AnaSayfa > Güncel > EREĞLİ'DE GÜNLÜK VAKA ORTALAMASI 7'YE YÜKSELDİ

EREĞLİ'DE GÜNLÜK VAKA ORTALAMASI 7'YE YÜKSELDİ

Kdz. Ereğli'de Kaymakam İsmail Çorumluoğlu nezaretinde Covid 19 Salgınına yönelik “Sağlık İçin Hepimiz İçin” denetleme uygulamasının ikincisi Erdemir Caddesi üzerinde gerçekleştirildi. Çorumluoğlu, “Yanılmayı ümit ederken yanılmadığımızı gördük. 4 ile başlayan vaka sayımız günlük 7’ye çıktı. Bu da işlerin kötüye gittiğinin göstergesidir” dedi.

08.Kasım.2020 Pazar 17:14
A A

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Covid 19 Salgını ile mücadele kapsamında tüm Türkiye’de eş zamanlı uygulanan “Sağlık için Hepimiz İçin” denetlemesine katıldı.

Kaymakam Çorumluoğlu ve diğer katılımcıların Alış Veriş Merkezi girişinde ateşleri ölçülerek Alış Veriş Merkezi, ne alınarak denetimlerini gerçekleştirdiler.
Alış veriş Merkezindeki mağazaları tek tek ziyaret eden Kaymakam Çorumluoğlu mağazalardaki maske, hijyen ve mesafe konularına dikkat çekti.
Mağaza yetkililerine salgınla mücadelede ne gibi önlemler alındığını sorarak ve gözlemleyen Kaymakam Çorumluoğlu, bazı önlemleri yetersiz bularak yeniden değerlendirilmesini istedi.
AVM Genel Müdürü Mehmet Akalın’ının da eşlik ettiği de denetleme uygulamasına ayrıca Belediye Başkan Yardımcısı Atila Bulak’ın yanı sıra ilgili daire müdürleri de katıldı.
“BİZİ ARAYIN, BİLGİ VERİN”
Alış Veriş Merkezi çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Çorumluoğlu uygulamalara geçen hafta çarşı merkezinde başlanıldığını ve vaka artışı konusunda uyarılarda bulunduğunun altını çizdi.
Çorumluoğlu: “Eğer bir usulsüzlük oluyorsa lütfen yetkilileri, bizleri arasınlar, bilgi versinler. Bu bir vatandaşlık görevidir. Eskiden vatandaşlık görevi dediğimiz zaman vergiyi ödemek diyoruz. Ama toplumun sağlığını korumak da hepimizin vatandaşlık görevi. Kurallara uymayan vatandaşlarımız lütfen kamu kuruluşlarının amirlerine, memurlarını arasınlar, inşallah el birliğiyle bu süreci atlatacağız” dedi.
“KARANTİNAYI DEĞERLENDİRİYORUZ”
Kaymakam Çorumluoğlu, “yanılmayı ümit ederken yanılmadığımızı gördük. 4 ile başlayan vaka sayımız günlük 7’ye çıktı. Bu da işlerin kötüye gittiğinin göstergesidir. Biz devamlı olarak vatandaşlarımıza söylüyoruz., anlatıyoruz. Sıcaklardan dolayı vatandaşlarımızın bunaldığını biliyorum. Ama aynı ailelerde ve köylerimizde de başlayarak bir vaka artışı görüyoruz. Lütfen uyarıları dikkate alalım, kurallara uyalım, dikkat edelim... Dün köylerimizde yine 2-3 tane vaka çıktı. Biz vaziyete göre karantinaya alıp almama durumunu değerlendiriyoruz. Lütfen Kurallara Uyalım, Maske, mesafe ve hijyene dikkat edelim” diye konuştu.
“ASKER UĞURLAMALARI KALDIRILDI...”
Ağustos ayının kötü geçeceğinin öngörüldüğünü yineleyen Kaymakam Çorumluoğlu şunları söyledi:
“Kaymakamlık olarak ,devlet olarak, kamu kuruluşları olarak biz elimizden geleni yapıyoruz. Düğün, asker uğurlamaları gibi sıkıntılı işlere girmemeleri yönünde vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Bakanlığımızdan gelen yazıya göre de asker uğurlamaları kaldırıldı. Bunu vatandaşlarımız takip etsinler ve bize bildirsinler. Biz askerlerimizin daha rahat gitmeleri için kalabalık alan oluşturmalarını izin vermeyeceğiz. Ama biz de burada her noktaya Polis, Jandarma veya Zabıta dikemeyiz. Eğer bir usulsüzlük oluyorsa lütfen yetkilileri, bizleri arasınlar, bilggi versinler. Bu bir vatandaşlık görevidir. Eskiden vatandaşlık görevi dediğimiz zaman vergiyi ödemek diyoruz. Ama toplumun sağlığını korumak da hepimizin vatandaşlık görevi. Kurallara uymayan vatandaşlarımız lütfen kamu kuruluşlarının amirlerine, memurlarını arasınlar, inşallah el birliğiyle bu süreci atlatacağız.”
“HASTANELERDE YER KALMADI” DİYE BİR ŞEY YOK...”
Kaymakam Çorumluoğlu, vaka sayılarında da artış olduğuna dikkat çekerek; fındık işçilerine dair uyarılarda bulundu.
Çorumluoğlu şöyle dedi:
“Şu an için hastanelerimizde yer kalmadı diye bir şey söz YOK. Onu da kontrollü götürmeye çalışıyoruz, gayret sarf ediyoruz. Ölümlü olmayan bir hastamızı hastanede yatırıp gereksiz yer işgalini önlemiş oluyoruz. Tedbirler devam edecek. Düğünde, plajda sıkıntılarımız var. Biz hep uyardık, kendi arkadaşlarımızda gittiler denetlediler. Zaten bir aylık sezon kaldı plajla düğünlerin yoğunlaşması anlamında. Özellikle fındık toplayan işçilerimize sesleniyorum. Özellikle dışarıdan şehirden gelen insanlarla yakın durmamalı. Bulaşma söz konusu olabilir. Hâla virüsün bulaşma etkisinde azalma yok. Günlük 4 vaka vardı, bayramdan sonraki günlerde dün akşam 7 tane vakamız oldu. Zonguldak’ta ve diğer ilçelerde de aynı şekilde gidiyor. Ben şu anda Alaplı’ya da vekalet olarak bakıyorum. Alaplı bizden daha iyi durumda. Ama biz vatandaşlarımıza güveniyoruz, kamu kurumundaki arkadaşlarımıza güveniyoruz. Allah’ın izniyle virüsü yeneceğiz. Ereğli’nin hak ettiği huzur sükunet sağlık ve mutluluk içerisinde bu mücadeleyi neticelendireceğiz.”
“TAHMİNİ SAYI 130 DİYEBİLİRİZ...”
Çorumluoğlu, gazetecilerin ‘sayı’ üzerine ısrarlı sorusu üzerine ise, “Cuma günü sizlere kesin sayıyı söyleyeceğim ama şuanda ilçemizde 130 kişi civarlarında. Kontrollü bir gidişat var. Ama ‘bir kişi’ bile bizim için kötüdür. Biri kötü dediğimiz bir enstantanede, dün akşam ‘7 yeni vaka sayısı raporunu’ almak beni üzüyor. Burada, sağduyulu vatandaşımız olduğu gibi ‘cesaretli’ vatandaşımız da var. Ama bu cesaretin sonu ne yazık ki hastanede bitiyor. Anne ve babasının hastalığı ile bitiyor. Korkarak ve üzülerek söylüyorum ki vefatı ile bitiyor. Eğer bunlara maruz kalmak istemiyorlar ise dikkat edecekler. Otobüslerde dikkat edecekler, düğünlerde, asker uğurlamalarında dikkat edecekler. Düğünlerde bir hata gören vatandaşlar, bunu yetkili birimlere bildirmeliler” cevabını verdi.
“ESNAFI DENETLEDİ, UYARILAR YAPTI...”
Denetimler çerçevesinde bir eczaneye giren Kaymakam Çorumluoğlu, burada eczane sahibi ve çalışanının maske takmadıklarını görünce; “sizler vatandaşlarımıza örnek olmalısınız, sizler ve çalışanlarınız maske takmalı ki, vatandaşlarımıza da bu yönde örnek olmalısınız. Lütfen bu konuya duyarlılık gösterelim” diyerek ilerleyen günlerde de bu yönde denetim yapılmasını istedi.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu