada uyuşturucu var, içki var, uygunsuz hareketler var ama tuvalet yok, su yok. İnanılmaz bir durum, dedim. Devletten burayı istiyoruz, yazımızı yazdık, bize verin koruma altına alalım, dedik. Ereğli halkına hizmet edelim ama maalesef şu ana kadar hala cevap gelmedi.
Karayolları’na da bir proje gönderdik. Vatandaş burada park konusunda büyük sıkıntı çekiyor. Zamanında düşünülmemiş, dedik. Biz bunu yapalım. Plajın kenarından 15 metre içine kolonları dikelim, beton dökelim. Altına soyunma odaları, otopark yapalım, dedik. Geçiş hakkını alamadık, daha Karayolları’ndan izin vermelerini bekliyoruz. Güzel bir kumsal, burayı da katabilirsek bu plajlar bizden sonraki nesillere bir armağan olacak, müthiş bir olay.
-KREŞ PROJESİ-
Erdemir’den aldığımız iki yerimiz var. 88 evleri almıştık yurt için. Bir de Erdemir İlkokulu’nun karşısında yolun altındaki yerimize -İBB’den projeleri hazırlandı- büyük bir kreş yapıyoruz. Etrafı tarım arazisi, çiçeklerle, hayvanlarla çocuklar iç içe yaşasınlar diye... Güzel bir kreş yapmaya karar verdik. Projeleri yapılıyor, son aşamaya geldi. Bunu da tamamlayacağız.
-BALIK RESTORANI PROJESİ-
Erdemir Ofis yanındaki alanda restoranımız ilerliyor, denize sıfır, bölgenin en güzel restoranı olacağına inanıyorum. Kolonları dikilmeye başlandı. Sonbaharda bize teslim edecekler.
-AKM’DE SON HAZIRLIKLAR-
AKM’nin önünde itfaiye arabalarını görüyorsunuzdur. AKM salonları tamamen bitmiş vaziyette, iç temizliği yapılıyor. Pandemi yasakları kalktı, orayı faaliyete geçireceğiz. Yapılmayan tek bölümü sinema salonu… Çok amaçlı bu salon kaldı. Sahnesini, opera için büyüttük. Oranın ışıklandırması, montajı yapılacak, akustiği düzenlenecek. Koltuklarını satın alacağız. Beşevler Opera salonunu yapan, İstanbul AKM’yi yapan uzman bir ekip İstanbul’dan geldi, AKM ‘yi gezdirdik, proje hazırlıyor bize. Ama sinema salonu bize engel değil. Kapılarını kapatacağız, arka taraftaki kapısından çalışmalar devam ederken bir sergilerimizi açabileceğiz.
-KURBAN BAYARAMI ÖNCESİNDE YARDIMLAR VE HAZIRLIKLAR-
Kurban bayramı öncesi vatandaşlarımızı karşılamak için bol miktarda gıda kolisi dağıtacağız. Arefe günü geleneksel mevlidimiz var, çiçek dağıtımı yapılacak mezarlıkta. Kazanlarda pilav üstü et dağıtacağız.
-BELEN YENİ MEZARLIK-
Yeni Belen’deki şehir mezarlığında inanılmaz bir çalışma var. Şehit mezarlığı için alanı ortaya çıkardık. Yüksek bir tepede yapıyoruz. Şehitler Derneği Başkanı ve Genelkurmay’la birlikte bu konuda çalışma yapıyoruz. Çok iyi bir aşamaya geldik.
-SÜNNET ŞÖLENİ-
Sünnet şöleni için dün startı verdik. İki senelik aradan sonra pandemi dolayısıyla inanılmaz müracaat var . Yetkili insanlar ‘köylerden de başvuru al’ diye rica ediyorlar ama nasıl sığdıracağız bilmiyorum, hazırlıklarımızı yapıyoruz.
-ATA TOHUMU-
Ata tohumu çalışmalarımız son hızla devam ediyor. İkinci evreyi tamamlıyoruz, önümüzdeki yazdan itibaren tohum dağıtmaya başlayacağız.

-KAR KÜREME ARACI ALIYORUZ-
Büyük bir kar küreme makinesi için siparişimizi verdik. 1 milyon 450 bin liraya kar küreme makinesinin siparişini verdik, yurt dışından gelecek özel yapılıyor.
-ÖNÜMÜZDEKİ YAZ ASFALT REKORU KIRACAĞIZ-
AK Parti’li, CHP’li Meclis üyeleriyle kararlıyız, önümüzdeki yaz Ereğli’de bana ait olan asfalt rekorunu kıracağız. Asfaltsız tek nokta bırakmayacağım. Hazırlıkları yapmaya başladık, bu yaz için 12 bin ton sıcak asfalt, 120 bin metrekare serpme asfalt ihaleleri bitti. Yakında çalışmalara başlıyoruz ama önümüzdeki yaza hazırlıklarımızı yapıyoruz ve Ereğli’de asfalt rekorları kırılacak. Hiçbir yerde asfaltsız tek bir nokta bırakmayacağız Allah nasip ederse.
-15 KÖYE SU VERİYORUZ-
Belediyemiz ile Köylere Hizmet Götürme Birliği arasında protokol imzalandı. Kaymakam beyin başkanlığında yaklaşık 15 köye belediyemiz içme suyu arıtma tesisi ve isale hattından içme ve kullanma suyu veriliyor. Köylerimiz de aynen şehirde yaşayan insanlar gibi arıtılmış içme suyu kullanacak. Abdi, Bakırlık, Çayırlı, Danişmentli, Dedeler, Esenler, Gebe, Halaşlı, Işıklı, İmranlar, Osmanlar, Pembeciler Ruşenler, Yunuslu, Zindancılar Köylerine protokolü yaptık su vermeye biz hazır vaziyetteyiz. Hayırlı olsun köylerimize.
Bu gerçekten bizim meclis üyelerimizle ekibimizle yaptığımız en önemli hizmettir, Türkiye’de örneği yoktur. Köylerde parklarımız, basket potalarımız vardır. Bunların da örneği yok. Meclis üyelerimizi ve çalışma arkadaşlarımı kutluyorum.
-OSB’YLE SU ANLAŞMASI-
Belediye ile OSB arasında yapılan görüşme sonucu Organize Sanayide talep edilen içme ve kullanma suyu konusunda anlaşmaya vardık. Yapılacak çalışmalar ile OSB’nin suyu Ereğli Belediyesi tarafından verilecek. Bu çalışma sonunda OSB’ye aylık yaklaşık 20 bin metreküp su verilecek. OSB yönetimi tarafından belediyemize 1 adet lastik tekerlekli kazıcı yükleyici iş makinesi de bedelsiz olarak verilecek.
-OZON TESİSİ-
Ozon tesisi üzerinde duruyoruz. Çünkü; yağışlı havalarda suyumuzun kokusu rengi değişebiliyor. Sıkıntılarımız var. Bu arıtma tesisine ozon tesisi yapılmamış. Evet peşini bırakmadık, talepte bulunduk, onayladılar. Projeyi siz çizin, dediler. Projeyi biz çizdik, ödedik. DSİ ile yapılan görüşme sonunda içme suyu arıtma tesisine ozon tesisi yapılması konusunda mutabık kalındı. Proje akabinde DSİ tarafından ihale aşamasına gelindi, Ağustos’un ilk haftasında ihalesi yapılacak. Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.
-AŞILAMADA NEDEN BİRİNCİ OLMAYALIM-
Bana kızanlar da olacak; biz belediye olarak meclisimizle çalışma arkadaşlarımızla öncü olmamız lazım. Muğla aşılamada birinci, Zonguldak ve Ereğli niye birinci olmasın. Zonguldak’ta çok değerli doktorlarımız var, hemşirelerimiz ve sağlıkçılarımız var. Hükümetimiz de bol bol aşı göndermiş. Neden Ereğli Zonguldak birinci değil, bunu hazmedemiyorum. Her şeyde ilki yapan belediyeyiz. Neden aşıda birinci olamıyoruz. Onun için, teşvik için bazı laflar söylüyorum. Alınanlar falan oluyormuş ama hiç kimse alınmasın bunları söylemeye devam edeceğim.
-BÜYÜK BİR GENÇLİK ŞÖLENİ PLANLIYORUZ-
Pandemiden dolayı festivali yapamadık. Bu sene de festivali yapamayız. Ön hazırlık 4 ay sürüyor, yapamayız. Bir gençlik şöleni yapmayı düşünüyorum. İnşallah büyük bir gençlik şöleni yapacağız. Aşı olmayanlar sadece kendine zarar vermiyor. Gençlik Şöleni’ne sağlıkçı adam dikeceğiz, aşı olmayanları almayacağız. Aşılarınızı bir an önce yaptırın ki gençlik şölenini sizlere hazırlayayım.
-BELEDİYEDEN PERSONEL ÇIKARIMI-
Ben vicdanlı adamım, hiç kimsenin ekmeğiyle oynamam. Seçimlerde de söyledim, ben vicdanlı adamım diye. Kimsenin ekmeğiyle oynamak aklıma dahi gelmez. Yani benim simdi 835 geçici işçim var. Bunların yüzde 70’i başka partilerden. Asla parti farkı gözetmiyorum. Aslanlar gibi benimle beraber çalışıyorlar. Hepsine de sevgilerimi gönderiyorum. Bana oy vermesi, vermemesi, aleyhime çalışması da beni ilgilendirmiyor, böyle bir şeye girmem.
Ama Ereğli Belediyesi’nin patronu Ereğli’de yaşayan insanlardır. Onlar bizim patronumuzdur. Ben işçilerin parasını, memurlarımızın parasını, benim maaşımı, Ereğli’de yaşayan insanların verdiği vergilerden karşılıyorum.
Belediye çalışanları çöpçüsünden taa yukarıdakine kadar başkan yardımcısına, başkana kadar Ereğli halkına saygılı davranmak zorundadır. Bu belediyede çalışanlar nezaketle davranacaklar. Emeklerini, alın terlerini 8 saat dökecekler, onlara patronlarının Ereğli halkının verdiği vergilerden verilen maaşı hak edecekler. Öyle kaytarmak falan yok. Vicdanlıyım ama kaytaran adamı, patronuna ihanet eden adamı bir dakika dahi işyerinde babamın oğlu olsa dahi tutmam. Hadi buyurun bakalım bir tanesi temizlik işçilerinden uyuşturucudan yakalandı, şimdi hapiste, daha yeni oldu hadise. Ben bu adamı belediyede mi tutacağım. 3 çocuklu temizlik işçisine ikramiyesiyle giydirilmiş maaşıyla 5 bin 500 lira veriyorum ben. Dışarıda işsizlikten kıvranıyor herkes. Gelecek belediyede kaytaracak, uyuşturucu satacak, hala takip ediyorum. İçlerinde para satan, tefecilik yapan var. Ben yerimde otururum ama benim personelimin herkesin ne yaptığını adım adım takip ederim. Bana isteyen vicdansız desin, isteyen ekmek düşmanı desin, ne derse desin Ereğli halkının ödediği vergilerle maaş alan işçiler eğer yatıyorsa gereğini yaparım. Geçen gün 5 personeli görev sırasında dışarıda yatarken gördüm. Soruşturma başlattık, bırakmam. Hiç gözünün yaşına bakmam, bırakmam. Herkes emeğinin karşılığını alıyor fazlasıyla bütün belediyelerden daha yüksek maaş veriyorum, öyle yatmak, kaytarmak falan yok. Uyuşturucu satmak, tefecilik yapmak yok. Simdi icraya düşenlere de soruşturma açıyorum. Yeni toplu sözleşmeye koydurdum. Çoluğuna, çocuğuna eve para götürmüyor, kumar oynuyor, karısı geliyor ağlıyor para getirmiyor diye. Bana ne derseniz deyin hiç umurumda değil. Bunu da açıklamak istedim.
-PİYALE PAŞA KONAĞI-
13 Temmuz’da Piyale Paşa Konağı Müzesi, 2 milyon TL bedelle özel idare tarafından ihaleye çıkıyor. Sevindirici haber olarak vereyim. Turizm için noktaları çoğaltıyoruz. Gelen turistler bu noktalara gitsin, konaklasın diye.
-FAKÜLTELER ve KAMPUS ALANI-
Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı olarak açıklıyorum. Aramızda sıkıntı olmasın diye bu işlere pek girmem biliyorsunuz. Cumhurbaşkanımızın büyük desteğiyle Allah razı olsun başlayan fakülteler kampüsü olayı son aşamasına gelmiştir, yakında inşallah temeller atılacaktır. Bunu da bir müjde olarak sizlere, halkımıza sunmak istiyorum.”

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu